Opbouw bij Stichting Circuit Oldebroek verloopt voorspoedig!   Onlangs bijgewerkt!

Al een paar weken zijn ze volop in de weer op het circuit, de vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek. Afgelopen zaterdag was er ook weer een grote groep actief om onder andere spandoeken op te hangen en hekken te plaatsen die als afzetting moeten dienen tijdens de Grand Prix Zijspancross welke in het Paasweekend plaats gaat vinden op “Circuit de Bargen”.
Van Werven had ook weer materieel beschikbaar gesteld waarmee het starthek, welke in de winterperiode is aangepast, teruggeplaatst kon worden. Daarnaast is de winter ook gebruikt om het circuit een opknapbeurt te geven.

15 april en 17 april staat al maandenlang rood omcirkeld in de agenda’s van de vrijwilligers, motocrossliefhebbers en deelnemers. Op die dag start het GP seizoen. Na wekenlange voorbereidingen mogen zij laten zien waarvoor zij heel de winter hebben getraind. Wereldkampioen Jan Hendrickx en vice-wereldkampioen Ben Adriaenssen besloten eind 2016 een punt te zetten achter hun sportieve carrière. Hierdoor is er een stoelendans ontstaan en krijgen we diverse nieuwe teams op de baan te zien.
Naast de deelnemers in het wereldkampioenschap zijspancross gaat ook het Europees Kampioenschap Quads van start. In het bijprogramma treden de NK Zijspan en NK Quads aan.

Dit jaar heeft Stichting Circuit Oldebroek gekozen voor een nieuwe formule die zich richt op de social media, waarmee het bestuur als doel heeft gesteld om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Meerdere malen per week worden er via Facebook updates en filmpjes geplaatst over de werkzaamheden op het circuit en filmpjes met vrijwilligers, sponsors en mensen die betrokken zijn bij de stichting.

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kijkt u op www.stichtingcircuitoldebroek.nl of volg ons op Facebook (Stichting Circuit Oldebroek)


Kalender aanpassingen MCLB 2017   Onlangs bijgewerkt!


03/04 juni – MONT SAINT-AUBERT
09/10 september – LICHTERVELDE – Finale zijspannen
23/24 september – WINGENE –


komend weekend weekend zijspan trainingen in Londinières   Onlangs bijgewerkt!

Komende zaterdag en zondag is er in het Franse Londinierés het jaarlijkse zijspan trainingsweekend, op beide dagen kan er getraind worden exclusief door zijspannen. Op dit mooie harde circuit welke van grote hoogte verschillen is voorzien kan gereden worden van Amateur tot GP rijders, hier speelt de klasse geen rol van betekenis.

Trainen per zijspan kost 25€ per dag, ook overnachten met de mobilhome op het circuit is mogelijk en kost 10€ mobielhome per nacht. Elektra kan ook en kost 5€ nacht per auto, alle accommodaties zijn voorzien zoals oa Douches,toiletten zijn gratis.

Kantine s’avonds ook open en wie in de buurt wil overnachten kan dat in de Chalets Londinierès.
Meer info en boekingen via Werner en Josee op FB of tel +33 2 35 94 45 34, onze Chalet is reeds geboekt dus wees er snel bij !!!
Wij zien je graag terug dit weekend waar wij foto’s/film verslag van zullen uitbrengen

GPS het circuit ligt aan de D920 Rue Henri Cahingt 76660 Londinières in Frankrijk


BeTeMo zondag op de Heesterbergen in Lommel   Onlangs bijgewerkt!

Na het openingsweekend in VLM de afgelopen week kunnen we ons opmaken voor een Organisatie van BeTeMo op het GP circuit van Lommel en die hebben tal van rijders in hun rangen in diverse klasse. We weten als Betemo iets inricht dat het weer prima in orde zal zijn voor een prachtig cross weekend.

Vorige week ruim 20 zijspannen aan de start en al wie ook de nevenreeks van de Belgische zijspan GP mee wil rijden kan hier alvast testen !! Enkele gekwetsten hebben we ook helaas al op de lijst staan en wachten we af wie hier op de afspraak zal zijn.

