Op 1 Mei DMSB keuze uit DM Wriezen en Int. Kamp-Lintfort   Onlangs bijgewerkt!

In Duitsland hebben de DSMB teams een keuze te maken voor 1 Mei, in Wriezen een plaatsje gelegen tegen de Poolse grens is een DM voorzien. Hier zijn de Belgische teams Clohse-Haller de leiders in de stand voor Santermans-Daiders.

In Kamp-Lintfort is er dan op maandag 1 mei de internationale wedstrijd waar ook de zijspannen aanbod komen. Op dit moment een 20 tam teams op de voorlopige lijst maar die groeit nog dagelijks !! Vandaag ook bevestigd en zeker daar aan de start Nick en Glenn Janssens, maar ook namen als oa Wilkinson-Chamberlain, Dierckens-Rostingt, Willemsen-Bax en nog meer van dergelijke klasbakken zullen er zeker aan de start staan !!
Voor ons zal ook Dries Dewitte ter plaatsen zijn, na Oss op zondag word in allerijl het filmpje verwerkt van het ONK en rijd s’morgens verder naar Kamp-Lintfort.


ONK – NK zijspan/Quad trekt zondag naar Oss   Onlangs bijgewerkt!

Op “Circuit De Witte Ruysheuvel” te Oss krijgen we zondag ongetwijfeld weer een denderend ONK en NK zijspan/Quad voor geschoteld. Bax-Musset zijn de leiders in het ONK voor Willemsen-Bax. Derde in de stand Vandaele-vd Bogaart zal er niet bij zijn, Jason zal door de armkwetsuur een ruime tijd langs de kant staan !!
Toch zijn er genoeg teams die her en der gekwetste vervangen en het beste van zich zelf laten zien

In het NK zijn Roes-Beunk de mannen die de NK stand aanvoeren.
Afspraak zondag bij de mensen van MCO op de A.engelbertlaan 60 te Oss

Tussenstand ONK klik HIER


VDS Team klaar voor een BK proef zijspan in Ranst   Onlangs bijgewerkt!

Het VDS team zal in Ranst instaan voor het BK zijspan in de VLM rangen, het circuit gelegen langs de Wijnegembaan en de autosnelweg is zeer gekend bij de zijspannen.
Plaatselijk team Glenn Van der Schraelen – Peter Verlinden zal er een gooi doen naar de dagzege en de nodige punten, door hun val in Arendonk liepen reeds een achterstand op van 42 punten.
Leiders zijn Luc (de oudste van het pak) en Kenny Vd Plas die een kleine voorsprong hebben op de Gielkens broers, echter die kwamen zwaar ten val in Lummen en Djordy geraakte hier fel gekwetst !! Dus of broer Nicky zal deelnemen met een vervanger is ons nog niet duidelijk, zelfde geld voor Goeyvaerts-Van gennip, ook Jimmy ligt in de lappenmand maar Stan na deel in het DM met Hantje van Hal !! Of ze nu in vlm of in het ONK Oss deelnemen is maar de vraag !!
In elk geval zal het spannend worden voor het kampioenschap zondag in Ranst !
GPS = Wijnegembaan

Tussenstand BK VLM 2017 klik HIER


FFM naar Dole/Authume   Onlangs bijgewerkt!

In Frankrijk zijn ze in Dole/Authume ook weer aan een proef toe voor de kampioenschaps punten ! In de laatste wedstrijden is er van alles wat voorgevallen en zien we de Thomas broers nog steeds aan de leiding in de tussenstand !!
Giraud-Mucenieks tellen net geen 20 p achterstand op de leiders en en zestien punten voorsprong op de derde in stand Auvray-Badaire.
Ook zal Sanders-Soenens zullen zondag in Dole/Authume deelnemen net als de overige Belgen op de deelnemerslijst.
GPS = 34 Rue du Tumulus 39100 Dole

Deelnemerslijst en tussenstand klik HIER


BK zijspan bij MCLB te Aalter   Onlangs bijgewerkt!

