Nieuwe aangepaste IMBA kalender 2019   Onlangs bijgewerkt!

De IMBA kalender is ook weer compleet voor 2019, na de afgelopen week nog wat gepuzzel met zwitserland dat zelfde data als Engeland indiende is ook weer opgelost !!
We blijven bij de traditionele circuits in de gekende plaatsen met Finale op de Witte Ruysheuvel in Oss

14 april Zwitserland Wohlen
9 Juni Frankrijk Baguer Pican
30 Juni Engeland Lower Drayton
8 September Belgie Kersbeek
29 September Duitsland Hürtgenwald/Kleinhau
13 Oktober Nederland Oss


Spannende More Wheels Trophy te Eersel tot in de laatste ronde !!   Onlangs bijgewerkt!

Door onvoldoende zijspannen werden deze ingedeeld bij de Quad klasse.
Vooral veel dank namens smxpics en Mcc De Kempen aan de Teams van GSG met name Stanneke Goeyvaerts, Dennis vd Bulck, Luc vd Plas, Peter Verlinden, Ben Segers, Kenny vd Plas.
Het EML team met Jan op’t Hoog, Jeroen Kuijpers en Bjorn van den Heuij, Sten van den Heuij.
Toen na de trainingen het EML team van den Heuij problemen kende met de motor en niet meer zouden kunnen deelnemen werd door het GSG team en EML team besloten om samen te werken en zo gingen Ben Segers-Kenny vd Plas het EML team versterken.
Kijk dat is nu zijspansport ! Echter met deze editie meteen ook de laatste voor de zijspannen en zal er in 2019 enkel een Quad 4 uren gereden zal worden !!

22 teams de start namen voor deze wedstrijd over vier uren waarin De Cuyper-Van Hoof de drie eerste uren resoluut voor hun rekening namen, W-Tec Factory team Steenbergen-Van Lith reden ook een zeer sterke wedstrijd maar zagen in het laatste uur De Cuyper-Van Hoof nog voorbij stuiven en kwamen zo met zelfde ronde als winnaars uit de bus !!  Schelfout-De Cremer werden met 2 ronden minder mooi derde.

TOTAAL UITSLAGEN, per klasse KLIK OP LEES MEER
Foto’s door Dries Dewitte klik HIER
Foto’s door Luc Driesen klik HIER
Bewegende beelden door Dries klikt u hier op YOU TUBE


FFM heeft voor 2019 een 8 tal proeven voorzien om het kampioenschap, smxpics.be werkt samen met Olivier Pailler   Onlangs bijgewerkt!

Blij om ook weerom schitterende circuits op deze kalender te zien staan, zo onder meer Brou en Huismes weerom op de kalender.
Ook met trots melden we graag een nieuwe samenwerking aan met Fotograaf Olivier Pailler die voor ons het FFM in beeld zal brengen. Nadat onze medewerker Willy Ronne besloot op pensioen te gaan vlotte het afgelopen jaar niet echt voor telkens aan foto’s te geraken, Willy stelde ons nu voor aan Olivier Pailler en deze nam graag deze nieuwe uitdaging aan om met smxpics.be samen te werken.
Zo kan je elke keer na het weekend weer genieten van Top beelden uit FFM waar ook elk jaar tal van belgen aan deelnemen.

30‐31 maart Illats
27‐28 april Baugé en Anjou
26 mei Labarthe
09 juni Brou
23 juni Chauvigny
30 juni Huismes
27‐28 juli Ahun
22 september Thouars


Indeling Zijspan A of B blijft in VMCF !!   Onlangs bijgewerkt!

Na de kampioenschaps huldiging bij VMCF afgelopen weekend werd heel wat verwarring gezaaid na het bekend maken van de nieuwe planning in 2019.
Volgens die planning was er sprake van de klasse “ zijspan Open”, na heel wat berichten van geintreseerde namen wij contact op met VMCF boegbeeld Martin Roels om wat duidelijkheid te vragen.
Martin liet het niet na om ons deze middag telefonisch terug te contacteren en bracht verduidelijking, zo zullen in 2019 er nog steeds de klasse Zijspan A en Zijspan B bestaan !!
Met ALLE proeven worden deze nog apart geklasseerd en krijgen ook zo hun eigen punten, enkel wanneer er met een gewone wedstrijd minder dan 10 zijspannen aan de start verschijnen dan word deze als OPEN klasse behandeld en dus geen aparte klassering !!
Dus het ligt aan de teams zelf of er een gescheiden uitslag zal komen, ook wanneer u licentie aanvraagt meld je ook of je A zo niet B klasse wil rijden !!