Zondag kijken we uit naar oa naar het GWS teamsLuc & Kenny vd Plas die afgelopen wedstrijd toch sterk voor de dag kwamen maar ook de Gielkens broers zijn sterk begonnen. Of ook de winnaars van Helchteren Goeyvaerts-Van Gennip (eveneens GWS rijders) afzakken naar Lommel is nog de vraag ook al kunnen ze dit weer als perfecte training aanzien voor het ONK waar ze binnen kort aan deel gaan nemen.

GPS = Marie Curiestraat 3920 Lommel


Goeyvaerts-Van Gennip winnen op technische circuit in Helchteren   Onlangs bijgewerkt!

Bij de opener in VLM kwamen bij MC De Vrijheid toch een 21 tal zijspannen opdagen aan de inschrijvingstafel.
Hier kregen we een vrij technische baan voor geschoteld en dat was te merken met de reacties na de trainingen, veel bochten werk en niet een goed rechtsstuk waar men is een versnelling hoger kon rijden !!
Maar toch blij dat er vandaag een wedstrijd was in Helchteren, hier kon men meermaals niet organiseren door het slechte weer !! Daarom vonden wij dat we met onze zuur verdiende euro’s de club zeker mochten steunen en wezen een terug betaling af !! We danken MC De Vrijheid voor de gastvrijheid waarmee onze fotografen en filmer hun werk konden doen, meer vragen we ook niet !
Verslagje & uitslagen der reeksen klik op LEER MEER

Foto’s nu online, klik op de naam van de fotograaf

Driesen Luc
Van Mol Rudy

Filmpje door Dries Dewitte klik HIER


FMB-BMB BK proef zijspannen Genk verzet naar Lommel   Onlangs bijgewerkt!


MC Santi is genoodzaakt af te zien van de organisatie van haar motorcross wedstrijd in Genk op 2 april a.s. Daarop heeft AMC Evergem het initiatief genomen om deze wedstrijd op dezelfde datum te organiseren in Lommel (GP circuit). Deze wedstrijd zal meetellen voor het Belgisch Kampioenschap Motorcross solo én zijspannen. Op zaterdag 1 april wordt er een FPCNA wedstrijd georganiseerd en op zondag 2 april vindt de BMB wedstrijd plaats.
(info website FMB-BMB)


MC De Vrijheid opent zondag het VLM cross seizoen 2017   Onlangs bijgewerkt!

Dit weekend beginnen we in België ook aan het seizoen 2017, deze word naar goede gewoonte door MC De Vrijheid op gang gebracht !!
Deze week zijn ze begonnen aan het opstellen van het circuit, het akkerland dat lag er uitstekend bij de laatste dagen en zodoende kon de eerste paal geklopt worden.
Nu voor de zijspannen zullen de Kampioenen Goossens-Gorris er niet meer bij zijn, lang is onduidelijk geweest of ze nog van start zouden gaan of niet.
Op de lijst der zijspannen nog maar slechts 12 rijders / teams die in orde zijn met hun licentie op een enkele passagier na !!
Nu van vele kregen we reeds de vraag ook de Janssens broers op de lijst ?? Ja idd, zij zullen nu en dan een VLM wedstrijd meepikken als ze niet naar één der GP, BK of ONK wedstrijden gaan !! Dan is de rekening al snel gemaakt en kan je met licentie enkel maar voordeel doen !

Nu is de vraag wat gaan we nog zien van toppers ?? Ook Op de beeck-Van Roy hebben de helm aan de haak gehangen, wat met Sabrina van Calster ?? Zal ook Stanneke Goeyvaerts die nu Jimmy van Gennip aan zijn zijde heeft wat VLM komen rijden.
Dus vele vragen waar we nog geen antwoord op hebben tot op heden.
Vast staat dat normaal beide teams Van de Veken, Segers-Gorremans- Luc en Kenny vd Plas ook aan de start zullen verschijnen.

