Geen Trofee der Naties in 2020   Onlangs bijgewerkt!

Het is met grote spijt dat FIM Europe de annulering van de 2020-editie van de Sidecarcross en Quadcross of European Nations die op 3 en 4 oktober in Varsseveld in Nederland zou plaatsvinden, moet aankondigen.

De beslissing is gezamenlijk genomen door FIM Europe, de KNMV en de organisator van Varsseveld vanwege de onzekerheid over reizen voor sommige teams, de financiële impact die het Covid 19-virus heeft gehad op de deelnemers en hun federaties, en ook het feit dat hoewel de De Nederlandse regering staat toe dat sportwedstrijden vanaf september worden hervat, maar zonder publieksbezoek. Zonder toeschouwers is het evenement uiteraard financieel niet haalbaar.


FIM en WSC kondigden einde WK 2020 aan.   Onlangs bijgewerkt!

FIM en WSC maakten zonet bekend dat er geen WK zijspan zal zijn in 2020.
Een beslissing waar vele op zaten te wachten, verschillende teams hadden zich al voorgenomen dat er geen GP zou gereden worden.
Nu kunnen de voorbereidingen voor 2021 reeds opstarten en hopen we dat alles iets soepeler zal lopen dan voorheen.
Ook wij kijken reeds uit naar 2021, ons eetfestijn zal NIET doorgaan op 5 dec en word ook naar 2021 verschoven.
Onze sponsoren zijn reeds op de hoogte gebracht dat alles meegenomenen word naar volgend jaar zonder we komen aankloppen !.


Sponsor in de kijker: Dakwerken Hendrickx   Onlangs bijgewerkt!

Dakwerken Hendrickx combineert decennialange ervaring met een frisse, dynamische aanpak.
Enkele jaren geleden gaf oprichter Vic Hendrickx na meer dan dertig jaar de fakkel door aan zonen Larris en Rinze.
Dakwerken Hendrickx beschikt over een team van vier gemotiveerde medewerkers.
De zaakvoerders sturen hun ploeg persoonlijk aan en gaan elke opdracht mee het dak op.
Zij vormen doorheen het volledige project uw rechtstreekse aanspreekpunt.
Bovendien volgen Larris en Rinze op de voet de laatste ontwikkelingen op vlak van materiaal en danktechnologieën.
U mag dan ook rekenen op een uitmuntende service en een kwaliteitsvol eindresultaat.
Vanuit onze thuisbasis Arendonk zijn wij actief in de volledige provincie Antwerpen.
Zo vindt u ons geregeld op daken in oa Turnhout, Geel, Mol, Retie, Ravels, Kasterlee, Dessel…..
Alle info kan via 0479 75 17 70 of e-mail naar [email protected]


Nederlandse zijspannen kunnen weer de trainingen hervatten !!   Onlangs bijgewerkt!

Op veel circuits In Nederland zijn ook de trainingen in volle gang, per 1 juni zijn leeftijd scheidingen bij trainingen niet meer nodig. (Vooraf aanmelden bij de club voor de training geldt nog wel).
Ook met het Zijspan rijden wordt vrijgegeven, vanaf 1 juni mogen zijspanrijders (alle leeftijden) hun trainingen weer oppakken.
Tevens mogen er ook weer clubwedstrijden gehouden worden, maar dit is enkel toegestaan voor eigen leden die binnen 20 kilometer van het circuit wonen.
Op 1 juli zouden ook weer de sportkantines weer geopend mogen worden in Nederland.
(Uiteraard met in acht neming van de regel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden).

Helaas op dit moment is er nog geen toestemming voor trainingen in Nederland door buitenlandse licentiehouders. De richtlijnen van onze overheid stellen dat internationaal verkeer beperkt moet worden. Vooral voor Duitse en Belgische rijders die lid zijn van een Nederlandse club is dit vervelend. Het is echter niet anders; trainingen vallen onder niet-essentiële reizen en mogen nog niet. Zodra hier verandering in komt, stellen wij jullie op de hoogte.


90 jarige (Cois’ke) Francois Deschrijver is niet meer …   Onlangs bijgewerkt!