MCLB PROEVEN VOOR HET KAMPIOENSCHAP 2019   Onlangs bijgewerkt!

De MCLB federatie maakten ook na hun kalender nu de BK proeven bekend om het kampioenschap der MCLB 2019.
Helaas zien we als openings BK de zelfde data verschijnen als de Belgische GP in Lommel die dit jaar op 7 april zal gereden worden, deze data werd zo vroeg gezet om willen van 2 GP’s in Belgie in 2019 !!
Hopelijk kan hier nog wat aangepast worden door MCLB om zo alle zijspannen toch deze GP bij te kunnen wonen !!

07/04 BEERNEM
21/04 LAARNE
05/05 HERZELE
19/05 WONTERGEM
09/06 BRAKEL
30/06 WACHTEBEKE
07/07 HELDERGEM
28/07 ADEGEM
11/08 OOSTROZEBEKE
01/09 ZEGELSEM
8/09 Lichtervelde FINALE


Geslaagd weekend in Made, mooi weer en wedstrijden !!

In Made kregen we weer een topweekend voorgeschoteld door de mensen van DVO.
Schitterend weer er nog is boven op, met de optredens in de tent en mooie reeksen op beide dagen maakte het weekend zeker geslaagd.
Vele foto’s van onze fotografen kan je bekijken per naam/klasse int ROOD !!

ALLE uitslagen via MyLaps klik HIER

Zaterdag
Dries Dewitte
Hobby A
Hobby B
Startbewijshouders

Rudy Van Mol
Eén map ALLE klasse

Zondag
Dries Dewitte
Hobby A
Hobby B
Startbewijshouders

Rudy Van Mol
Eén map ALLE klasse


Belgen doen het goed in het Meijelse zand, winst voor Mulders-vd Wiel

In Meijel werd het laatste NK gereden bij de MON federatie, De club deed via Tegelwerken Lins Stijnen een grote inspanning om NIET MON licenties het starthek vol te krijgen.
Echter MON had het anders begrepen en deelde elk team met daglicentie bij de Inters in al waren er ook wat nationale rijders bij !!
Beide reeksen werden op naam van Mulders-vd Wiel geschreven, in beide reeksen een maatje te groot voor de massa.
Weijers-vd Putten, Boussy-Mans en Van Duijnhoven-Bijenhof reden ronden lang samen maar naar het einde op werd duidelijk dat Boussy-Mans de sterkste waren en tevens een knappe wedstrijd in het zand reden.
Bij de Nationale waren het de ganse reeks Siongers-van Gennip die aan de leiding reden en 6de algemeen werden, echter MON deelde ze niet in hun klasse al was men ingeschreven als Nationle !!
In reeks twee waren Weijers-vd Putten de snelstarters maar maakte een foutje en vielen ver terug, ook van Duijnhoven-Bijenhof betrokken in een val bij de start diende vanachter weer te beginnen !!
Mulders-vd wiel reden vlot naar winst, Boussy-Mans weerom top in het zand werden weerom 2de in de reeks.
Wijers-vd Putten konden in de laatste ronden nog net Siongers-van Gennip van de derde plaats verdringen en werden zo nog knap vierde, Greup-Visser sloten de top vijf af.
In de B klasse werden Leopold en Sebastian Lenaerts de winnaars !! Als je bekijk dat Nationale B rijder in Belgie(bij inters nu ingedeeld) Siongers-van Gennip deze de nationale winnaar op meer dan een ronde zette dan weten we meteen ook het tempo deze klasse !!

Foto’s door Dries Dewitte klik HIER
Filmpje door Dries Dewitte klik hier op YOU TUBE
Uitslagen klik op LEES MEER


Glenn Van der Schraelen-Jimmy Van Gennip gaan samenwerking aan voor 2019 in de VLM federatie

In Meijel werden de laatste gesprekken gevoerd tussen Glenn vd Schrealen en Jimmy Van Gennip, beiden zullen in 2019 aan de start staan in de VLM federatie.
Het doel is om uiteindelijk voor de titel te kunnen strijden, na een echt pech jaar word nu alles op alles gezet maar dan op een Zabel motor en word de 4takt aan de kant geschoven !!
Wij willen beide heren alvast succes toewensen


