MCLB klaar voor Top weekend in Volkegem bij het DJP-Racing team   Onlangs bijgewerkt!

Het DJP-Racing team is klaar om zondag te gastheer te spelen in Volkegem op het circuit aan de Doolstraat, het word ook hier weer een topper van een MCLB wedstrijd !
Het super team van helpers dat voorzien is komt men zelden tegen, morgen word de tent nog geplaatst en zijn ze er klaar voor !!

Iedereen is van harte welkom op het mooie natuurlijke heuvelachtig parcours in de Vlaamse Ardennen voor 2 dagen spektakel van de bovenste plank .

Op zaterdag hebben we de jeugdreeksen en als SPECIALS een reeks met pitbikes en een reeks met brommers , scooters, mobyletten , ……….
Iedereen kan deelnemen aan de SPECIAL reeksen . Inschrijvingen de dag zelf in de grote feesttent . Podium voor de eerste 3 pitbikes, podium voor de eerste 3 brommers, podium voor de 3 best/gekst verklede + naturaprijzen
Zaterdagavond is er ons gekend eetfestijn met keuze tussen ; Ballekes in tomatensaus of gerookte boerenhesp allebei met groenten en frietjes / brood voor de prijs van 10 € p.p, Kaarten op voorhand 0493/606062 ofwel de dag zelf op de cross .

Op zondag krijgen we alle andere reeksen aan de start van Nieuwelingen, Experts, beloften , juniors, nationalen , internationalen en natuurlijk ook onze quads en zijspannen . Ook IEDERE VRIJETIJDSRIJDER is van harte welkom te Volkegem op dit prachtige parcours. OOK PODIUM voor de vrijetijdsrijders !!!!!
Ook piloten van uit andere federaties zijn van harte welkom . Meer info 0493/606062 of site MCLB .
We hopen jullie te mogen verwelkomen dit weekend van 29/30 juli 2017 !!!!
DJP-Racing ontvangt onze medewerkers met open armen en zo kunnen we u van beelden voorzien, waarvoor onze dank

GPS = Doolstraat


GP naar het Oostenrijkse Möggers   Onlangs bijgewerkt!

Dit weekend strijkt het GP wereldje neer in Oostenrijk op een prachtig circuit van Möggers, hier zal weer hard gestreden worden door de top teams die nog steeds niet veel afstand van elkaar nemen in de tussenstand !!
Giraud-Musset verloren kostbare punten in Duitsland en mogen nu geen steek meer laten vallen om de aansluiting met Bax-Musset niet te verliezen !! Maar ook de sterk rijdende Willemsen-Bax zijn er als de kippen bij mocht één der teams wat overkomen om die nodige punten af te snoepen, ook onze Belgen gaan we uiteraard weer aan het werk zien. Vanluchene-Krupnieks wonder wel niks overgehouden van de val in Hasselt en dus van de partij net als opkomend talent Arne Dierckens-Luc Rostingt die samen zullen strijden met oa Brown-Millard, Hermans-Van Gaalen enz..

Alle info via een plannentje vind je HIER en de entree prijzen vind je HIER 
het GPS adres = Sellengehr 57  – 6900 Möggers
Voorlopige WK Stand klik op LEES MEER
Live timing kan je bekijken via deze LINK


VLM zondag naar Horensbergdam te Genk en niet in Pulderbos !!

VLM zal zondag in Genk aan de slag gaan en niet in Pulderbos zoals eerst op de kalender is voorzien. Na jaren in Pulderbos te hebben kunnen rijden lijkt hier door wisselingen van eigenaren geen onmiddellijke oplossing voor handen !!
Dus zondag trekt de VLM caravaan naar het Limburgse Genk naar de gekende Horensbergsdam, hier zijn meeste teams wel graag doordat ze dit circuit goed kennen.
Geen BK dus kan de spanning er wat af al zullen we pas zondag weten of de teams er ook zo over denken !!
U kan van ons alvast de uitslagen verwachten, GPS = Damstraat of Europalaan


VMCF trekt dit weekend naar Komen voor een BK proef

VMCF gaat voor het BK zijspannen naar vast circuit in Komen, op deze vaste trainingsbaan “’T Zwaanhof “ die ook toch wel aan de smalle kant is voor sommige zullen de technische rijders hier hun kunsten kunnen tonen.

