Nieuwe fotografe zal onze website bijstaan voor de FFM wedstrijden   Onlangs bijgewerkt!

We zijn blij u te melden we u dat we de laatste dagen positieve gesprekken hebben gehad met een fotografe voor de FFM wedstrijden.
Met name Laura Brard nam contact met ons op en zij zal voor smxpics.be/nl de taak op zich nemen en u van foto’s voorzien van het Franse kampioenschap.
Omdat deze FFM wedstrijden druk gelezen en bekeken werden zijn we opgelucht dat we hiervoor iemand gevonden te hebben.
Mochten er nog mensen zijn die ons willen bijstaan qua verslagje/foto enz van welke federatie dan ook kan zich steeds melden via [email protected]


Overlijdensbericht: Oud Bakkenist Manuel Borremans overlijd na ongeval   Onlangs bijgewerkt!

Afgelopen Dinsdag sloeg het noodlot toe voor oud-bakkenist Manuel Borremans, na een ongeval met een hoogtewerker overleed hij aan zijn verwondingen.
Manuel was bakkenist destijds midden jaren 80-90 van Huber Puijenbroek in de voormailige BLB.
Steeds blijf hij de sport trouw en volgde van op de voet, ook het bijwonen van enkele WK wedstrijden stond op zijn programma.
De begrafenis van Manuel zal volgende week Donderdag plaats vinden in Vremde om 11u.
Wij wensen namens onze medewerkers van smxpics.be de familie veel sterkte toe.


Team Van de Lagemaat op zoek naar een “Linkse bakkenist” voor het nakende seizoen !!   Onlangs bijgewerkt!

Het zit Thom v.d.Lagemaat niet mee met zijn bakkenisten.
Op drie kwart van het vorig seizoen raakte zijn (toenmalige) vaste bakkenist Lars de Laat geblesseerd en Thom moest voor het seizoens-einde terugvallen op Justin Keuben en Mies de Louw.
De samenwerking met Mies verliep voorspoedig en er werden afspraken gemaakt voor het komend seizoen.

Voordat echter het nieuwe seizoen van start gaat heeft Mies deze week moeten besluiten niet bij Thom in te stappen.
Door rugklachten waar Mies al een tijdje mee kampt, maar die de laatste tijd behoorlijk toenamen, hebben Thom en hij in goed overleg moeten besluiten dat men dit avontuur niet samen aan kan gaan.

Men is dus op korte termijn op zoek naar een bakkenist, en omdat Thom een linkse bak rijdt, zal dát nog niet eens zo makkelijk worden…

Zijn er dus nog bakkenisten die een links avontuur op IMBA, ONK, en MON-inter nivo aan durven….
Neem vooral contact op met het team v.d. Lagemaat via 0031 (0) 6 12 74 75 63


MCLB word weer versterkt extra met nieuw zijspan team   Onlangs bijgewerkt!

Ook weer nieuws uit de hoek van Team Sabrina Van Calster, ook zij gaat weer van start op het zijspan en dit weer met Jimmy Van Gennip.
Beide zage we al is aan de slag in VLM paar jaar terug en niet zonder succes, nu dit jaar gaan beide vooral voor MCLB dit aangepast met NK en BMB wedstrijden.
Ze zullen aantreden op een WSP Husqvarna die gisteren werd opgehaald en zal klaar gemaakt worden om de eerste trainingen aan te vatten.
Opnieuw weer een team in MCLB erbij waar nog maar is blijkt dat deze klasse er een graag geziene gast is !!
Wij wensen beide veel succes.

Ook enkele teams aan het trainen vandaag in Lille, om deze foto’s te bekijken klik HIER


Bakkenisten gezocht voor Openingscross en MON 2018   Onlangs bijgewerkt!

Voor de openingcross is Junior Verhelst op zoek naar een bakkenist om deze wedstrijd te kunnen rijden, Junior is een nieuwkomer in de zijspanklasse en in welke reeks er gereden word kan besproken worden (Hobby of Nationaal).
Contact via PB op zijn Facebook

Voor in MON is Erwin Broens nog op zoek naar een bakkenist voor het ganse seizoen, tevens IMBA deelname is mogelijk !!
Wie interesse heeft kan contact opnemen via 0031 (0) 6 29 03 03 30


proeven voor het VMCF kampioenschap 2018

De BK proeven in VMCF zijn ook weer online beschikbaar, ziehier de kalender om het kampioenschap 2018.
Tevens zullen ook de Quads in VMCF ook van de partij zijn !!

