TER PLAATSE INSCHRIJVEN OP EINDJAARSCROSS STEKENE   Onlangs bijgewerkt!

Binnen een kleine maand is het weer zover: de Open Eindejaarscross in Stekene-Nieuwdorp, de traditionele afsluiter van het Belgische cross-seizoen. In tegenstelling tot vorige jaren wordt er ditmaal niet gewerkt met online inschrijvingen, maar dient iedereen zich ter plaatse in te schrijven de morgen van de wedstrijd (tussen 7.30 en 9 uur ten laatste). Iedereen die zich aanbiedt krijgt startgelegenheid in zijn categorie. Eventuele overvolle klassen worden opgesplitst, zoals vorig jaar overigens het geval was met de Vrijetijdsrijders. Ook dit jaar staat die categorie uiteraard eer op het programma, naast de Aspiranten & Beloften & Nieuwelingen MX2, Nieuwelingen MX1 & Dames Open, Quads Open, Junioren MX2 + MX1, Nationalen MX2 + MX1, Inters MX2 + MX1 en Zijspannen Open. Afspraak dus op zondag 10 december in het Oost-Vlaamse Stekene!


Geslaagde opstap dag bij Team Vd Lagemaat-De Louw   Onlangs bijgewerkt!

Vandaag waren we te gast op de eerste Opstapdag van team Van de Lagemaat-De Louw, welk meteen een eerste geslaagde editie te noemen was !!
Vele rijders en bakkenisten kwamen er op af maar ook heel wat mensen uit de buurt die met de sport wenste kennis te maken.
Een omloop om U tegen te zeggen waar ook enkele bergjes in voorzien waren, tevens er rond kon al even makkelijk.

Foto’s (klik op de naam)
Driesen Luc
Dewitte Dries
Sofie Van Kerckhoven
Filmpje door Dries Dewitte klik hier op YOU TUBE


BK Proeven MCLB zijspannen 2018 nu bekend

Vandaag maakten MCLB als eerste hun BK Proeven bekend voor de Zijspannen A en Zijspannen B, tevens is MCLB nog de enige federatie die klasse B nog behoud. Zo zullen er in 2018 ook hier heel wat nieuwe teams aan de start komen en daarmee hun lijn van “Grootste Federatie” doorzet !!

01/04 BEERNEM
22/04 LAARNE
29/04 AALTER
13/05 OOSTROZEBEKE
27/05 ZWEVEZELE
0/06 GERAARDSBERGEN
17/06 TIELT
08/07 HELDERGEM
21/07 MIDDELKERKE
05/08 VOLKEGEM
28/08 SINT-MARIA LIERDE
23/09/2018 FINALE TE WINGENE


Sven Siongers en Joey Valcke samen aan de start in 2018 bij zijspannen B in MCLB

Vandaag zijn we een kijkje gaan nemen naar Sven Siongers op de Breugelhut in Lille die er deze middag met Joey Valcke had afgesproken om is te testen.
Sven die dit jaar MCLB kampioen werd bij de Quads maakte enkele weken terug een omekeer en ging op een zijspan aan de slag.

De toen eerste test op een zijspan was in Lille met de ervaren Peter Slegers die hem al wat nuttige tips kon meegeven, de zondag erna stond hij reeds met Peter aan de start van open Herfstkampioenschap.
De weken erna stonden vervolgens nog wat kleppers in de bak zoals oa Gianni Dhondt, Dimmitri Vandeursen en Glenn Janssens.