99 zijspannen sluiten VLM seizoen af bij MC De Zandklievers

MC de zandklievers slaagde weer met vlag en wimpel bij de zijspan klasse, maar liefst 99 (om geen 100 te zijn) zijspannen schreven zich in in diverse klasse.
Top klasse waren de zijspan gemengd met maar liefst 30 zijspannen aan de start, ook de mekaniekers met 27 teams deden niet veel onder.
Solo zijspan iets minder dan vorige jaren maar men rijd blijkbaar toch met een bakkenist erbij, 20 zijspannen Open waren ook op de afspraak om het seizoen af te sluiten.
Onze dank gaat uit naar de organisatie en de aanwezige fotografen die dit jaar voor smxpics in VLM weer topwerk verricht hebben.

Alle reeks en einduitslagen per klasse kan je bekijken bij LEES MEER
Foto’s per fotograaf en per klasse, klik op uw gewenste klasse
Dries Dewitte

Filmpje alle klasse klik HIERZO
Solo
Gemengd
Mekaniekers
Open
Freddy Van Mol
Solo
Gemengd
Mekaniekers
Open


Wie anders dan Veldman-Janssens in Overslag

In Overslag stond ook weer geen naam op Veldman-Janssens, ze wonnen beide reeks met glans en zelfs na de tweede reeks van ver terug te komen moest ook Hendrickx-Mans nog hun meerder hierin erkennen.
Hendrickx-Mans twee maal knap tweede in de reeksen dus, Soetaert-Soenens sloten op plek drie het succesvol seizoen af.
Bij de B zijspannen ging de dagzege naar Debruyne-Vd Bogaart voor De Cock-Stadeus en Vaerenberg-Veldman.
De Herfst titel ging in de A klasse naar Veldman-Janssens en in de B naar Valcke-Deveene.

Uitslagen klik HIER op LEES MEERFoto’s door Patrick Vispoel klikt u HIERZO


Superieure Veldman-Janssens & Siongers-Mans winnen in Eksaarde

In Eksaarde vond het tweede luik van het open herfst kampioenschap in MCLB plaats.
Uiteraard ook nu weer Veldman-Janssens die beide reeksen van leer trokken en wonnen.
B rijders Siongers-Mans waren ook zeer sterk aan het rijden in Eksaarde, in beide reeks goed mee weg uit het startgebeuren en het tempo meteen hoog gelegd zodat ook Delmotte-Verbrugghe op plaats drie meters moeten laten.
Delmotte-Verbrugghe konden wel geen training doen en moesten het stellen met één ronde vrije training !!
Boussy-Valcke werden in de eerste reeks 4de en 3de A rijder, in de tweede reeks wisten ze na wat strijd met Siongers-Mans toch nog derde te worden.
Enkel de totaal tijd wees uit dat Delmotte-Verbrugghe plek twee mochten in nemen en Boussy-Valcke der derde plaats.
Siongers-Mans winnen in de B reeks mits 2 maal tweede algemene plaats te pakken, Valcke-De Veene werden tweede voor De Cock-Stadeus.

Uitslagen klik op LEES MEER
Foto’s door Patrick Vispoel klik HIER
Foto’s Rudy van Mol klik HIER
Foto’s door Dries Dewitte klik HIER
Filmpje door Dries klik HIERZO


Gary Moulds -Steve Kirwin winnen de proef om het ACU kampioenschap in Canada Heights

Gary Moulds -Steve Kirwin winnen de proef om het ACU kampioenschap in Canada Heights, op een lood zwaar circuit zoals je in het filmpje kan bekijken.
Jake Brown / Zac Snell mochten als tweede mee op het podium.
Brett Wilkinson-Dan Chamberlain wonnen wel reeks twee en drie maar in de eerste reeks vielen ze terug naar een 15de plaats.
Toch werden ze nog derde in het dagtotaal

Filmpje door Luc Vanderaa klik HIER
Uitslagen & ACU stand door Chris Helm klik op LEES MEER


VLM St Huibrechts-lille

In St Huibrechts-Lille waren 9 zijspannen actief, hier waren het Vd Plas-Verlinden die beide reeks wisten te winnen.
Segers-vd Plas werden tweede in beide reeksen, De Schepper-vd Kerkhof mochten als betere puntjes als derde mee op het podium.

Uitslagen klik op LEES MEER