MCLB Finale Open Herfstkampioenschap 2017 in Overslag   Onlangs bijgewerkt!

MCLB sluit het Open Herfstkampioenschap af zondag in het gekende Overslag, op dit zanderige circuit komen alle toppers aan de start die strijden voor de laatste nodige puntjes om dit mini kampioenschap dat over 3 wedstrijden gaat af te ronden.
In de A klasse is de strijd nog niet gestreden want Boussy-Boxtaele gaan de Ex wereldkampioen Jan Hendrickx achter zich moeten houden, Hendrickx zal zondag deelnemen met Eduard Soenens in zijn bakje.
Ook Delmotte-Verbrugghe liggen op de loer met slechts 10 p achter de leiders.
In de B klasse kan de Quad Kampioen 2017 Sven Sjongers-Peter Slegers als stevige leider (lees: met 16p voorsprong) van start gaan zondag, De Schuyter-Deschacht zijn hun eerste achtervolgers. Plaats drie is voor Van Troys-Desoete.

Tussenstand voor Finale te Overslag klik op LEES MEER


Komend weekend zijn er nog 2 wedstrijden waar ook nog de zijspannen nog op het programma staan,

VLM trekt naar de Horensbergdam in Genk, deze werd de noodgedwongen door dat de mais niet tijdig kon afgedaan worden in Helchteren verzet naar Genk.
Hier kunnen alle zijspannen Licentie en Mekaniekers deelnemen aan de laatste VLM wedstrijd van het jaar !!

MON is te gast in Heeswijk voor het voorlaatste NK van dit jaar, een mager jaar wat betreft MON wedstrijden en ook een zeer mager deelnemersveld de laatste wedstrijden.
Jammer genoeg want hier word toch telkens op mooie zandcircuits gereden, begrijpen wie begrijpen kan, zeker is dat ook MON dit weer te boven zal komen na ook in de jaren 90 moeilijke jaren gekend te hebben.
Duidelijk is dat de strijd bij de zijspannen Inters (A) gaat tussen IMBA Kampioenen Mulders-Van Deutekom en Greup-Visser, mogelijk kan het zondag reeds beslist worden al is die kans klein en zal er tot in de laatste reeks in Meijel op 29 oktober gestreden zal worden.


Veldman-Vd Putten en Valcke-De Veene winaars bij MCLB in Sinaai   Onlangs bijgewerkt!

18 zijspannen in Sinaai voor het Open herfst kampioenschap 2017, weerom wat toppers hier die voornamelijk wat meters maakten en meteen ook wat konden testen !!
WK rijders Veldman-vd Putten werden hier in Sinaai de grote winnaars bij de zijspannen A voor MCLB kampioenen Boussy-Boxtaele en Hendrickx-Beunk.
Bij de zijspan B gind de dagzege naar Valcke-De Veene met één puntje minder dan Sjongers-Dhondt, Deschuyter-De Schacht werden derde.

Uitslagen en paar zinnen tekst kun je bekijken bij LEES MEER
Foto’s door Patrick Vispoel klik HIER


Prachtig zijspanfeest werd het in Ravels met een prachtig zonnetje   Onlangs bijgewerkt!

In Ravels was het volle bak met het zijspanfeest, ruim 70 teams verdeeld over 4 klassen zijspan reeksen.
Bij de zijspan solo werd de zege voor Jimmy Vaes die in de laatste reeks thuis rijder Glenn Cools wist voor te blijven en de heren zo één en twee werden van de dag.
Onze Nederlandse gast rijder Jeroen Visscher werd hier derde.
In de zijspan mekaniekers werden Gorremans-Verlinden de dagwinnaars voor Goosens-Smeuninx en Jeroen en Eva Visscher.
Bij de zijspan gemengd werd het een dubbele reekszege voor Jeroen en Eva Visscher die zo vandaag 2 x het podium mochten bekleden, tweede werden Sven en Josy Gielkens voor Erwin Mogal-Linda Van Schil.
Bij de Open klasse waren het Goeyvaerts-vd Plas die wisten te winnen, Nick en Glenn Janssens werde tweede voor Nicky en Djordy Gielkens
Alle reeks uitslagen via My Laps te bekijken klik HIER

Foto’s zijspannen klik op uw keuze naam/klasse
door Driesen Luc
Zijspan Gemengd 
Zijspan Solo 
Zijspan Mekanierkers
Zijspan Open
door Dries Dewitte
Zijspan Gemengd
Zijspan Solo
Zijspan Mekaniekers & Open
door Sofie Vaes
Gemengd
Mekaniekers
Open
Filmpjes door Dries Dewitte
Gemengd & Open
Zijspan Solo en Mekaniekers


