Zondag alle klasse voor de IMBA strijd naar het Engelse Lower Drayton Penkridge   Onlangs bijgewerkt!

IMBA

Dit weekend trekken we weer naar het Engelse Penkridge bij de Lower Drayton Farm waar alles in het teken staat van IMBA, maar liefst alle klasse van de IMBA komen er aanbod MX1, MX2, Dames en zijspannen.
Het word dus een drukke bedoening om alle klasse drie reeksen en een training te laten afwerken !!
Op het vrij technische circuit waar ook een korte zandstrook in zit en tal van springschansen kan soms heel moeilijk te komen liggen. Vorig jaar waren thuisrijders Etheridge-Grahame hier de te kloppen mannen, deze staan nu tweede in de stand na onze Belgen Corthouts-Verbrugge. Echter geen Verbrugge meer in bakje door een voetblessure die hem de rest van het jaar aan de kant houd en word vervangen door Dagwin Sabbe als co piloot van Chritiaan Corthouts.
Pechvogels in Frankrijk waren Nick en Glenn Janssen, al geven deze jongen leeuwen de strijd nog lang niet op en gaan vol voor de hoogste score ! Er zijn pas 2 van de 5 wedstrijden achter de rug dus alles kan nog fel veranderen in de stand.
Ook Bruno Kälin vinden we terug op de lijst bij de zwitserse rijder Simon Sutter

Wel opvallend zullen wij slechts met 3 Belgische teams er aanwezig zijn, ook Nederland met slechts 4 waarbij twee nieuwkomers !!
Wij zijn ook ter plaatsen en trachten u op de hoogte te houden via onze FB pagina, zoals meestal is er met een IMBA geen internet beschikbaar en hebben we op de afgelegen plek weinig bereik maar we doen ons best. In elk geval zal ik proberen op maandag nog alles te posten hier op onze site alvorens mijn operatie plaats vind !!

Deelnemerslijst der zijspannen en IMBA tussenstand vind je op LEES MEER


WK, VLM, VMCF en MCLB dit weekend   Onlangs bijgewerkt!

Dit weekend kunnen we echter niet voor alle wedstrijden een voor beschouwing maken, wij zijn bezig met de voorbereidingen van een druk weekend in Engeland. Uiteraard krijgt u wel alle uitslagen te lezen na het weekend en sommen we graag op waar u terecht kan.

Eerst hebben we de GP in Stelpe Letland waar onze Belgen Adriaenssen-Daiders hun leidersplaats verdedigen.

Bij MCLB te Volkegem staat het BK voor de zijspannen op het programma met leiders in het BK Soetaert-Vandeursen.

In Kersbeek staat de VMCF zijspannen gepland en kunnen ook de MON zijspannen er deelnemen, op zaterdag is er de oldtimers solo & zijspan aan de beurt, voor de zijspannen krijgen hun daglicentie door de organisatie betaald !!

Voor VLM is er een proef in Pulderbos voor de zijspan klasse, op zaterdag is er een reeks voor Quads/Zijspannen voorzien en ook hier zal de organisatie de kost van daglicentie voor hun nemen !!


Toch een Nevenreeks tijdens IMBA te Attenhoven, meld je nu aan !!!   Onlangs bijgewerkt!

IMBA

Op 21 Augustus tijdens de IMBA te Attenhoven zal wel degelijk een “NEVENREEKS” zijspannen rijden indien er voldoende belangstelling voor is. Daarvoor dat je u vooraf dient aan te melden zodat men tijdig de beslissing kan nemen om de reeks te laten doorgaan !!

Deze reeks zou ook rijden op ZONDAG 21 aug !! ik zou zeggen meld je aan op één der onderstaande e-mailadressen om je deelname te bevestigen !!

Zo zijn het Bestuur van VMCF en de Organisatie van Attenhoven overeen gekomen gisteren (24-7) tijdens de wedstrijd te Warsage.
Ook zal een door de vele afgelastingen een extra BK proef ingelast worden voor de zijspannen op het Fort van Koninghooikt op 13/14 augutus. Ook daar zijn alle zijspannen welkom inclusief teams uit andere federaties en/of dagvergunningen.

Heel wat rijders/teams waren teleur gesteld dat ze te horen kregen dat er geen nevenreeks zou komen in Attenhoven, echter dat word nu dus herzien en zal er een nevenreeks komen indien we voldoende inschrijvingen binnen krijgen.