Enkele maanden terug voor de Lockdown brachten we een bezoekje aan de bijna 90 jarige Cois De Schrijver een man die heel wat betekend heeft voor vele zijspan teams, van onderdelen tot wielen maken kon je bij hem terecht.
Afgelopen woensdagmiddag kreeg ik de melding op mijn telefoon om de Cois op te bellen, s’avond kreeg ik hem aan de lijn en vertelde me dat het genoeg was geweest.
Hij achte zijn leven voltooid, de pijn waar hij al geruime tijd last van ondervond gaf een andere naam aan waardig leven.
Op bezoek kon niet door de crisis en onderhielden we de wekelijkse gesprekken via telefoon, na zijn verhuis paar weken terug zou van verleden week terug bezoek welkom zijn.
Echter ik zelf besloot nog even aan te kijken en nog niet te gaan, hierin maakte ik de verkeerde beslissing helaas maar zal hem herinneren zoals ik hem de laatste keer zag (zie foto)
Maar tijdens ons gesprek woensdagavond waren zijn gedachten nog steeds op de zijspannen gericht maar de lockdown hield tegen dat hij zijn achterkleinzoon nog aan het werk kon zien !
Zowel ik zelf en Karl Goossens hadden voorgenomen hem is naar een wedstrijd te brengen dit jaar, door covid19 werd dit verhinderd.
De laatste dagen belde hij nog vele mensen op die hem nauw aan het hart lagen, we zijn trots bij zijn elite te mogen horen.
Vandaag 29 mei was het dan zover, Cois is op 90 jarige leeftijd vredig ingeslapen zonder pijn om 2u30.
Het ga je goed vriend en waak over ons allen….


Sponsor in de Kijker: Steenhouwerij Eggers

Steenhouwerij Eggers is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1962.
Het bedrijf is gespecialiseerd in het bewerken van verschillende steensoorten, er word voornamelijk arduin, marmer, witte steen, graniet en composiet gewerkt.
Met hypermoderne 3D-apparatuur zorgen ze dat elk product op maat en volgens wens van de klant kan gerealiseerd worden, het maken van onder andere muurwaves en exacte kopieën van bestaande voorwerpen. Eén van hun onze troeven is het verouderen van steen.
Van deurlijsten tot het oneindige kan bij Eggers gerealiseerd worden,.
U kan er alle dagen terecht van 7 tot 19 u
ATELIER & TOONZAAL
Impulsstraat 22
BE – 2220 Heist-op-den-Berg
+32 (0)15 24 97 37
[email protected]


Annulering van het IMBA European Championship 2020

Het IMBA-bestuur heeft vandaag tijdens zijn bestuursvergadering via Skype besloten om het IMBA European Championship voor 2020 te annuleren.
Alle geannuleerde evenementen worden geannuleerd omdat er geen grote evenementen zijn toegestaan ​​tot 31 augustus 2020, laten zien dat een gewone EM niet langer mogelijk is.
We hopen dat de verenigingen tegen het einde van het jaar nog het ene of het andere nationale evenement kunnen houden.
We hopen jullie allemaal te kunnen verrassen met een prachtig IMBA European Championship in 2021 en wensen je het allerbeste.
Blijf gezond.
Namens het IMBA Bestuur


Duidelijkheid omtrent VMCF,

Zonet kregen we een telefoontje met de bevestiging van Martin Roels dat het VMCF seizoen ten einde is.
Na grondig overleg binnen het bestuur is door de maatregelen die gelden het niet mogelijk om veilig en ordelijke wedstrijd te organiseren.
Qua verzekering was er nog geen duidelijkheid enkele dagen geleden, die is er nu wel.
UMC zal de licentie niet overdragen naar 2021 maar wie in orde is met de licentie van 2020 zal dit jaar “geldig verzekerd” kunnen trainen.
Wie in orde is in 2020 zal voor 2021 een aangepaste licentie in kostprijs krijgen, exacte prijzen zijn er nog niet.
Over de vraag waarom de licentie niet overgezet wordt hoef je ons geen vragen te stellen, hiervoor kan je terecht bij je eigen federatie !!