We verwachten alle wekelijkse teams hier aan het starthek om voor de punten te strijden, wij hopen u alle uitslagen op zondagavond te kunnen brengen !!

Zoals alle weken kan er ook op zaterdag vrij getraind worden half 2 en half 7

GPS: Zandvoordestraat 17, Komen of in het Frans “Comines”


Dean Moor door Chris Helm   Onlangs bijgewerkt!

De 4de wedstrijd van het Maxxis Britisch Sidecarcross Championship vond dit weekend plaats in het Dean Moor Motorcross Park in Cumbria, net ten noorden van Lake District. Iveston and Satley club waren zaterdag genoodzaakt om de wedstrijden vroegtijdig te staken omwille van het slechte weer. Gelukkig was het zondag droog, tot de laatste reeks van de dag.

In de tijdstraining waren Brown-Millard de snelste met bijna 2 seconden voorsprong op Moulds-Kirwin. Op plaats 3 vonden we Wilkison-Chamberlain, die een week voor de wedstrijd besloten hebben om te stoppen met het gebruik van Mega motoren en weer terug gegaan zijn naar hun 700cc Zabel
Tekst+Foto Chris Helm/Vertaling Isabelle Driesen

Foto’s door Chris Helm klik HIER
Alle uitslagen en verslagje klik op LEES MEER


3x Giraud-Musset aan de winst in Ahun   Onlangs bijgewerkt!


In het Franse Ahun waren Giraud-Mucenieks drie reeksen de beste van het ganse pak, enige wat hun niet altijd lukte was de kopstart te pakken, verder werd er ongeschonden gereden.
De Thomas Broers lagen op vinkenslag en werden elke reeks mooi tweede, voor plaats drie werd de spanning erin gehouden tot de laatste reeks, het waren de jonge Arthur en Hugo Barat die weer een knappe podium plek wisten te pakken al was dat met slechts 1 puntje verschil.
In de tussenstand nemen ze ook nu de derde plaats in de FFM voor hun rekening met slechts vijftig punten achter de Thomas broers, terwijl Giraud-Mucenieks bijna 100 p voorsprong tellen op de nummer drie in de tussenstand !

Uitslagen klik op LEES MEER
Foto’s door Willy Ronne klik HIER


Cor en Lars Delaat winnen bij VMCF te Werchter   Onlangs bijgewerkt!

In Werchter kwamen 10 zijspannen aan de start inclusief de Nederlandse gastrijders Vader en Zoon Delaat.
Cor en Lars wisten ook beide reeksen winnend af te sluiten, in de start van de eerste reeks kwamen SXD rijders Sabbe-Delannoy zwaar ten val !!
Na een gesprekje gisterenavond met Xavier leek alles nog mee te vallen al werden heel wat andere berichten de wereld in gestuurd !! Dylan heeft een sleutelbeenbreuk die mogelijk door een operatie zal hersteld moeten worden en Xavier is op eigen kracht weer thuis geraakt maar onderging een inwendig onderzoek nadat zondag de binnenkant van de helm en bril met bloed besmeurd was wat enkel een harde teweeg kan brengen !! De sprake van een Klaplong zoals werd gevreesd was zeer voorbarig door sommige mensen, wel werden enkele kribfracturen en een barst in het borstbeen vastgesteld !! De inwendige bloeding was gelukkig snel gestopt door het eigen lichaam, wij wensen ze beide beterschap toe
Latre-Van parijs werden tweede in de dag uitslag voor IMBA organisator van Kersbeek Coen-Lobry.
Bij de zijspannen B stond Gommeren-Meeus was geen tegenstand na de val van Sabbe-Dellannoy, Van de Brande broers werden zo tweede voor Francis-Fontaine die derde plaats verzekerde !!
In reeks twee gingen nog slechts 8 teams van start !

Uitslagen kan je bekijken op LEES MEER
Foto’s door de Makke klikt u HIER


Luc en Kenny vd Plas winnen VLM organisatie te Paal   Onlangs bijgewerkt!