Ook een nieuwkomer aan de start zijnde Nicky Vaes Quad in ruilde voor het zijspan en zal aantreden met Yan Hereygers
Dan komen we al snel richting weer 20 zijspannen voor zondag !!
Ook daglientie’s kunnen deelnemen en zijn steeds welkom uiteraard.
Ook wij zijn van de partij voor deze VLM openingscross, be there
Europarklaan/ Damstraat, 3530 Houthalen-Helchteren, België

Deelnemerslijst klik op LEES MEER


Bax – Musset winnen in Eersel   Onlangs bijgewerkt!

MCC De Kempen kan terug kijken op een geslaagde seizoensopener 2017, niet enkel kregen we vele toeschouwers maar ook de Quads waren fel vertegenwoordigd zodat er een A en B groep diende gemaakt te worden. De zijspannen kwamen iets minder opdagen dan vorig jaar, hier zal de laatste sneeuwval van zaterdag avond zeker voor iets tussen zitten.

een beknopt verslagje vind je bij LEES MEER

Filmpjes door Dries Dewitte
Hobby/Classic/Nationalen
Inters
Quads 

Foto’s Zijspannen ( klik op naam van de fotograaf )
Driesen Luc
Donckers Heidi
Van Kerckhoven Sofie
Van Mol Rudy
Extra fotoreeks door Sofie Van Kerckhoven

Foto’s Quads
Driesen Luc
Van Kerckhoven Sofie
Donckers Heidi
Alle Uitslagen vind je op MYLAPS 


R2R STORE hoofdsponsor van de seizoensopener 2017 te Eersel, update met foto’s 11 feb

MCC De Kempen heeft alles in gereedheid gebracht om er morgen een spektakel wedstrijd van te maken. Met meer dan 60 Quads en ruim 60 zijspannen die zullen aantreden in verschillende klasse en kunnen we nu reeds van een mooie opkomst spreken.  Op zondagmorgen zelf dient iedere rijder zich nog te komen aanmelden en ook die nog niet vooraf ingeschreven zijn kunnen hier terecht.

Er zijn nog tal van teams en quads die zich nog aan gemeld hebben die niet op mijn lijst staan, geen nood op de eigenlijke lijst morgenvroeg zal je vermeld staan.

Meteen heeft de seizoens opener 2017 ook een hoofdsponsor op de kop weten te tikken en dat is niemand minder dan R2R STORE = Ready to Race 

R2R store zal morgen present zijn met hun stand en tevens ook de krachtbronnen in het WSP frame zullen hier tentoon staan en zelf en bestellen kan hier ter plaatsen, teven ook online via hun website kan je uw bestellingen plaatsen.

Foto’s circuit zaterdag 11u klikt u HIER


zondag seizoensopener bij MCC De Kempen te Eersel

Komende zondag 12 februari gaan we van start met de “Seizoensopener” op de “Ketelberg” te Eersel.
Het circuit is gereed gemaakt zodat alle klasse zijspannen en Quads er aan de slag kunnen, op de deelnemerslijsten staan nog niet alle namen vermeld maar de reeksen zullen toch goed bezet worden met diverse toppers uit binnen en buitenland !.
Zo kan men zondag 2 klasse Quads (jeugd & Senioren) en 5 klasse zijspannen (jeugd, hobby, classics, nationale en inters).
Inschrijvingen zijn geopend vanaf 8 u, rond 9u45 zullen de trainingen aanvangen om rond de klok van kwart voor 12 aan de wedstrijden te beginnen.

De entree bedraagt slechts 5€ per persoon, overnachten kan helaas NIET op of aan het circuit en verwijzen u graag naar één de nabij gelegen campings !! U heb immers ruim de tijd om naar Eersel af te zakken gezien de inschrijvingstijden !! We verwachten u allen op deze prachtopener van 2017

Tijdschema en duur de reeksen vind je HIER
Meer info kosten inschrijvingen enz klik HIERZO


BK proeven bij VLM

Maar liefst 15 BK proeven voor de zijspan Open klasse in VLM, zie de data die wij zonet binnen kregen
12 maart Vorselaar
26 Maart Arendonk
2 April Tongerlo
16 April Lummen
30 April Ranst
14 Mei Kasterlee
28 mei Olmen
4 Juni Itegem
18 Juni Genk
25 Juni Dessel
23 juli NTB
13 aug Rijkevorsel
20 aug Opglabeek
3 sept Scherpenheuvel
24 sept Lummen


