In 2019 komen er ook in VMCF weer enkele teams bij.   Onlangs bijgewerkt!

 Enkele nieuwe namen het komende jaar zijn oa Eddy Ingelbrecht-Andy Deceuninck, terug van weggeweest na jaartje in MCLB is Fixall man Rudy Viane met Dylan Dubus in het bakje.
Nog terug van weggeweest naar alle waarschijnlijkheid Xavier Sabbe met zijn oud bakkenist Martin van Parijs die nog de laatste puntjes op de i aan het zetten zijn !
Van VLM komen Wim en Dennis Derboven over naar VMCF, mogelijk krijgen we nog een team dat de overstapt maakt echter de bevestiging is hiervan heeft ons og niet bereikt.
Kenneth Poelmans-Olivier Raskin gaan van start in de zijspanklasse, ze willen er een leuk jaar van maken zonder kwetsuren, veel lachen en plezier op de eerste plaats daarnaast zou een paar podiumplaatsen mooi zijn
Voor de rest hebben ze niet echt plannen en starten op een VMC-Zabel.
Ook smxpics/Versanty-S rijders Timmy Tysmans zal volgend jaar van start gaan met Johan Hereygers, na reeds afgelopen jaar wat wedstrijden te hebben samen gereden.
Samen willen ze voor de titelstrijd gaan in de B klasse al zullen de nieuwkomers hun het zo moeilijk mogelijk maken !
Bij de zijspannen A zal de strijd ook niet te min zijn, hier gaan Vader en zoon Steegmans volop voor de titelstrijd en willen ze deelnemen aan de IMBA wedstrijden.
Kampioenen Jeroen Tesseur-Ben Martens willen dit jaar weer zo goed mogelijk eindigen in het kampioenschap en een paar mooie wedstrijden in de DAMCV meepikke.
In de IMBA willen ze ook weer proberen meerijden in de top 10 !!
Voor de mannen van bouwbedrijf VEBO Christof van der Veken-Dave Gorris die op WSP-Zabel met als doel hebben de top drie in het BK en ook in de IMBA proberen ze hun 7de plaats te evenaren of mss zelfs beter te doen.
Sepp Gommeren-Danny Meeus die vierde werden in het BK en 12de in de IMBA dit jaar willen regelmaat erin te houden en weer een stapje vooruit te zetten.
Zowel Gommeren-Meeus als Van der Veken-Meeus zijn de enige teams die het volledige IMBA programma afgewerkt hebben het afgelopen jaar.
Tot slot heeft ook de man achter Side-car Service Davy Maris een top bakkenist gevonden, de Fransman Alexandre Tourbier zal samen de strijd aangaan in oa FFM en mits geselecteerd ook mogelijk de IMBA wedstrijden.
Toch zijn er nog wat rijders in VMCF op zoek naar een bakkenist om te kunnen starten, zo zien we smxpics rijders Erwin Mogal en Peter Van Roy nog volop op zoek naar een maatje voor 2019.
Ook DSM man Luc Descheemaker Techmaster Stefan Coen en Dirk Latre zoeken nog een passende bakkenist !! indien iemand zich geroepen voelt dan graag contact via [email protected]
Indien ervan VMCF uit teams die toegelaten worden om IMBA te rijden bekend gemaakt worden brengen we u uiteraard op de hoogte.
Vast staat in 2019 men weer slechts 3 WK wedstrijden mag rijden als men aan IMBA wil deelnemen !!


MCLB “Eindejaarscross” te Stekene AFGELAST !!


Omwille van de weersomstandigheden – en de voorspellingen naar het weekend – heeft de Raad van Bestuur in samenspraak met de organiserende club beslist om de wedstrijd van dit weekend te Stekene te annuleren.


La Large op zoek naar piloot, Boussy-Schlinnertz samen in 2019

De Franse Geoffroy le Large is voor 2019 op zoek naar een piloot om het WK 2019 te betwisten.
Of toch op zijn minst de dichte GP wedstrijden en indien mogelijk ook het Frans kampioenschap.
Hij is super gemotiveerd en zou zijn niveau graag nog verbeteren, hij is in het bezit van een FIM en FFM vergunning.
Bij interesse kan je hij contacteren via zijn FB account

Dylan Boussy heeft dan zijn co piloot gevonden in de uit de Belgische oostkantons komende Andy Schlinnertz.
Vorig jaar viel hij vroegtijdig uit door een knie blessure maar dat is intussen een eind achter de rug en kunnen ze volop de trainingen aanvatten.
Ook zullen ze in de MX Stroma kleuren van start gaan met de WHT-KTM krachtbron en een 9 tal GP’s rijden gecombineerd met MCLB en mogelijk enkele ONK’s!


