Veldman-vd Bogaart winnen in Zwevezele, Dierckens-Dhondt en Boussy-Mans met zelfde BK punten aan de haal   Onlangs bijgewerkt!

In Zwevezele voor het BK in de MCLB federatie kwamen weer netje ruim 27 zijspannen opdagen, ook Veldman-vd Bogaart zien we hier meer terug nu na weer een training die afgewerkt werd in het Franse Saggatte !!
Veldman-vd Bogaart wonnen beide reeksen maar rijden buiten het BK klassement maar wel goed voor de dagzege uiteraard.
Foto’s volgen straks !!

Uitslagen, verslagjes en nieuwe standen BK klik op LEES MEER
Foto’s door Dries Dewitte nu online klik
HIER


Coen-Van Roy snelste in Lommelse zand !!   Onlangs bijgewerkt!

In Lommel ook slechts enkele teams aanwezig voor het BK, 8 zijspannen is niet echt bij te worden !!
Maar op de zware lommelse baan wisten Techmaster Stefan Coen nu bij gestaan door Wim Van Roy in solo slim naar de reeks zege te rijden in de eerste reeks voor Latre-Van Parijs en B rijders Sabbe-Dellannoy. Mogal-Van Mol en Gommeren-Meeus raakten met elkaar in de knoop en diende te achtervolgen !!

In reeks twee waren Coen-Van Roy weerom de betere en wonnen voor Mogal-Van Mol en B rijders Gommeren-Meeus, Sabbe-Dellannoy werden tweede b rijder en pakken dus de eindzege voor Gommeren-Meeus.  Latre-Vanprijs sloten de tot  vijf af in deze reeks.
(foto’s door Rudy van Mol en Sofie Van kerckhoven volgen later)

Uitslagen & nieuwe tussenstanden klik op LEES MEER
Foto’s door Sofie Va Kerckhoven klik HIER
Foto’s door Rudy Van Mol klikt u HIER


Mulders-Van Deutekom duidelijk maatje te groot bij MON te Eersel   Onlangs bijgewerkt!

In Eersel bij MC de Kempen waren de MON zijspannen slechts met 10 zijspannen !!
Mulders-Van Deutekom kregen in reeks één een vrijgeleide tot aan de finish, ze reden bijna 40 sec weg van vd Lagemaat-Delaat die een hele tijd nodig hadden om Maris-vd Wiel en Van Berlo-Wesselink te passeren !!
Van Berlo-Wesselink werden derde in de reeks en ook eerste B rijders !!

Foto’s kan je HIER bekijken
Alle uitslagen klik op LEES MEER


Santermans-Daiders winnen DM in Pluckuff   Onlangs bijgewerkt!

In het DM in het Duitse Pluckuff slaagde onze Belgen erin om een goede uitslag bij elkaar te rijden, Kristof Santermans-Lauris Daiders wisten beide reeksen er te winnen.
Peter Steegmans die vandaag met Glenn Janssens deze wedstrijd reed wisten in de eerste reeks 4de te eindigen en in reeks twee werden ze knap tweede achter Santermans-Daiders. Meteen ook goed voor een derde plaats op het podium in het zeer warme Pluckuff.
De Finnen Kunnas werden tweede in het dagtotaal, Clohse-Haller werden met een zevende en vierde plaats ook tevens vierde in de daguitslag

Uitslagen kan je lezen bij LEES MEER


Luc en kenny vd Plas verstevigen hun leiders plaats in VLM   Onlangs bijgewerkt!

Met BK zijspan in Lommel zagen we in VLM ook een minima van teams aan de start verschijnen, leiders in het BK Luc en Kenny vd Plas wonnen in Olmen beide reeksen, Segers-Gorremans en Vaes Herrygers kampten om de tweede en derde plaats !!
Foto’s volgen later door Francois Rombouts

Uitslagen & nieuwe BK tussenstand klik op LEES MEER
Filmpje door Doma Max nu online, klik hier op YOU TUBE


op 3-4 juni kunnen alle VLM en VMCF zijspannen terecht op het mooie circuit te Aspelare (Ninove)   Onlangs bijgewerkt!

Aangezien de VLM wedstrijd in Itegem op 4-5 juni, GEEN doorgang zal vinden roep ik graag alle VLM en VMCF zijspannen (ook geen wedstrijd in Moresnet voor zijspannen) op om deel te nemen, bij Mx Team Halve Gaaze in Aspelare op 3 & 4 juni 2017 met de verbeterde Lucky 7 Holeshot Start, 12 meter brede heuvelachtige omloop (ideaal voor zijspannen)met spectaculaire springhopen en met de rustige gelegen parkings faciliteiten.

Alle info circuit enz vind je bij LEES MEER


Davy Sanders met Bastien Chopin naar dagzege in Torcé en Valleé   Onlangs bijgewerkt!