Deze avond zal ook de info tekst op de website van VMCF verschijnen >>> klik HIER


VMCF bevestigd einde van het seizoen nog niet !!!

De Nieuwsbrief van MCLB zorgde toch wel voor wat verwarring, bovenaan zag iedereen in de titel ook VMCF erbij staan.
Duidelijk was dat er contact zou geweest zijn tussen beide federaties, echter dat  blijkt ook zo !
Contacten die tussen VMCF en MCLB vrij goed verlopen, echter na net contact gehad te hebben met VMCF Martin Roels is gebleken dat de voorzitter Alain daarover nog gesprekken aan het voeren is met de verzekering.
Het standpunt is het zelfde want niemand gelooft nog echt dat er een evenement kan plaats vinden op de normale haalbare manier maar tot nu toe moeten we nog even afwachten hoe de komende gesprekken zullen verlopen.
We houden je van het verdere verloop op de hoogte dat er eerstdaags zou moeten komen !


PERSMEDEDELING LIEFHEBBERSFEDERATIES MOTORCROSS

MCLB, VMCF zitten duidelijk op de zelfde lijn wat betreft deze moeilijke corona tijden, ook ik persoonlijk ben van deze mening om het seizoen 2020 snel te vergeten.
Het is daad werkelijk zo dat afstand van 1.5 meter tussen toeschouwers niet gegarandeerd kunnen worden op een wedstrijd !!
Tevens het aantal toeschouwers toegelaten is ook nog steeds een vraag, om de organisaties hiermede niet te belasten (lees verantwoordelijkheid) is een terechte keuze.
Korte samenvatting hieronder, maar ook alles te lezen in de Nieuwsbrief van VJMO MCLB klik HIER

Een analyse van de laatste berichten van de regering naar aanleiding van de gehouden veiligheidsraad van woensdag 6 mei, de onzekerheden naar de toekomst toe met betrekking tot “social distancing”, de momenteel van kracht zijnde maatregelen om de pandemie onder controle te krijgen en deze onder controle te houden blijven, de bezorgdheden van de virologen doet ons beseffen dat wij in een onzekere toekomst leven.

Een grondige risico analyse rekening houdende met piloten, toeschouwers, inrichters, dienstdoend personeel en extra te nemen maatregelen ter bescherming van uw eigen gezondheid en de gezondheid van anderen besluit ons de concluderen dat men in dit tijdperk geen zekerheid heeft of naar de laatste maanden van het seizoen toe een organisatie werkelijk zal kunnen door gaan wegens de mogelijkheid van een mogelijks nieuwe opflakkering van het virus.

Dit alles heeft ons er toe geleid om te beslissen dat de geplande inrichtingen van motorcross wedstrijden voor het seizoen 2020 af te gelasten.
Wat de piloten betreft, worden de vergunningen van 2020 overgedragen naar 2021.


Sponsor in de kijker: Eddy Inghelbrecht

Eddy Inghelbrecht is gespecialiseerd in de totaal renovatie van badkamers. Daarnaast voert hij ook andere werkzaamheden uit, zoals:
• Alle herstellingen van sanitair en centrale verwarming
• Plaatsen van centrale verwarmingsketels op gas en mazout
• Plaatsen van vloer en wandtegels, zowel voor nieuwbouw als voor renovatiewerken
• Aanleg van opritten en terrassen
• Aanleggen en herstellen van afvoerleidingen binnen en buiten
• enz…
Voor zijn website klik op de afbeelding of HIERZO

Wij vroegen aan Eddy waar zijn interesse in de zijspancross vandaan komt.

Ik ga reeds vanaf mijn 12 jaar na de cross.
Samen met mijn broer en schoonbroer waren wij supporters van het zijspanteam de sparrencrossers uit Wijnendale met als piloot Vancouillie André.

Later ging ik ook zelf af en toe crossen met de solomotor totdat ik in 2017 besloot dat het genoeg was geweest. De motor en alle spullen werden verkocht en bezocht ik alleen nog enkele wedstrijden als supporter van een crossende vriend.