In Paal ook slechts 12 zijspannen aan het starthek en Luc en Kenny vd Plas lijken nog maar is de sterkste te zijn in deze klasse op dit moment. Als oudste uit het pak is Luc vd plas uiteraard een oude rot in het vak der zijspannen en zoals men zegt een vos verleerd zijn streken niet en hij kan dat nu in zijn ervaring omzetten naar dubbele reekszege met zoon Kenny.
Heropstanding lijkt het wel voor Vaes-Horryon, na de Honda voor Husqvarna geruild te hebben in het EML frame is er een wekelijkse vooruitgang, al diende ze zondag vanaf halfweg op te rukken naar een tweede plaats, ook reeks 2 werd zo afgesloten. Segers-Verlinden werden derde in de dag stand door eer derde en vierde plaats

Uitslagen klik op LEES MEER
Foto’s door Heidi Donckers klik HIER


Ex MCLB teams bekleden Belgische podium in BK eindstand te Hasselt   Onlangs bijgewerkt!

In Hasselt kregen we een denderende finale te zien, na een zware valpartij in het startgebeuren waarbij de grootste kanshebbers op de Belgische titel betrokken geraakte maakte het nog spannender dan het al vooraf zou worden.
Toch wisten Van Daele-Vd Bogaart de titel te pakken doormiddels van twee maal een vierde plaats.
Thuis rijders Santermans-Daiders kende na de val nog een uitval in de laatste ronde van reeks één en in de strijd op een tweede plaats liggend gingen ze topje over en vielen terug naar plaats zes en weg was alle hoop op een kansje op de titel !!

Alle uitslagen BK en Nationale klik op LEES MEER
Foto’s door Dries Dewitte BK klasse klik HIER
Nationale door Dries Dewitte klik HIER
Filmpje BK door Dries Dewitte klik HIER
Filmpje der Nationalen klik u HIER

Foto’s Driesen Luc
Bk
Nationalen
Rudy Van Mol
BK
Nationalen


Succesvolle opstap dag bij MC Santi   Onlangs bijgewerkt!

Een succes volle opstap dag in Hasselt bij MC Santi en ook onze mannen waren erbij,
Foto’s door Rudy van Mol klik HIER
Foto’s door Dries Dewitte klik HIER
Ook filmpje door Dries Dewitte klikt u HIERZO


Spannende reeksen in Middelkerke op onze feestdag   Onlangs bijgewerkt!

In Middelkerke zagen we netjes 29 zijspannen op komen dagen al hadden we er nog meer verwacht, het zouden wel is de proeven die zondag her en der gereden worden de oorzaak hier van kunnen zijn. Volgend jaar is 21 op een zaterdag en dan is het afwachten wat de kalenders gaan zeggen bij de andere federaties.
Ook Van Daele-Vd Bogaart kwamen hier wat ritme op doen om naeen lange tijd out van Jason zondag vol in strijd te kunnen gaan te Hasselt waar ze nog 1p achterstand hebben !!
Hier wonnen ze beide reeksen ook al moesten ze van de tweede rij starten in de eerste reeks

Alle Uitslagen, verslagjes en nieuwe BK standen klik op LEES MEER
Om de foto’s te bekijken klik op naam naar uw keuze, of één voor één uiteraard
Luc Driesen
Rudy Van Mol
Patrick Vispoel 
Dries Dewitte
Filmpje door Dries Dewitte klik hier op YOU TUBE


Boussy-Boxtaele en Valcke broers eisen met hun leiders plaats in het BK ook de dagzege op in Erpe-Mere   Onlangs bijgewerkt!