Vandaag was Joey Valcke naar Lille afgezakt en dat leek al snel te klikken bij de mannen, Joey die reeds enkele jaren bij vader Geert in het bakje staat heeft er de knepen van het bakkenisten meegekregen.
Nu Geert jeugd als bakkensit wil opleren was dit het sein aan Sven om Joey is contacteren en is vragen om te gaan trainen.
Om een nog lager verhaal kort te houden (!!) Sven en Joey zijn met elkaar overeen gekomen om in 2018 uit te komen bij de zijspannen B in de MCLB rangen.
Ook de mogelijkheid om enkele BK’s in BMB te rijden sluit men niet uit naargelang de kalender het toelaat qua proeven enz..
Als alles vrij goed loopt denkt men mogelijk zelfs is om een gooi te doen naar een kwalificatie in de thuis GP in Lommel !!
De foto’s van vandaag kan je HIER bekijken, wij wensen ze alvast veel succes toe.


Nieuwe teams naar VMCF in 2018

Ook de nieuwe teams die erbij komen zijn welkom, nu weer ééntje meer in VMCF met name Dylan Vermote zal in het seizoen 2018 aantreden met beginnend Bakkenist Kevin Vrijsen.
Dylan Vermote is een voormalig solo rijder in VMCF en gaat dus nu de zijspan tour op !!
Zij zullen vooral wedstrijden van de VMCF rijden maar pikken ook wat wedstrijden in de VLM en DAMCV mee en zullen strijden op een VMC/Yamaha.

Niet enkel dit is een nieuw team in VMCF maar komen er dit jaar vermoedelijk minstens een 5 tal extra teams erbij in 2018 !!
Hierbij ook namen als Patrick vd Veken- Kjell Hereygers, Louis Lemmens-Patrick Van Leeuw, Nicky en Jordi Gielkens en nog enkele die lijken te twijfelen !!


FIM Kalender 2018

De FIM kalender heeft ook weer zijn update en zoals MC Maasland gevraagd heeft zal Lommel plaats vinden op 23/34 juni 2018.
De volledige kalender

25 Maart Oss
8 April Castelnau de Levis
15 april Talavera de la Reina (OVB)
6 Mei Chernivitsi
13 Mei Kramolin
10 Juni Kegums
17 Juni Kivioli
24 Juni Lommel
22 Juli Strassbessenbach
29 Juli Stelpe
25 Augustus Roggenburg (OVB)
2 September Vesoul
16 September Rudersberg


WHT man Rene Stalman in 2018 met Joep Van Leuken in het bakje

Na het Motorcross weekend in Made kregen we ook goed nieuws uit WHT hoek, Rene Stalman van Factory Service Belgium zal als co piloot Joep Van Leuken naast zich hebben staan in 2018.
Afgelopen weekend kon er goed getest worden en kwamen beide tot een overeenkomst.
Joep liep een zware been blessure op tijdens het ONK Markelo in september 2016 toen hij als invaller dienst deed bij Stan Goeyvaerts.
Sinds september heeft Joep ook niet meer gereden buiten na zijn herstel af en toe tussendoor een hobby wedstrijdje als invaller.
In Made dit jaar werd ruim na een jaar herstel voor het eerst weer voluit gegaan met Rene en heeft Joep weer alle zin in de sport terug gevonden.
Dat blijkt dan ook wel omdat hij fanatiek is bezig geweest met het herstel van zijn been en spieren er rond !
Zoals het er nu uit ziet zal er oa gereden worden in het ONK, enkele GP en Duitse wedstrijden, verder gaan ze nog bekijken wat er kan gereden worden.

Wij wensen beide veel succes toe


Voorlopige IMBA kalender 2018

Voorlopige IMBA kalender 2018 (onder voorbehoud)
06/05 Arnoldsweiler Duitsland
10/06 Oss Nederland
24/06 Norley Engeland
01/07 Feldkirch Oostenrijk
09/09 Kersbeek Belgie
23/09 Amriswil Zwitserland
Frankrijk nog te bepalen


Super afsluiter in Made

Het super top weekend in Made zit er weer op !!
Vandaag zondag bleef het droog in Made en zagen we knappe spannende reeksen.
Eindwinnaars van het weekend bij de Startbewijshouders zijn Dylan Boussy met top bakkenist Gianni Dhondt.
In de A klassen Sven Sjongers-Glenn Janssens en in de B klasse werden het de Engelse combinatie George Kinge-Nathan Cooper
In de uitslagen staan soms heel wat andere namen vermeld dan wie werkelijk reed, een jaarlijkse stoelendans hoort dan ook bij DVM in Made !!