In 2018 bood een vriend mij aan om de VLM mekaniekerscross in Ravels te rijden met zijn zijspan en zijn co-piloot.
Na een paar keer trainen viel dit zo goed mee dat ik het aanbod aanvaarde en deze cross met heel veel plezier uitreed. Nu had ik echter de zijspanmicrobe vol te pakken en kocht ik zelf een zijspan om in 2019 met een dag vergunning bij de MCLB enkele wedstrijden te rijden met bakkenist Rino Bolle.

De eerste wedstrijd werd vanzelfsprekend Oostrozebeke.
Geplaagd door zenuwen flopte de eerste start met een geblokkeerde motor en eindigde de dag in mineur met een gebroken kuitbeen.

Na 4 weken herstel nog enkele wedstrijden voor het plezier gereden.
Na de opstapdag van Davy Maris besloot ik om dit jaar binnen de MCLB federatie aan de start te verschijnen met co-piloot Dylan Dubus.
Het doel is gewoon genieten ons goed amuseren (sorry jonge gasten als ik eens in de weg rij).

Door Covid-19 blijft het echter een groot vraagteken of het starthekken dit jaar nog gaat vallen.
Indien dit niet het geval is en als Dylan het nog ziet zitten zullen we ons dan maar komende winter klaarmaken op in 2021 aan de start te komen.


Rijder in de kijker: Davy Maris

Naast het de zaak Sidecar Service Berlaar was Davy Maris ook best bekend als zijspan piloot, vooral te zien destijds in VLM maar later ook in het WK en afsluitend vooral bij FFM in Frankrijk.
Een samenvatting van een interview met hem waar hij verteld over zijn tijden als rijder klik hier op LEES MEER.
Foto’s van enkele jaren terug vind je HIER


Podcast met motorcrosslegende “Aloïs Dekort”

Precies 50 jaar geleden, in 1970, won ‘motorcrosslegende’ Aloïs Dekort zijn eerste Belgisch Kampioenschap.
Hij werd vervolgens zes keer Belgisch kampioen zijspannen en won vele internationale prijzen.
In een podcast herbeleeft hij de rauwe jaren ’70 als topatleet.
Met een goeie dosis nostalgie blikt hij terug op zijn avonturen, waarbij hij onvermoeibaar door heel Europa trok voor zijn grote passie: sidecar motorcross.

Klik op onderstaande foto en u krijgt een prachtig interview van ruim 25 min te zien en te horen


Sponsor in de kijker: Side Car Service Davy Maris

 Het ontstaan van side car service
Side Car Service is per toeval ontstaan in de periode dat Davy Maris actief was binnen de VLM federatie.
Op deze wedstrijden had Davy altijd veel reserve onderdelen bij en kwamen andere teams dan ook geregeld om onderdelen vragen.
Aangezien er veel bestellingen geplaatst werden bij VMC alsook bij Zabel kwam de vraag van Bakens Benelux om een onderdelen pakket mee te nemen naar de diverse wedstrijden.

Vanaf 2010 begon Davy meer GP wedstrijden te rijden en zo ging ook het aanbieden van hulp en onderdelen in stijgende lijn.
In 2014 besliste hij te stoppen met het rijden van WK wedstrijden en kwam de beslissing dat zijn team samen met Ivo Gijsels en Peter Vandebroek ging samenwerken met Marvin Vanluchene voor het onderhoud van het zijspan en de Zabel blokken.
Vanaf 2016 werd er dan ook gestreden op een VMC-Zabel wat in 2018 resulteerde in het behalen van de wereldtitel en de vice-wereldtitel in 2019.

In 2018 werd er ook beslist om fulltime bezig te zijn met Side Car Service en is alles in een stroomversnelling terecht gekomen.
Zo worden er nu vele zijspannen en motorblokken geprepareerd voor allerhande teams actief binnen het WK zijspancross, FFM en vele andere federaties.

Davy is VMC en Zabel altijd trouw gebleven en er werd dan ook met deze mensen een band opgebouwd zodat hopelijk ook de toekomst gegarandeerd wordt en ze nog vele jaren door kunnen gaan.

Woensdag kan je hier ook het interview lezen met Davy als “Rijder in de kijker”

(Tekst Dries Dewitte)