De MCLB zijspannen hebben nu zondag een BK proef te Aalter, in organisatie van MC Poeke kunnen we alvast uitkijken naar een top organisatie !
Maar wie zal hier zondag met de meeste punten aan de haal gaan ?? Afgelopen zondag zetten vd Haeghen-De Schacht (door pech pas 5de op 41 p in het BK) de puntjes op de spreekwoordelijke i door beide reeksen te winnen voor de BK leiders Boussy-Mans die erop uit zijn om zoals in Velzeke ook met een dubbele reekszege aan de haal te gaan.
Soetaert-Vandeursen tweede in de stand zullen net als de andere alle zeilen moeten bij zetten om niet de aansluiting in de tussenstand niet te missen !!
GPS= Vaart

Tussenstand voor Aalter ken je bekijken bij LEES MEER


VMCF zijspannen zondag naar Genk voor een BK wedstrijd met IMBA Dames !!   Onlangs bijgewerkt!

Op het Horensbergdam Circuit te Genk krijgen ook de VMCF zijspannen een BK proef voor de wielen geschoven op zondag (!!), de zijspannen komen ENKEL op zondag aanbod in bijklasse van de IMBA dames.
In de A klasse zijn Latre-Van Parijs de leiders en in VMCF krijgen ze niet alleen punten met het BK maar ook 5 puntjes per deelname aan een gewone wedstrijd tellen mee in het kampioenschap !! Coen-Lobry staan op 6 p op plaats twee voor Descheemaker-Vaes die één puntje minder tellen.

In de B klasse zijn het de Antwerpse broers Mark en Koen vd Branden die aan de leiding staan, SXD rijders Xavier Sabbe-Dylan Delannoy zijn tweede in de stand voor Sepp Gommeren-Danny Meeus.

Tussenstand BK en Timing zondag klik op LEES MEER


Eerste overwinning voor Segers Ben en Dave Gorremans in de VLM te Meerhout   Onlangs bijgewerkt!

Dit weekend waren we te gast in de VLM te Meerhout, 17 zijspan teams waren aanwezig voor dit knap aangelegde maar toch hobbelig circuit. Tijdens de training zagen we hoe Vaes – Hereygers als eerste de tijdspositie in nam gevolgd door Van der Schraelen – Verlinden en Van den Plas – Van den Plas, ook kregen we een nieuw zijspanduo te zien Lemmens Louis – Bouwen Kurt!!!

Foto’s door Rudy Van Mol kan je HIER bekijken
Filmpje door Doma Max bekijk je hier op zijn YOU TUBE kanaal
Uitslagen en volledig verslag door Sofie Vaes kan je lezen bij LEES MEER


Santermans-Daiders winnen DM in Aufenau   Onlangs bijgewerkt!

In Duitse Aufenau kwamen heel wat Belgische teams aan de start van het DM, met ook enkele sterke Nederlanders op de lijst werd er spanning en spektakel verwacht !!
Toch waren het Santermans-Daiders die met de dagzege aan de haal gingen, dit door de eerste reeks te winnen en een derde plaats. Nederlanders Van werven-vd Putten telde na twee reeksen 1 puntje minder door hun twee tweede plaatsen !! De Oostenrijkers Weis-Schneider werden derde, dan kregen we op vier Clohse-Haller voor Steegmans-Sabbe.
Willemsen-Bax vielen uit in de eerste reeks en wonnen reeks twee.
Nick en Glenn janssens konden zich net in de top tien nestelen met een 9de plaats, Goeyvaerts-Van Hal namen plaats 14 in beslag.
Arne Dierckens-Luc Rostingt kende een pech vol weekend, in de eerste reeks moesten ze aan de kant met een defecte stuurdemper en voor reeks twee wilde de motor niet starten !!

Uitslagen vind bij onze collega’s van Sidecarcross-Action.de, klik HIER
Foto’s door Manuela Van Doren klik HIERZO


Van der Haeghen-De Schacht winnaars in Laarne   Onlangs bijgewerkt!

Met een 15 tal teams werd de wedstrijd in Laarne op gang getrokken, met in de Dubbele reeks zege voor Van der Haeghen-De Schacht, Boussy-Mans stonden op het tweede schavotje met op een derde stek Verbrugghe-Dhondt.

Eerste Foto’s door Dries Dewitte staan online klikt u HIER,
meer foto’s door Patrick Vispoel vind je HIER,
Filmpje door Dries Dewitte klikt u HIER
Uitslagen kan je lezen bij LEES MEER


Giraud-Mucenieks winnen in Thouars, Sanders-Soenens knap derde in het dagtotaal !!   Onlangs bijgewerkt!