Gezellige avondje met het Smxpics.be team

Gisteren hadden we in Geel onze Team dag met een etentje & Bowling gepland waar ieder zijn steentje aan bij gedragen heeft, niet alle medewerkers konden we hier uit nodigen omdat er te weinig plaats voor handen was !!
Dit word later zeker recht gezet met een zomerse BBQ of iets dergelijks !
In elk geval konden we onze teams hun nieuwe shirts laten aandoen, naast het team van de eerste jaargang zijnde Ivo Cornelis waren ook Peter Van Roy – Ruben Van Mol erbij die dit jaar voor een top 15 de plaats gaan in het IMBA gebeuren !
Het nieuwe team is zeker niet ongekend voor de zijspankenners, Timmy Tysmans – Lindsey Bosch versterken het smxpics team vanaf dit jaar in VLM !!
We hopen alle teams voldoende ondersteuning te kunnen geven in het nakende crossjaar, ook de vele teams (nog een 20 tal te samen in VMCF, VLM, MCLB, ACU en MON) die ook met ons logo op hun zijspan te strijden gaan.

Foto’s van onze gezellige avond vind je HIER


super dagje zijspantraining in Reusel

Nadat we Donderdagavond telefoon kregen van Ben vd Bogaart om minstens vijf teams bij elkaar te zoeken om een aparte training voor zijspannen te bemachtigen hebben we niet stil gezeten.
Vele berichtjes, sms en mailtjes gingen de deur uit, op donderdag late avond hadden we slechts drie teams bereid gevonden om naar Reusel te komen.
Op vrijdag liepen er nog een aantal binnen en zaten we op een zestal, zaterdag voormiddag kregen we nog enkele meldingen binnen en konden nog op zoek naar een reserve bakkenist, dit allen lukten ons en konden tezamen met 10 zijspannen het circuit in Reusel onveilig maken.
Na enkele uren was duidelijk dat de dooi aan het intreden was, op sommige stukken werd een modderlaagje met vooral dooi water gesignaleerd.
De ondergrond was nog best hard bevroren en met het water erbij was het op sommige stukken schuiven !!

Onze dank gaat uit naar MC Wielewaal die deze aparte training ondersteunde en ook de kantine open hield voor de verschillende supporters !!
Bedankt aan alle teams, Jason Van Daele- Ben vd Bogaart, Peter Steegmans – Dagwin Sabbe, Peter Van Roy – Ruben van Mol, Rob van Kruisbergen – Ben Martens, Erik en Haske Hurkmans, Jef van Loo – Cor van de Bijl, Tom Hendrickx – Petra Adriaens, Frans van Rooij – Hantje van Hal, Lins Stijnen – Stephan Weijers en Nick en Glenn Janssens

Voor de Foto’s klik je HIER
Ook Doma Max was er met de camara en liet zich is gaan, beelden bekijk je HIER
Filmpje door Dries Dewitte  kan je HIER bekijken


Aanpassing kalender FFM

De FFM proef om het Frans kampioenschap te Chauvigny voorzien op 28 mei is geannuleerd !!
Daar in tegen zal er op 14 mei in Tarare wel een wedstrijd plaats vinden welke wel geen proef om de puntjes is !!

(met dank aan Willy Ronne)


Eerste Belgen aangemeld voor het NK

De eerste officiële Belgen op de KNMV NK lijst zijn van der en zoon Van der Veken, beide actief in VLM maar wijken dus ook uit naar het NK.
Christof vd Veken zal naast hem Yan Heryers (28) zijn en Pa Patrick vd Veken zal met Kjento Spannenburg (66).
Maar voor verschillende rijders kan dit NK een mooie aanvulling worden in hun programma, ook tijdens het WK in Oldebroek komt deze aan de start op beide dagen !!

Voor de voorlopig 37 aangemelde teams en data NK klik op LEES MEER