Laat ons eerlijk zijn met slechts enkele rijden heeft geen zin dus MELD u aan via [email protected] of [email protected]

Wij stellen onze lijsten op elkaar af zodoende we een mooie nevenreeks kunnen bekijken, ook alle MON, DAMCV, AMCA enz … en tevens daglicenties/niet vergunning houders zijn van harte welkom, wel vooraf melden !!


3 x Giraud-Musset in Ahun   Onlangs bijgewerkt!

IMG_1869

In Ahun werd het een wedstrijd waar net geen 30 zijspannen aan de start kwamen, niet dikwijls krijgen we er minder dan 30 aan de start van dit FFM Kampioenschap.
Wel wisten Giraud-Musset alle drie de reeksen te winnen en konden dit doen zonder zich zelf te overbelasten !!
Auvray-Rogstingt sluipen stilaan dichterbij naar de tweede plaats door al de reeksen als tweede te eindigen, hun naaste concurrenten in de top drie en dit moment nog steeds op plaast twee zijn Hydulphe-Chopin die met twee derde en één vierde plaats nog derde in dag totaal werden. Wel geven ze weer een 8 tal puntjes toe op Auvray-Rostingt die nu op 23 p achterstand staan !!! deus de strijd om plaats twee is nog vol open !!

Uitslagen door Willy Ronne klik op LEES MEER
Foto’s door Willy Ronne klik HIER


Bax Brothers winnen BK in Hasselt   Onlangs bijgewerkt!

IMG_1005-BorderMaker

Bij MC Santi kan ook weer worden na gepraat over de puike organisatie die we voor ons voor onze voeten geschoven kregen.
Met dubbele reeksen zijspannen werd het een echte klapper, in de BK reeks wisten de Etienne en Robbie Bax de winst naar hun toe te trekken.
Hendrickx-vd Bogaart met de zelfde punten als de winnaars maar dus tweed op het podium voor Adriaenssen-Daiders.

In de Bij klasse zijspannen waren Kurt Desmet-Sebastian Devoldere de betere, DSM rijder Descheemaeker-Toubier werden tweede voor Jimmy en Levi Vaes die het extra prijzengeld dat door MC Santi was voorzien onder elkaar konden verdelen.

Wij danken Kristof Santermans en de mannen van MC Santi voor het onthaal van al onze medewerkers,

Uitslagen vind je bij LEES MEER

Foto’s Opstapdag Zaterdag, klik op de naam van gewenste fotograaf
Rudy Van Mol
Patrick Van Leeuw

Foto’s BK rijders, klik op naam van de fotograaf 
Driesen Luc
Kenny Vangelooven
Rudy Van Mol
Bert Verheye
Sofie Van Kerckhoven
Foto’s Nationale, klik op naam van de fotograaf 
Driesen Luc
Kenny Vangelooven
Rudy Van Mol
Bert Verheye
Sofie Van Kerckhoven
Flimpje door Doma Max klikt u HIER
Bewegende beelden BK reeksen door Dries Dewitte klik hier op YOU TUBE voor de Nevenreeks Nationale klikt u HIER


Nick en Glenn Janssens en Boussy-Vanlerberghe winnaar te Middelkerke   Onlangs bijgewerkt!

IMG_0691-BorderMaker

In Middelkerke is er steeds een hele toeloop van toeschouwers en zeer veel rijders willen er hier maar al te graag bijzijn, zo ook konden we van ondervinden. Er werd dagen vooraf volop gesproeid en dat was nodig zo bleek later !!
Het Team van Dirk en Bart Hofman kunnen terug kijken op een schitterende editie 2016, ook wij danken hun voor de gastvrijheid waarmee onze medewerkers werden ontvangen !!

Reeks+Daguitslagen+nieuwe BK stand klik op LEES MEER

Foto’s der reeksen klikt u HIER

Foto’s door Rudy van Mol klikt u HIERZO

Bewegende beelden van de reeksen door Dries Dewitte klik hier op YOU TUBE


21 Juli op Nationale Feestdag trekken we met MCLB naar Middelkerke

middelkerke

In Middelkerke krijgen we de jaarlijkse wedstrijd op onze feestdag en is het tevens een BK voor de zijspannen. Traditioneel treden hier heel wat zijpspannen op van oa VLM & VMCF, dus is het uitkijken hoe en wie hier de BK leiders Soetaert-Vandeursen van de overwinning kan houden !! Van der Haegehen-Mans in vorm met de KTM de laatste weken zijn zeker één der kandidaten, ook B rijders Boussy nu terug met van Lerberghe in het bakje zijn in het oog te houden !! Wie er van de andere federaties gaan aanwezig zijn is afwachten.
Let op Donderdag zal er een aangepast uurschema zijn door de Jongeren cup, zo trainen de zijspannen rond 9u40 een eerste reeks rond 13u50 en een tweede rond 18u20 indien het niet uitloopt uiteraard !!!
Wij zijn in elk geval van de partij, voor de gps rijders geef je Fleriskotstraat