In Torce en Valleé waren weer heel wat toeschouwers komen opdagen voor een spannende zijspandag op het smalle maar mooie circuit.
Pechvogels van de dag zijn Giraud-Mucenieks, tijdens de trainigen werd wel de snelste ronden gereden maar hierbij kwam Mucenieks ook hard in aanraking met de zijspanbeugel. Tijdens de pauze naar de reeks toe was duidelijk dat hij verder moest voor verzorging door teveel pijn aan de ribben.
Giraud diende in allerijl nog op zoek naar een passagier om het kampioenschap nog volop voor de te titel te kunnen gaan !!

Alle uitslagen en klein verslagjes per reeks kan je lezen bij LEES MEER met dank aan Willy Ronne

Foto’s door Willy Ronne klik HIER


Coen-Lobry en Gommeren-Meeus smaakmakers in zand van Axel   Onlangs bijgewerkt!

In het zware zand in het Nederlandse Axel deden negen zijspannen mee aan de BK proef, drie A en zes B teams !!
Leiders in de tussenstand Latre-Van Parijs wonnen de eerste reeks met een kleine voorsprong op Coen-Lobry, Gommeren-Meeus namen plaats drie in beslag en dit als eerste B rijders.
Sabbe-Delannoy nog thans goed weg vielen terug naar een zevende plaats in de openings ronde en slaagde er niet in om Gommeren-Meeus nog te bedreigen voor BK winst.

In reeks twee waren B rijders Gommeren-Meeus na een knappe start een vijftal ronde de leiders in deze reeks, Coen-Lobry die na hun mindere start alles op alles zetten slaagde erin om helemaal vooraan te komen postvatten. In de laatste twee ronden namen ze zelfs de leiding in handen en wonnen de reeks als nog voor B rijders Gommeren-Meeus, Sabbe-Dellannoy die in de start een vakkundig duwtje kregen wisten toch nog knap plaats drie vast te houden en zo de nodige punten mee te nemen .

Foto’s door Rudy van Mol klik HIER
Foto’s door Sofie van Kerckhoven klik HIER
Uitslagen en nieuwe BK tussenstanden klik op LEES MEER


ONK Rhenen, de strijd is weer open !!   Onlangs bijgewerkt!

In Rhenen op de super mooie baan werd op deze feestdag een ONK zijspan gereden, met 28 teams aan het starthek beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Vooral de strijd Willemsen-Bax en Bax-Musset werd hier verwacht !!

Willemsen-Bax wonnen de eerste reeks voor Hermans-Vangaalen, Bax-Musset vielen weg liggende op een tweede plaats in de voorlaatste ronde !! 

Bax-Musset wonnen de tweede reeks voor Veldman-Vd Bogaart en Hermans-Vangaalen

Foto’s ONK Rhenen klik HIER
Foto’s door Dries Dewitte klik HIERZO
Filmpje door Dries volgt straks
Uitslagen klik op LEES MEER


Boussy-Mans met overmacht naar winst te Herzele   Onlangs bijgewerkt!

In Herzele verschenen een 18 tal zijspannen aan de start op dit mooie circuit bij MC Herzele,
Dag winnaars werden Boussy-Mans met een dubbele reekszege, al moesten ze wel in de eerste reeks Nick en Glenn Janssens wel als snelste van start laten gaan, echter na enkele ronden zochten die vervroegd het rennerspark op wegens gezondheidsredenen !!
Zo konden Boussy-Mans vol naar winst rijden voor Dierckens-Dhondt die eindelijk van de pech lijken verholpen te zijn. Desmet-Devoldere wisten plaats zes in te ruilen voor een knappe derde plaats in deze reeks. Bij de B zijspannen was het deze keer Pyra-Boxtaele voor de dame Colleen Van Troys met Jurgen Huysentruyt in het bakje en derde plaats voor Dean Valcke met Ines Delmotte aan zijn zijde.

In reeks twee was het duiveltje helemaal ontbonden bij Boussy-Mans die nu een nog sterkere prestatie neer wisten te zetten en met 30 sec voorsprong de reeks wonnen.
Dierckens-Dhondt kunnen zich optrekken na alle pech aan weer een mooie reeks met weer als tweede af te sluiten en uiteindelijk nog het dagpodium op te kunnen.
Voor plaats drie mocht het niet zijn voor Desmet-Devoldere, ze vielen weg enkele ronden voor het einde met een kapotte versnellingsbak !! Zodoende konden Van Collie-Van der Voorden nog de derde plek in pikken in deze tweede reeks.
Bij de B rijders wonnen nu Van Troys-Huysentruyt voor Valcke-Delmotte en Pyra-Boxtaele zodoende allen met 14 p en de tijd zou de doorslag geven en dan wisten we dat de dagoverwinnaars Colleen Van Troys-Huysentruyt waren.