VLM kalender 2019

VLM kalender voor 2019 is ook reeds bekend gemaakt,

17 feb Helchteren
24 feb Lommel
3 maart NTB
10 maart Vorselaar
17 maart Tongerlo
24 maart Arendonk
31 Maart Genk
7 april NTB
17 april Haacht
21 april Heusden zolder
22 april Heusen zolder
28 april Olmen
8 mei Molenbeersel
12 mei Lummen
26 mei Verkiezingen
2 jun Genk
9 juni Lommel
10 juni Lommel
16 juni NTB
23 juni Lille
30 juni NTB
7 juli Tessenderlo
14 juli Retie
21 juli NTB
28 juli Pulderbos
4 aug Verlof
11 aug Rijkevorsel
18 aug Kampenhout
25 aug NTB
1 sept Kortessem
8 sept Houtvenne
15 sept Broechem
22 sept Lummen FINALE BK
29 sept Reet
6 okt Ravels
13 okt St Huibrechts Lille
20 okt Helchteren
27 okt NTB


BMB kalender en prijzen van de licenties !!!

De BMB kalender is qua BK zijspannen zeer mager uitgevallen, voortaan is er een overeenkomst met VLM dat BMB vergunnnings houders in VLM kunnen rijden en dat VLM vergunningshouders in de BMB kunnen rijden en dat zie je aan de kalender !!
De vraag zal worden wat dit gaat in houden voor onze WK rijders, een Wereldkampioen en tal van top 10 WK rijders zonder BK ??
Of willen ze alles samen in VLM gaan laten rijden ?? Wetende dat er vorig jaar maar 85 BMB licenties op de wedstrijden waren was dat uiteraard niet houdbaar voor de organisaties !!
We hopen vooral dat een zijspan organisatie als dat van MC Santi in Hasselt nog wel ergens op de kalender verschijnt !!

Met de vraag via VMBB hoe de prijzen en licenties kregen we volgend antwoord,
De nationale vergunning werd door de BMB afgeschaft en dient er vanaf 2019 iedereen als basis de Europe Open vergunning te onderschrijven.

De piloot kan met deze vergunning deelnemen aan alle wedstrijden van VMBB, FMWB, FIM Europe Open kalender en VLM-wedstrijden.
Piloten zijn eveneens verzekerd bij trainingen in het binnen- en buitenland.
Kostprijs Europe Open vergunning zijspan piloot: 250 euro
Kostprijs Europe Open vergunning zijspan passagier: 230 euro

Voor het Internationale te rijden zijn er volgende prijzen voorzien,
De FIM-FIME vergunning laat aan de piloten toe deel te nemen aan wedstrijden welke enkel op de FIM kalenders zijn opgenomen.
Kostprijs Internationale vergunning zijspan piloot: 420 euro (prijs vergunning Europe Open + 170 euro)
Kostprijs Internationale vergunning zijspan passagier: 400 euro (prijs vergunning Europe Open + 170 euro)

Voor het WK te rijden zijn er ook andere prijzen voorzien,
Kostprijs jaarvergunning Wereldkampioenschap Zijspan piloot: 660 euro (prijs vergunning Europe Open + 410 euro)
Kostprijs jaarvergunning Wereldkampioenschap Zijspan passagier: 570 euro (prijs vergunning Europe Open + 340 euro)

Voor de kalender klikt u op LEES MEER


Op zoek naar extra medewerkers,

Wij van smxpics.be/.nl zijn op zoek naar medewerkers voor verschillende federaties die zich wat met de pen uit de voeten kunnen.
Op dit moment zitten we met een groot aantal personen die ons bijstaan, echter schrijvende mensen (pers!!) hebben wij te kort, wil jij ons bijstaan ??
Op dit moment doen wij dit allemaal zelf met enkele tips van alerte aanwezigen, personen alle federaties zijn welkom.