In Burst (Erpe-Mere) met de inzet van de vakantie periode kwamen toch ruim 20 zijspannen naar dit circuit afgezakt.
In de eerste reeks waren het kampioenen Soetaert-Vandeursen die de eerste ronden voor hun rekening namen maar dan plots terug vielen naar een zevende plaats om terug te strijden tot de vierde plaats bij de aankomst.
Intussen lagen Boussy-Boxtaele op vinkenslag en namen sterk de leiding over om als winnaars over de meet te komen, door het voorval van Soetaert-Vandeursen schoven ook Delmotte-Verbrugghe en Dierckens-Dhondt ook een plaatsje en werden twee en drie. Soetaert-Vandeursen vierde voor een van de 12de plaats komende Desmet-Devoldere die de top vijf volmaakte.
In de B klasse zagen we een Pyra-Sabbe als winnaars over de meet komen voor de Valcke broers en Van Troys-Huysentruyt werden derde.
In de tweede reeks namen Boussy-Boxtaele meteen de leiding in handen gevolgd door Soetaert-Vandeursen en Dierckens-Dhondt, deze drie team reden de rest van het pak op een ruime achterstand in deze reeks. Niks veranderde vooraan dus stond de top drie vast, ook voor de overige top vijf plaatsen lag het na ronde twee definitief op orde en wisten Delmotte-Verbrugghe en B rijders Olivier en Gauthier Valcke de top vol te maken. Tweede B rijders waren Van Troys-Huysentruyt en werden Pyra-Sabbe nog derde.

Alle uitslagen en nieuwe BK stand klik op LEES MEER

Foto’s door Patrick Vispoel klik HIER


Van der Veken-Smeuninx sterkste op de Retie’se Duinberg

Met der reeksen kwamen 15 zijspannen aan de start voor de VLM cross op de Retie’se Duinberg, in de training kwamen vader en dochter Gielkens ten val en diende even voor verzorging weg gebracht te worden.
Geen BK voor onze zijspannen en weer is terug andere namen vooraan en het opgekomen publiek genoot van de onderliggende strijd !!

Alle uitslagen & verslagjes klik op LEES MEER

Foto’s door Heidi Donckers klik HIER


Bax-Musset sterk in Bessenbach   Onlangs bijgewerkt!

Bax-Musset doen gouden zaken in de strijd naar de WK titel, toch nog een 6 tal GP’s voor de boeg maar wisten in Bessenbach toch in beide reeksen naar winst om de titel te rijden.
Na de kwalificaties zag het er heel anders uit, toch wist Bax-Musset sterk naar twee zege’s te rijden, Willemsen-Bax streden voor wat ze waar waren en vooral in reeks één wisten ze tot in de slot fase alle aanvallen van de Frans Giraud-Mucenieks af te slaan. Toch diende ze zich tevreden te stellen met de derde plaats.
In reeks twee lieten Bax-Musset en Willemsen-Bax zien dat ze top zijn en van de rest wisten afstand te nemen, een Giraud-Mucenieks die na de oefenronde van de reeks nog snel een anders stuurdemper diende te monteren kregen problemen met een rokende machine, snel even de pits binnen tot bij de AMS man Woodman en werden weer de baan op gestuurd en wisten geen top vijf plaats meer te behalen en verliezen zo heel wat punten.
De Cermak broers reden zeer sterk en werden derde in het dagtotaal in Bessenbach

Foto’s door Dries Dewitte
Zaterdag
Groep A
Groep B
Zondag Filmpje door Dries Dewitte klik HIERZO
Foto’s door Freddy van Mol
Groep A
Groep B

Zondag door freddy van Mol
Reeks 1
Reeks 2
Foto’s Dries Dewitte zondag klik HIER
Foto’s Rudy van Mol
Zaterdag
Zondag


De verre Ginste crossers is de bakermat der zijspannen op 12/13 aug te Oostrozebeke met niet vergunninghouders op zaterdag

Op de MCLB/VJMO Motorcross te Oostrozebeke staan er op zaterdag 12 augustus naar jaarlijkse traditie weer reeksen voor vrijetijdszijspannen op het programma.
De enige voorwaarde is dat de piloten GEEN vergunning mogen hebben bij de zijspannen.
Er wordt gevraagd om zich op voorhand aan te melden via volgende link: https://goo.gl/forms/DGV41M39AIjq7nEB2
De dag zelf moet er dan nog eens ingeschreven worden in de feesttent tussen 10.45 en 11.45.
Zo hopen we op zaterdag weer 2 volle starthekken te vullen met gelegenheidsduo’s, in de bakermat van de zijspansport!
Alvast dank namens de
De Verreginstecrossers

Tijdschema klik op LEES MEER