In het Franse Thouars stond een kampioenschap op de kalender bij FFM, met een meer dan 30 zijspannen werd er in twee groepen getraind !!
Dagwinnaars (maar niet alle 3 reeksen) Giraud-Musset voor de Thomas broers en onze Belgen Sanders-Soenens mochten op het derde schavotje !

Foto’s door Willy Ronne Klikt u HIERZO,
een klein verslagje en uitslagen kan je nu reeds lezen bij LEES MEER


Wie anders dan Vd Boomen-Vd Bulck in eerste reeks te Schaijk (Reek) bij MON   Onlangs bijgewerkt!

In Schaijk (Reek) kwamen slechts 12 zijspannen langs de inschrijvingstafel gepasseerd, wat voor de club St Christoffel toch een domper moet zijn aangezien ze de zijspanclub bij uitstek waren de laatste jaren in MON !!
Winaars werden Vd Boomen-vd Bulck bij de inters klasse in de eerste en tweede reeks !!

Uitslagen en verslagje klik op LEES MEER
Foto’s kan je bekijken als je HIER klikt


Latre-Van Parijs winnen in VMCF te Wichelen   Onlangs bijgewerkt!

Bij VMCF te Wichelen slechts een handvol zijspannen op de afspraak, in de eerste reeks namen Latre-Van Parijs de leiding in handen voor Sabbe-Delanoy en Coen-Lobry.
Latre-Van Parijs wonnen de reeks met ruime 20 sec voorsprong op Coen-Lobry die nog de tweede stek wisten binnen te halen voor B rijders Sabbe-Delanoy.
Ook in de tweede reeks kregen we de zelfde uitslag voorgeschoven in de zijspanklasse, dagwinst dus voor Latre-Van Parijs voor Coen-Lobry en Sabbe-Delannoy

Uitslagen kan je bekijken bij LEES MEER
Enkele foto’s door Anja Bolle klik HIER


Filmpje GP Oldebroek door Dries Dewitte   Onlangs bijgewerkt!

Filmpje Oldebroek door Dries Dewitte nu online klik op de afbeelding

Ook Filmpje van het NK is klaar geraakt door Dries Dewitte na een avond lang sorteren van diverse beelden, klik op de afbeelding om het NK filmpje te bekijken


OPROEP !!!!! OPROEP !!!!   Onlangs bijgewerkt!

OPROEP !!!! OPROEP !!
Graag aanmelden voor de nevenreeks tijdens de GP te LOMMEL op 8-9 Juli 2017.
MC Maasland dient kortelings te bekijken of de nevenreeks zijspannen er kan komen, aangezien nu slechts 4 teams zich hebben gemeld lijkt een annulering eraan te komen indien er voor 1 mei niet voldoende aanmelden zijn !!! Dan word bekeken of er een reeks Solo in de plaats erbij te nemen, hier doe ik het echt niet voor dus met spoed aanmelden !!
Teams uit VLM en VMCF kunnen rijden met afvaardiging, verder de teams met een BMB of internationale licentie (mits toelating), dagvergunning mogelijk 30€/pp voor Belgen, voor NIET Belgen 40€/pp
Op dit moment zijn nog enkele federaties gesprekken aan het voeren om hun teams ook geldig verzekerd te laten deelnemen !!
Meld je aan met dit formulier klik HIER
En stuur het door naar [email protected] zodoende wij een nevenreeks zijspannen kunnen laten doorgaan !!

Meer info bovenaan deze website of klik HIER


Descheemaker-Vaes en Gommeren-Meeus winnen Paastrofee te Bertem VMCF   Onlangs bijgewerkt!

Paastrofee in een eveneens stoffige Bertem werd op naam geschreven van De Scheemaker-Vaes, deze wonnen alle 4 de reeksen verdeeld over twee dagen ! Gommeren-Meeus waren de beste B rijders van het weekend
Op beide dagen een 8 tal teams aan de start dus lang niet alle vmcf teams die voor de paastrofee wilde strijden !! In de start op zondag kwamen Van Roy-Van Mol ten val in de start en vandaag kregen we de bevestiging dat rijder Peter hierbij een breuk in het sleutelbeen opliep !

Alle reeksuitslagen en eindstanden klik op LEES MEER
Foto’s door Rudy Van Mol Zondag klik HIER
Foto’s Sofie Van Kerckhoven Zondag klikt u HIER
Foto’s Sofie Van Kerckhoven Maandag klikt u HIER