Verwachten we veel ?? Nee hoor per wedstrijd die je bij woont hadden we graag beknopt in een aantal lijnen hoe de reeksen verliepen.
Wat er soms ook gebeurt in de reeks enz…
We zoeken personen die zich dynamisch kunnen opstellen, een dynamisch persoon is een actief, krachtdadig, ondernemend persoon, die zich flexibel op kan stellen, maar waarbij je nooit precies weet wat je kunt verwachten.
Een ellen lange tekst hoeft echt niet want merendeel leest deze toch nooit volledig uit !
Wij zijn er van overtuigd dat snelheid wel er wat toe doet, zo zien wij uit statistieken dat vooral op zondagavond en maandag een grote piek van lezers is. Dus hebben we graag alle wedstrijden zo snel mogelijk online staan !!
Ook mogelijkheid tot uw eigen toegang om uw tekst online te zetten of ons door te sturen is mogelijk, er zelfs aan gedacht om deze wintermaanden enkele mee op te leiden om alles zo snel mogelijk online te krijgen. Deze eer komt tot op heden enkel mij en Dries Dewitte toe, werk verdelen kan het voor ons allen iets gemakkelijker maken uiteraard.
Interesse dan graag mailtje naar [email protected]
Wie ook onze website wil ondersteunen kan ons ook een mailtje laten en geven wij u graag een reply.


Wie met wie in 2019, nog verschillende teams op zoek naar een geschikte passagier !!

Niet voor iedereen lopen de dingen zoals ze willen, een kleine samenvatting van wie met wie al in 2019.
Maar ook onderaan zie je nog heel wat teams die op zoek zijn naar een bakmaatje om van start te kunnen gaan.
Enkele nieuwe samengestelde teams voor oa MCLB
Kenneth Dierckens zal aan de start verschijnen met Joey Valcke, dit in de “MX Stroma” kleuren in de A klasse.
Kevin Mereel-Ruben Van Mol reden de laatste wedstrijden al samen en zullen de smxpics.be kleuren verdedigen in de B klasse.
Ook Bjorn Deschuyter-Sam Van Moer reden al is samen op het einde van het seizoen, tevens ook sterk team voor de B klasse.
Maxim Van der Haeghen-Frederic Van der Voorden gaan samen in de A klasse aan de slag voor een top vijf plaats dit met de steun van “The Wool Street Journal”
Junior Verhelst-Niklas Willemsen zijn B rijders in MCLB maar willen ook wel is wat uitwijken naar oa het NK en msschien wel is een franse wedstrijd.
Stijn Matthys-Niki Debruyne en Kelly Debruyne-Jens Mans zijn dan weer van plan om wat WK te rijden aangevuld met Belgische en Nederlandse wedstrijden.

In VLM zien we dan weer Glenn Van der Schraelen-Jimmy Van Gennip die samen de strijd aangaan.
Dit aangevuld met Luc Van de Plas die nu Peter Verlinden in de bak krijgt en samen met oa Stanneke Goeyvaerts-Dennis Van den Bulck, Ben Segers-Kenny Van den Plas en Nick Janssens-Thomas Smeuninx komen het GSG smxteam versterken in 2019.

Voor VMCF is op zoek naar een geschikt maatje,
Techmaster Stefan Coen die dit jaar nog derde in het BK werd.
Ook good old Luc Descheemaker van DSM Racing wil er nog een jaar bij doen en zoekt ook een bakmaatje voor van start te kunnen gaan.
In MCLB zijn er nog enkele op zoek naar een passagier, ziehier de namen
Sven Siongers-
Dylan Boussy-
Sabriana Van Calster-
Nico Desoete-
Voor VLM is er nog een bakkeniste vrij met name Petra Adriaans.


Nieuwe aangepaste IMBA kalender 2019

De IMBA kalender is ook weer compleet voor 2019, na de afgelopen week nog wat gepuzzel met zwitserland dat zelfde data als Engeland indiende is ook weer opgelost !!
We blijven bij de traditionele circuits in de gekende plaatsen met Finale op de Witte Ruysheuvel in Oss

14 april Zwitserland Wohlen
9 Juni Frankrijk Baguer Pican
30 Juni Engeland Lower Drayton
8 September Belgie Kersbeek
29 September Duitsland Hürtgenwald/Kleinhau
13 Oktober Nederland Oss


Spannende More Wheels Trophy te Eersel tot in de laatste ronde !!

Door onvoldoende zijspannen werden deze ingedeeld bij de Quad klasse.
Vooral veel dank namens smxpics en Mcc De Kempen aan de Teams van GSG met name Stanneke Goeyvaerts, Dennis vd Bulck, Luc vd Plas, Peter Verlinden, Ben Segers, Kenny vd Plas.
Het EML team met Jan op’t Hoog, Jeroen Kuijpers en Bjorn van den Heuij, Sten van den Heuij.
Toen na de trainingen het EML team van den Heuij problemen kende met de motor en niet meer zouden kunnen deelnemen werd door het GSG team en EML team besloten om samen te werken en zo gingen Ben Segers-Kenny vd Plas het EML team versterken.
Kijk dat is nu zijspansport ! Echter met deze editie meteen ook de laatste voor de zijspannen en zal er in 2019 enkel een Quad 4 uren gereden zal worden !!