Foto’s door Dries Dewitte klik HIER
Foto’s door Patrick Vispoel klik HIERZO
 filmpje door Dries klik hier op YOU TUBE
Uitslagen klik op LEES MEER


VLM zijspannen met meeste podium plaatsen aan de haal op de Breugelhut te Lille (VMCF)   Onlangs bijgewerkt!

In Lille op de Breugelhut kwamen 14 zijspannen opdagen voor een dagje zandhappen, met bijna de helft teams uit VLM en ook VMCF die nog het onderscheid van A & B zijspannen blijft respecteren !!
In beide reeksen waren Corthouts-Gorris een maatje te groot, bij de B zijspannen waren SXD Rijders Sabbe-Dellanoy de beste.

Foto’s door Rudy van Mol klikt u HIER
Alle uitslagen en verslagjes der reeksen klik op LEES MEER
Foto’s door Sofie Van Kerckhoven klik HIERZO
Foto’s door Sofie Vaes klik HIER


Van Roy-Van Roy en Decoster-Goossens Belgische kampioenen bij Amateurs en Veteranen in Herzele   Onlangs bijgewerkt!

Bij MC Herzele op het Hof te Goten traden vandaag zaterdag een 12 tal oud zijspan teams aan voor de titel van Belgische kampioen,
Snelste tijd werd neer gezet tijdens de timing door de broers Kris en Tom Van Roy die bijna 3sec sneller waren de Bart en Tom Verbrugghe en Danny Decoster en Christiaan Goosens.

Uitslagen en wat korte verslagjes vind je bij  LEES MEER
Foto’s zaterdag door Dries Dewitte klik HIER
Filmpjes der reeksen door Dries Dewitte klikt u hier op YOU TUBE
Foto’s door Patrick Vispoel klik HIER


Ook topsport Vlaanderen steunt Denicol Belgian Sidecar GP te Lommel

Naast de nieuwe benaming Denicol Belgian Sidecar GP heeft ook Top Sport Vlaanderen de zijspannen ontdekt er word ook meteen één der belangrijke sponsoren.
Maar we zien uit naar de inschrijvingen die helaas op dit moment nog niet echt willen binnen lopen, de organisatoren MC Maasland hebben alvast 2 vrije entrees klaar liggen voor wie vooraf inschrijft !!

VLM & VMCF teams rijden met afvaardiging, MCLB teams via een daglicentie 30€ pp, zondag inschrijven kan ook in Herzele bij de smxpics.be
Om van de 2 vrije entree te kunnen genieten dien je u wel voor 30 juni aan te melden via het formulier klik HIER


Een droom hebben en die helaas niet mocht uitkomen voor Jimmy van Gennip !!

Na een goeie start van Stan Goeyvaerts- Jimmy Van Gennip in oa VLM en het ONK liep het tijdens de eerste GP in Oldebroek helaas mis
Zo lagen ze op een 11 de plaats tijdens kwalificatie reeks op zaterdag en met nog een ronde te gaan ging het mis, Jimmy werd geraakt door een ander team die sprongen op zijn bovenarm met als gevolg armbreuk met operatie s als gevolg !
Na wat wikken en wegen omtrent zijn blessure heeft Jimmy van Gennip besloten om de helm ff aan de haak te hangen. Hij wil namelijk deze blessure 200 % de kans geven om goed te genezen.
Jimmy en Stanneke gaan uiteraard als vrienden uit elkaar, tevens wenst Jimmy het team met zijn vervanger Hantje Van Hal alle succes toe.
Ook wil Jimmy niet nalaten om alle mensen en sponsoren die hem gesteund hebben hartelijk te bedanken.


Van de Lagemaat-Delaat winnen VMCF wedstrijd in Nederlandse Veldhoven


Dit weekend gingen we naar het gekende circuit De Landsard in Veldhoven waar de VMCF federatie een prachtig maar zwaar liggende baan voor onze 16 zijspan teams klaar had staan.
Tijdens de training mochten we ook een aantal van onze VLM zijspan teams verwelkomen ondanks dat de teams met vergunning van de VMCF proef hadden zagen we toch dat onze mannen ook aanwezig waren zoals Corthouts , Descheermaker, vd Langemaat-Delaat, Hendrickx-Van den Broeck en Kops-Kuijpers! Vaes, Mans en Henderickx – Adriaens vergezelde ook de groep.
(Tekst Sofie Vaes)

Foto’s kan je bekijken door op hun naam te klikken
Sofie Van Kerckhoven
Sofie Vaes
Bewegende beelden door Doma Max
Uitslagen vind je bij LEES MEER