2 april NBT
8 april Zoutleeuw
10 Mei (donderdag Hemelvaart) Axel
13 mei Vollezele
10 juni Genk
29 juli Wachtebeke
5 aug Komen
19 aug Attenhoven
26 aug Finale Huldenberg


Aanmelden voor de seizoensopener 2018 te Eersel op de “Ketelberg”, doe het nu

We zijn nu net in 2018 beland en willen graag de eerste wakkere teams graag herinneren dat we op 4 Feb de Zijspan en Quads opener gepland hebben op de Ketelberg in Eersel . Dit bij de super gemotiveerde mensen van MCC De Kempen, de vooraf inschrijvingen  zijn reeds open en rechtstreeks inschrijven online doe je HIER
Dus alle zijspan en Quads het is aan u om aan te melden, naar gelang de aanmeldingen binnen komen gaan we u een regelmatige update kunnen meegeven !!
Inschrijfgeld voor de zijspan klasse = 25€ voor de Quad klasse = 15€
Een Zijspanteam krijgt 4x entree terug en betaal je dus bij de inschrijving nog slechts 5€ bij
Een Quad krijgt 2x entree terug en betaald dus ook 5€ ter plaatsen bij de inschrijving.
Entree is 5€ voor IEDEREEN dus, geen discussie aan de entree IEDEREEN betaald netjes zonder morren en respecteer de aanwijzingen van de clubleden om te parkeren !!
Let op !! Wie geen geldige MON of KNMV startbewijs heeft dient nog een dagverzekering van 15€ pp te nemen !!

Alle info en voorlopige deelnemersllijsten van alle klasse die aanbod komen vind je op http://www.smxpics.be/V2/seizoensopener-eersel-2018/


Na bijna 30 jaar dienst neemt “Speaker Frankske” afscheid van zijn geliefde hobby

Het laatste nieuws van 2017 willen we afsluiten als dankwoord naar een Speaker die vele jaren deel uit maakten van de BJMF, BLM/VLM en MC Lille.
Speaker “Frankske” heeft ons laten weten dat hij na bijna 30 jaar (begon in 1988) ermee stopt.
Frankske starten bij MC De Jeugd die toen de naam BJMF droeg, hier leerde hij de stiel van het oproepen en stapte enkele jaren nadien over naar de BLM.
Deze veranderde van naam naar VLM liet hij niet aan zijn hart komen en menig publiek horen hoe Frankske in elke reeks de spanning erin bracht.
Het waren haast legendarische wedstrijden waar hij de micro hanteerde zoals destijds de merkentrofee in retie,FAM wedstrijden en de vele imba wedstrijden.
Kortom allemaal hoogtepunten, sporadisch kwam ook de BMB eens aan bod die in tijden van nood aan hem dachten en waar hij dan uiteraard ook gretig op inging.
Ieder jaar gebeurde dit toch enkele keren en het hoogste wat je kan bereiken op cross gebied is bij de BMB omroepen , de laatste jaren is hij dan nog actief geweest bij de mensen van MC Lille .

Het meest plezier beleefde hij op de motorcross “toen” nog een feest was, doorheen de jaren is mede door het verdwijnen van circuits maar er meer vijandigheid gekomen onder de rijders wat onze sport helemaal geen goed heeft gedaan.

Frankske zegt het in zijn eigen woorden,
Het is 5 na 12 geworden en de afschaffing van deze mooie sport is volgens mij op deze manier niet veraf meer, overal tegenkanting zelfs als je wat te hard door de micro galmt onstaan er al boze blikken aan te manen om het wat rustiger aan te doen .
Dat betekent dat het de hoogste tijd wordt om op andere manieren van het leven te gaan genieten en deze sport vaarwel te zeggen.
ik wil vooral nog kwijt dat rijders die niet weten waar naartoe dat de wedstrijden van mc lille voor iedere rijder toegankelijk zijn van jeugd tot inter en dat hier de motorcross nog hoog in het vaandel wordt gedragen en waar het elke keer weer plezant is om terug te komen ,
ik wil vooral ook deze laatste mensen bijzonder hard bedanken voor hun steun en waardering de laatste jaren.
en het voor mij zelfs moeilijk werd om hier ooit afscheid van te nemen.maar……
ik ga zeker nog is afkomen om een koffietje te komen drinken en een babbeltje te slaan. al zal het niet meer door de micro zijn .
frankske


De “Kiezelgroeve” over en uit !!! einde van een tijdperk

Na het vele onderhandelen en rechtbanken werd het verdikt voor MC Maasland beslecht met de laatste uitspraak die hun belaste met de “Kiezelgroeve” terug naar haar normale uiterlijk te brengen !!
Reeds enkele weken is een team van Van Loo Projects bezig om er alle betonnen tunnels, opstakels en het clubgebouw af te breken.

Nu pas word het duidelijk bij heel wat mensen van MC Maasland waar ze zo voor vochten, vooral de reeds overleden oud voorzitter Jef Schrijvers die we persoonlijk vrij goed kende (via ons werk) zetten zich jaren er voor in.
Na het overlijden van Jef in 2009 werd alles overgenomen door onze huidige voorzitter Robert Lindekens die alles netjes opvolgde en zich 200 % inzet voor de club tot op heden.

Nu werd in Neeroeteren het laatste restant dat naar motorcross verwijst afgebroken, een einde aan een tijdperk dat vele van ons in gedachten mee dragen !