Op zaterdag 30 en zondag 31 juli is iedereen van harte welkom op het gekende mooie heuvellachtig parcour in Volkegem

affiche3

Op zaterdag 30 en zondag 31 juli is iedereen van harte welkom op het gekende mooie heuvellachtig parcour van Volkegem met zijn natuurlijke op -en afsprongen !! Geheel overzichtelijk en gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen !!

Op zaterdag worden de jeugdreeksen verreden ( allerjongsten zijn 6 jaar ) t.e.m 15 jaar.
Trainingen starten om 9 u
Ook op zaterdag PITBIKE / BROMMERCROSS !!!
Heb je een PITBIKE , SCOOTER , MOBYLETTE , BROMMER staan ?
Iedereen KAN en MAG deelnemen !!! Ook DAMES !!!!
Iedereen mag ook VERKLEED deelnemen ;Hoe zotter , hoe liever !!

Podium voor alle jeugdreeksen,
alsook apart podium voor de eerste 3 :
* PITBIKES, *BROMMERS, *DAMES, *LEUKST, ZOTST VERKLEDE !!!

Na de huldiging krijgen we ons jaarlijks SUPER eetfestijn aan de spotprijs van 10 € !!!
Keuze tussen gerookte boerenhesp met groenten en frietjes of brood ( voor wie hesp wil , wel op voorhand reserveren nu !!!) ofwel
ballekes in tomatensaus ( deze kaarten zijn tot op de dag zelf verkrijgbaar !!!)
Daarna party met dj Mario Van laere !!

Op zondag krijgen we een ganse dag spanning en spektakel, met ook streek en vrijetijdsrijders , quads , zijspannen ….enz
1e start om 10 uur
Vrijetijdsrijders en streekrijders ook van harte welkom !!

Wie verdere info wenst bel of reserveren van kaarten voor eetfestijn(10 € p/p ) : 0493/606062 ( Isabelle)


Thuisrijders zijn de smaakmakers in Bergharen

RVD_6040-BorderMaker

De Thuisrijders Mulders die aantrad met Willem van Ravenstein en organisator Greup-Van Deutekom wisten het thuis publiek te verwennen met een mooie strijd. Een hele opsteken na de afgelastingen die de club te verwerken kreeg de laatste edities.
Mulders-van Ravenstein wonnen beide reeksen , Greup-Van Deutekom werden derde in het dagtotaal middels een tweede en een vijfde plaats, Veldman-vd Putten die leiders in het NK zijn mochten als tweede het podium op. Bens – Van Leuken konden ook goed stand houden en werden vierde in de eindstand voor vd Boomen-vd Wiel.

Foto’s door Rene Van Dinther klikt u HIER
Uitslagen vinde je bij LEES MEER


Van Calster-Van Gennip winnen in Retie

ficheRetie2016

In Retie kwamen slechts een 15 tal zijspannen aan de start van het BK, hier ook de nieuwkomers ex bakkenist Johan Herygers nu als rijder met zoon Kjell die hier zijn vuurdoop kreeg.
Deelnemen en de dag erna nog genieten is het moto en blij dat er weer wat nieuw bloed onderweg is !!

Foto’s door Heidi Donckers klik HIERZO

Uitslagen en verslagje klik op LEES MEER

Voor de wedstrijd in Pulderbos op 30-31 Juli zal er op zaterdag 30 juli een EXTRA reeks zijspannen voorzien worden voor NIET licentie houders en Oldtimers/Classics. De organisatie laat ook hier ons weten dat ze voor de zijspannen de Daglicentie zal voor hun rekening nemen !!