ALLE Uitslagen + Totaal klik op LEES MEER
Foto’s ALLE KLasse zijspan (klik op de naam)
Driesen Luc
Dries Dewitte
Filmpje Zondag door Dries Dewitte 


Made Zaterdag,

In Made waren vandaag zaterdag heel wat zijspannen actief in het zonnetje, zo zagen we mooie reeksen maar liet net kort na de middag dan het weer helemaal omdraaien !
Zo viel er motregen over de laatste uren welk niet makkelijk foto’s maken werd qua scherptellen !!
We deden echter onze best en die foto’s kan je bekijken in verschillende albums, klik op de gewenste map !!

Groep A Driesen Luc
Groep B Driesen Luc
Startbewijshouders Driesen Luc
Alle klasse zijspan door Dries Dewitte
Filmpje alle reeksen door Dries Dewitte klik hier op YOU TUBE


Update Made,

Aankomend weekend is het zover. De Motorcross in Made!!
Inmiddels zijn er totaal nu +/- 290 inschrijvingen, een mooi deelnemers veld.
In de bijlage vind je het tijdsschema voor de training en de wedstrijden.
LET OP! alles is onder voorbehoud. De organisatie kan altijd nog wijzigingen aanbrengen.
Zorg dus dat je goed luistert naar de omroeper die ook op het rennerskwartier te horen is.

Degene die nog geen enveloppe met polsbandjes, trainingskaartje en rijders brief per post hebben ontvangen kunnen zich vrijdag van 20.00 tot 21.30 of zaterdag van 7.30 tot 9.00 melden nabij de ingang van het cross terrein. Er kan daar ook betaald worden als dat nog niet gebeurt is.

Ook degene die een transponder willen huren voor het weekend kunnen zich daar melden. Zorg dat je bankpas bij de hand hebt.
Degene die zelf een transponder hebben, zorg dat hij opgeladen is. De handmatige uitslag telt alleen als de complete stroom uitvalt tijdens de race en dus niet als je zelf vergeten bent je transponder op te laden.

Zijn er nog vragen, stel ze gerust.

We hebben er als DVO enorm veel zin in!!

Voor de voorlopige deelnemerslijst & Timing (2-11) klikt u op LEES MEER


MON kampioenen gevierd in Meijel

MON was afgelopen weekend te gast te Meijel, hier werden op zaterdag alle titels verdeeld bij de Kids and Sidecar en Classics.
Op zondag waren het de MON zijspannen die voor de laatste puntjes streden, Mulders-Van Deutekom werden tot de nieuwe MON kampioenen gekroond.
Uitslagen/ verslagjes van zaterdag en zondag kan je lezen bij collega Roland Berends

Foto’s kregen we binnen van onze nederlandse collega’s Rene Van Dinther en Esther van de Camp, klik op uw keuze
Kids and Sidecar door Esther
Classics door Esther
MON nationale en Inters door Rene


MON finale bij MCC Meijel


Zondag krijgen de MON zijspannen de laatste wedstrijd voorgeschoteld op de vossenberg te Meijel.
Voor de titel op zondag zal geen strijd te strijden zijn daar Mulders-Van Deutekom reeds afgelopen zondag in Heeswijk de Titel wisten binnen te halen.
Toch worden op deze laatste wedstrijd wat zijspannen verwacht voor het NK finale, maar op zaterdag zal het volle bak zijn voor de driewielers !!
Dan staan de Kids and Sidecars, de clubklasse en de CZC oldtimers 2 & 4 takt op het programma !!
Alle info vind je na de wedstrijd bij Bereboel.nl (foto Roland Berends)