(Foto Robert Lindekens)


Inschrijvingen Seizoensopener 2018 op de Ketelberg te Eersel nu GEOPEND

Op 4 Feb hebben we de Zijspan en Quads opener gepland op de Ketelberg in Eersel bij MCC De Kempen, vanaf vandaag zijn de vooraf inschrijvingen open !!
Dus alle zijspan en Quads het is aan u om aan te melden, naar gelang de aanmeldingen binnen komen gaan we u een regelmatige update meegeven
Inschrijfgeld voor de zijspan klasse = 25€ voor de Quad klasse = 15€
Een Zijspanteam krijgt 4x entree terug en betaal je dus bij de inschrijving nog slechts 5€ bij
Een Quad krijgt 2x entree terug en betaald dus ook 5€ ter plaatsen bij de inschrijving.
Entree is 5€ voor IEDEREEN dus, geen discussie aan de entree IEDEREEN betaald netjes zonder morren en respecteer de aanwijzingen van de clubleden om te parkeren !!
Let op !! Wie geen geldige MON of KNMV startbewijs heeft dient nog een dagverzekering van 15€ pp te nemen !!

Aanmelden doe je via de vernieuwde website van MCC De Kempen, om rechtstreeks in te schrijven klik je HIER


Op zaterdag een klasse NIET vergunninghouders ?? voor beginnende zijspan teams !!!

De gesprekken om volgend jaar op zaterdag ook zijspannen in het bij programma van de JMS jeugd zijn volop aan het loskomen, zo doen wij op vraag van de initiatiefnemers graag een oproep naar de hobby teams !!
Het is de bedoeling dat op zaterdag er zijspannen NIET vergunninghouders zouden deelnemen op verschillende wedstrijden, hiervoor moet uiteraard interesse voor zijn want anders haalt het niet uit.
Er zijn intussen al wat clubs die deze klasse het afgelopen jaar lieten rijden, nu is het de bedoeling om er mogelijk een regelmaat in te brengen en wie weet er zelfs punten mee te verdienen te zijn !!!
Zoals vele reeds weten is het niet simpel met een zijspan te starten als men wat minder ervaring heeft en meteen tussen de meer ervaren teams terecht te komen, zodoende is dit de kans om de opstap te maken naar de zijspan toekomst !!
We hopen hiermee toch wat mensen warm te maken om deel te nemen en tevens deze klasse op hun kalender op zaterdag te zetten !!
Interesse ?? meld je ff via [email protected] en laten wij het de initiatiefnemers uiteraard graag weten.


Grote Stockverkoop -50%, –60%, –70% bij DSM te Alken

-50%, –60%, –70%

Zaterdag/Samedi 23/12/’17 van 10u tot 18u
Zondag/Dimanche 24/12/’17 van 13u tot 16u
Dinsdag/Mardi 26/12/’17 van 10u tot 18u
Woensdag/Mercredi 27/12/’17 van 10u tot 18u
Donderdag/Jeudi 28/12/’17 van 10u tot 21u
Vrijdag/Vendredi 29/12/’17 van 10u tot 18u
Zaterdag/Samedi 30/12/’17 van 10u tot 18u

Crosscenterdsm
Heiligenbornestraat 50
3570 Alken
België
www.crosscenterdsm.be


Ook Maxime van der Haeghen met Michael Dhondt aan de start in MCLB

Ook Maxim Van der Haeghen gaan we terug op het zijspan zien in 2018 bij de MCLB federatie.
Vorig jaar zagen we hem nog wat wedstrijden op de quad rijden want de zoektocht naar een bakkenist leek niet zo simpel !!
Nu na wat gesprekken en wikken en wegen (want word binnen enkele maanden ook papa) gaat hij de strijd aan samen met Michael Dhondt.
De heren zullen dus in MCLB te zien zijn maar indien er wat sponsoren bij komen lijken ook enkele Franse wedstrijden een haalbare kaart.
Zo zien we toch heel wat top vijf kandidaten in de MCLB verschijnen en lijkt het ons een mooie strijd te worden !
to be continued


ONK kalender 2018, ook tijdens WK Oss en Lommel een NK wedstrijd

ONK Zijspan kalender is er ook weer, nu slechts  de eerste 2 wedstrijden samen met de NK kalender.
4 maart Lochem
1 april Valkenswaard
22 april Oss
20 mei Varsseveld
7 juli Rhenen (Finale ONK)

De NK Zijspannen zullen in het bijprogramma van het WK Zijspan in Oss en Lommel deelnemen in een eigen reeks !
Dus ook met de GP Lommel krijgen de NK rijders een eigen reeks, naast de NK reeks zal er ook een gewone nevenreeks zijn voor alle overige zijspannen zowel Nationaal, Internationaal en Classics die allen samen rijden !! Meer info krijg je hier later nog over.
Tevens kregen we de bevestiging van SPORT VLAANDEREN dat ze ook in 2018 de “DENICOL GP zijspannen op 23/24 juni 2018 in Lommel” zullen ondersteunen

Volledige KNMV kalender te bekijken via KNMV.NL