Inschrijven vooraf kan via [email protected]


Van der Haeghen-Mans en Boussy-Sabbe grootste winnaars in Aspelare

In Aspelare een 17 teams aan de start van deze wedstrijd, toch ook weer enkele wisselingen van passagiers bij diverse teams !
Reeks 1 werd gewonnen door Van der Haeghen-Mans die na de eerste ronde de leiding in handen namen en met rui 20 sec de reeks wonnen. Soetaert die vandaag met Joey Valcke reed (Vandeursen toeschouwer in Bessenbach) konden plaats twee niet volhouden en werden uiteindelijk nog knap vijfde.
Boussy-Sabbe pas als veertiende weg uit de start knokten nog terug naar een mooie tweede plaats en uiteraard eerste B rijders, ook Verbrugghe-Valcke konden als B rijders naar een knappe derde plaats algemeen rijden voor Verbrugghe-Algoet.
In reeks twee weer Van der Haeghen-Mans die de kopstart namen maar ook nu waren Boussy-Sabbe er goed bij met Delmotte-Verbrugghe, in ronde twee namen Boussy-Sabbe de leiding in handen en reden solo naar de overwinning met ruim 40sec . Ook Van der Haegehen-Mans wisten met ruim 30 sec de tweede plaats te pakken voor Soetaert-Valcke die hiermee een knappe prestatie neerzetten.
Donderdag zijn we op de afspraak in Middelkerke op de feestdag en op 30-31 juli zijn we met MCLB te gast in Volkegem

Uitslagen nu bij LEES MEER


Adriaenssen-Daiders superieur in Duitse GP

IMG_0150-BorderMaker

Een mooie strijd kregen we te zien in Bessenbach met de tenoren die we vooraf al konden voorspellen !!

Helaas enkele gekwetsten op zaterdag en zondag, we wensen hun een snel herstel toe

Adraienssen-Daiders winnen deze GP van Duitsland en lopen enkele puntjes uit !!

Foto’s van zondag klikt u HIER
Foto’s Kwalficatie Zaterdag klikt u HIERZO
Foto’s zaterdag door Willy Ronne klikt u HIER
Foto’s door Rudy van Mol ZATERDAG
Foto’s door Rudy van Mol ZONDAG
Foto’s zondag door Willy Ronne klikt u HIER
Filmpje door Doma Max klik hier
Onze filmer DRIES DEWITTE maakte volgende beelden klik hier op YOU TUBE

Uitslagen en wat tekst klik op LEES MEER


Update: Belleme Franskampioenschap 14 juli

affiche1

In Belleme zitten de trainingen erop, zoals we al eerder melde geen Giraud-Musset aanwezig (daarom ik ook geen prono invulde op planetesidecarcross).

Dus kregen we de snelste tijd voor Auvray-Rostingt met ruim 2 sec voor hun naaste concurrente Hydulphe-Chopin.

Auvray-Rostingt wonnen 2 van de drie reeksen, in reeks twee diende ze op te geven door een kapotte schokbreker !!

Hydulphe-Chopin winnen dus deze wedstrijd en doen gouden zaken in het kampioenschap

Uitslagen reeks 1 & 2 & 3 + Totaal door Estelle Pelle klik op LEES MEER

Foto’s de Estelle Pelle klik HIER


Classics zijspan op zaterdag en ook op zondag een zijspanklasse in Kersbeek 30-31 juli

affiche3

Op zaterdag 30 en zondag 31 Juli organiseert het VMCF zijspan team Stefan Coen de jaarlijkse wedstrijd in Kersbeek (gelegen langs de baan Diest-Tienen voor de GPS= Langstreepstraat)
Op zaterdag rijden de oldtimers/classics solo’s en ook dit jaar zullen er Classics/Oldtimers zijspannen aan het werk te zien zijn !! Wie een oldtimers heeft en is wil mee rijden kan dit door middel van een dag licentie die de organisatie voor hun rekening neemt, als dat geen mooi gebaar is naar deze teams toe !!
Deze zullen net al alle Classics die zaterdag een training en twee reeksen rijden.

Op zondag komen ook ALLE klasse aanbod in het VMCF programma, ook al zijn van alle klasse enkele toppers naar het IMBA gebeuren in Engeland houden de organisatoren zich eraan elke reeks te laten rijden.
Hiermee nodigen de organisatoren ook alle MON & DAMCV solo & zijspan teams uit om hier deel te nemen, u kan via uw eigen federatie via een afvaardiging gratis deelnemen.
Enkel de entree dient door iedereen betaald te worden.

Graag zien we wat teams opdagen om er een mooi weekend van te maken.