22 teams de start namen voor deze wedstrijd over vier uren waarin De Cuyper-Van Hoof de drie eerste uren resoluut voor hun rekening namen, W-Tec Factory team Steenbergen-Van Lith reden ook een zeer sterke wedstrijd maar zagen in het laatste uur De Cuyper-Van Hoof nog voorbij stuiven en kwamen zo met zelfde ronde als winnaars uit de bus !!  Schelfout-De Cremer werden met 2 ronden minder mooi derde.

TOTAAL UITSLAGEN, per klasse KLIK OP LEES MEER
Foto’s door Dries Dewitte klik HIER
Foto’s door Luc Driesen klik HIER
Bewegende beelden door Dries klikt u hier op YOU TUBE


FFM heeft voor 2019 een 8 tal proeven voorzien om het kampioenschap, smxpics.be werkt samen met Olivier Pailler

Blij om ook weerom schitterende circuits op deze kalender te zien staan, zo onder meer Brou en Huismes weerom op de kalender.
Ook met trots melden we graag een nieuwe samenwerking aan met Fotograaf Olivier Pailler die voor ons het FFM in beeld zal brengen. Nadat onze medewerker Willy Ronne besloot op pensioen te gaan vlotte het afgelopen jaar niet echt voor telkens aan foto’s te geraken, Willy stelde ons nu voor aan Olivier Pailler en deze nam graag deze nieuwe uitdaging aan om met smxpics.be samen te werken.
Zo kan je elke keer na het weekend weer genieten van Top beelden uit FFM waar ook elk jaar tal van belgen aan deelnemen.

30‐31 maart Illats
27‐28 april Baugé en Anjou
26 mei Labarthe
09 juni Brou
23 juni Chauvigny
30 juni Huismes
27‐28 juli Ahun
22 september Thouars


Indeling Zijspan A of B blijft in VMCF !!

Na de kampioenschaps huldiging bij VMCF afgelopen weekend werd heel wat verwarring gezaaid na het bekend maken van de nieuwe planning in 2019.
Volgens die planning was er sprake van de klasse “ zijspan Open”, na heel wat berichten van geintreseerde namen wij contact op met VMCF boegbeeld Martin Roels om wat duidelijkheid te vragen.
Martin liet het niet na om ons deze middag telefonisch terug te contacteren en bracht verduidelijking, zo zullen in 2019 er nog steeds de klasse Zijspan A en Zijspan B bestaan !!
Met ALLE proeven worden deze nog apart geklasseerd en krijgen ook zo hun eigen punten, enkel wanneer er met een gewone wedstrijd minder dan 10 zijspannen aan de start verschijnen dan word deze als OPEN klasse behandeld en dus geen aparte klassering !!
Dus het ligt aan de teams zelf of er een gescheiden uitslag zal komen, ook wanneer u licentie aanvraagt meld je ook of je A zo niet B klasse wil rijden !!


MCLB PROEVEN VOOR HET KAMPIOENSCHAP 2019

De MCLB federatie maakten ook na hun kalender nu de BK proeven bekend om het kampioenschap der MCLB 2019.
Helaas zien we als openings BK de zelfde data verschijnen als de Belgische GP in Lommel die dit jaar op 7 april zal gereden worden, deze data werd zo vroeg gezet om willen van 2 GP’s in Belgie in 2019 !!
Hopelijk kan hier nog wat aangepast worden door MCLB om zo alle zijspannen toch deze GP bij te kunnen wonen !!

07/04 BEERNEM
21/04 LAARNE
05/05 HERZELE
19/05 WONTERGEM
09/06 BRAKEL
30/06 WACHTEBEKE
07/07 HELDERGEM
28/07 ADEGEM
11/08 OOSTROZEBEKE
01/09 ZEGELSEM
8/09 Lichtervelde FINALE


Geslaagd weekend in Made, mooi weer en wedstrijden !!

In Made kregen we weer een topweekend voorgeschoteld door de mensen van DVO.
Schitterend weer er nog is boven op, met de optredens in de tent en mooie reeksen op beide dagen maakte het weekend zeker geslaagd.
Vele foto’s van onze fotografen kan je bekijken per naam/klasse int ROOD !!

ALLE uitslagen via MyLaps klik HIER

Zaterdag
Dries Dewitte
Hobby A
Hobby B
Startbewijshouders

Rudy Van Mol
Eén map ALLE klasse

Zondag
Dries Dewitte
Hobby A
Hobby B
Startbewijshouders

Rudy Van Mol
Eén map ALLE klasse