Dylan Boussy – Jens Mans grote winnaars op stoffig circuit te Velzeke


Vandaag trokken we naar het (voor ons) 120km verder gelegen Velzeke om een wedstrijd in organisatie van De Willemsvrienden bij te wonen.
22 zijspannen namen nog de start in de eerste stoffige reeks van dit BK en tevens een proef van Kampioenschap van Oost-Vlaanderen.
Grote winnaars van deze toch wel zware en stoffige dag werden 2016 B kampioen Dylan Boussy met Jens Mans in het bakje, ze nemen meteen de leiding alleen in handen in het BK met deze schitterende dubbele reeks zege.

In de start van de eerste reeks waren het Soeatert-Vandeursen die de bende op sleeptouw namen voor B rijdster Debruyne-Boxtaele en Boussy-Mans.
Soetaert-Vandeursen kregen al meteen bezoek van een opdringerige Boussy-Mans die ook na het ingaan van de tweede ronde als leiders wisten door te komen. Meteen ging ook het tempo de hoogte in en zagen we ze weg rijden van de concurrentie om de reeks winnend af te sluiten.
Voor Soetaert-Vandeursen was het tempo iets te hoog in de stoffige stukken waar de veiligheid toch wat gering was, zo kwamen Delmotte-Verbrugghe opzetten vanaf plaats acht tot in het wiel van Soetaert-Vandeursen, er voorbij komen leek eerst niet simpel maar ze wisten toch slim binnendoor voorbij te gaan en als tweede te eindigen.
Soetaert-Vandeursen wisten nog wel plek drie veilig te stellen voor Verbrugghe die vandaag met Robbe De Veene reed, B rijdster Kelly Debruyne-Kenny Boxtaele reden knap naar een 5de algemeen en reeks winnaar in groep B voor de Valcke broers die twee worden voor Valcke-Delmotte

Reeks twee bracht nog weinig verassingen, weerom Soetaert-Vandeursen als snelstarters voor Boussy-Mans die weer na een ronde binnendoor de leiding in handen namen en meteen weer de nodige meters voorsprong opbouwde.
Ook nu diende Soetaert-Vandeursen weer de meerdere te erkennen in Delmotte-Verbrugghe die steevast hun start weten te missen !! Mochten ze beter uit het startgebeuren komen dan zou misschien de strijd vooraan nog heftiger zijn dan dat we nu al te zien kregen.
Delmotte-Verbrugghe verdiend tweede in de reeks en tevens dag totaal na Boussy-Mans, plaats drie in de reeks Soetaert-Vandeursen voor Verbrugghe-De Veene en de top vijf werd vervolledigd door Maxime vd Haeghen-Steve De schacht. Laatstgenoemde konden niet starten in de eerste reeks door motorproblemen, voor reeks twee stelde de gekwetste Danny Decloed graag zijn bolide ter beschikking !!
In de B klasse werden R2R Rijders Olivier en Gauthier Valcke de reeks winnaars voor Debruyne-Boxtaele en Valcke-Delmotte, door een betere plaatsen in de reeksen werden de Valcke broers nog dag winnaars hier in Velzeke.

Foto’s der reeksen klik HIER
Foto’s door Patrick Vispoel klikt u HIERZO

klik op de uitslag om te vergroten !!