15de Titel voor Stuart Brown met Joe Millard in het bakje

Brown-Millard zijn de nieuwe ACU kampioenen 2017, in alle drie de reeksen werden ze tweede na Wilkinson-Chamberlain die hun eerste tripel zege behaalde in ACU.
Zekerheid kwam er al na de tweede reeks voor Brown-Millard, voor Brown reeds zijn 15de titel in ACU.
Meer verslagjes der reeksen krijgt u morgen uitgebreid door Chris Helm als ook de Foto’s

Uitslagen door Chris Helm klik op LEES MEER


Boussy-Boxtaele en Sjongers-Slegers betere bij MCLB in Eksaarde

Met 16 zijspannen in Eksaarde waren ze er toe aan de tweede open herfst kampioenschap van het jaar, in de eerste reeks namen Boussy-Boxtaele de leiding in handen na een ronden echter ex wereld kampioen Henrickx-Beunk wisten met hun kunnen deze snelle jonge mannen te verassen en naar de leiding door te stoten. Echter deze jongen leeuwen losten voor geen meter aan Hendrickx-Beunk maar passeren zou echter niet lukken !! Tot op de meet zouden ze met elkaar knokken voor de overwinning waarij Hendrickx-Beuk wonnen met slechts 0.808 honderste verschil op Boussy-Boxtaele. Een derde plaats werd meer dan drie ronde lang ingenomen door B rijders Sven Sjongers-Peter Slegers maar diende dan enkele plaatsen af te zakken en werden knap nog 5de als eerste B rijders. Zo kwamen Delmotte-Verbrugghe naar de derde plaats voor Desoete-Dhondt. Voor plaats twee in de B klasse diende we uit te kijken naar Van de Casteele-Van Eecke voor de nieuwkomers Kevin Vaerenberg-Robin Wille die ook volgend jaar in MCLB hun kansen gaan wagen !!
In Reeks twee lieten Boussy-Boxtaele zich niet meer verassen en hielden het deurtje vakkundig dicht zoals dat mooi heet, Hendrickx-Beunk bleven steeds in de buurt van de leiders en zouden elk foutje afstraffen dat was duidelijk, beide teams reden zeer sterk rond vandaag in Eksaarde en de totaal tijd zou beslissen wie de dag zege mee huiswaarts mocht nemen. Het voordeel ging naar Boussy-Boxtaele die weer een streepje bij mogen zetten. Hendrickx-Beunk werden zo tweede voor Delmotte-Verbrugge die ook in deze reeks derde werden.
In de B klasse leken Van de Casteele-Van Eecke naar de overwinning te rijden maar dat was buiten Sjongers-Slegers gerekend die halfweg de leiding overnamen en de reeks wonnen en zo de eerste dubbel reeks zege en eindwinst op hun naam schreven. Van de Casteele-Van Eecke werden tweede in deze reeks voor De Schuyter-De Schacht.

Foto’s door Patrick Vispoel klik HIER
Uitslagen klik op LEES MEER


Nick en Glenn Janssens winnen te St Huibrechts-Lille

Nadat Wim en Dennis vd bulck de kopstart leken te pakken van de 10 aanwezige zijspannen waren het Nick en Glenn Janssens die als eerste de bus passeerde, meteen werd het tempo bepaald door deze jongens met Goeyvaerts-Smeuninx in de achtervolging. De leiders ontbonden hun duveltjes en snoeren zo meteen alle boze monden en reden als van ouds rond naar de overwinning met een ruime voorsprong van een goeie 50 sec.
Goeyvaerts-Smeuninx wisten wel nog als tweede te eindigen voor de nieuwe combinatie voor 2018 Segers-vd Plas. Gorremans-Verlinden werden op enkele meters 4 de voor Wim en Dennis Vd Bulck die als laatste na hun snelle start diende te hernemen.
Slechts 7 teams haalde de eindstreep !!
Reeks twee werd heel anders door de weersomstandigheden, hier heel wat plaats wisselingen zodat bij houden moeilijk werd.
De Janssens broers namen de kopstart maar kwamen dan tot stilstand en moesten weer achteraan herbeginnen.
Zo kwamen Wim en Dennis vd Bulck verrassend aan de leiding te liggen voor enkele ronden dan nam een Gorremans-Verlinden bekeken door heel ander lijnen te rijden de leiding in handen en wonnen de reeks.
Nick en Glenn Janssen kwamen nog knap terug naar een tweede plaats voor Goeyvaerts-Smeuninx. Een moe gestreden vd Bulck werden mooi 4 de voor Baetens-Bouwen die nog net gedubbeld werden. Nu haalde zes teams de eindstreep !!

Foto’s door Francois Rombouts klik HIER
Uitslagen klik op LEES MEER


Veldman-vd Putten en Debruyne-Vd Bogaart aan de winst in Beervelde MCLB

In MCLB te Beervelde waren een 18 zijspannen op de afspraak, het eerste luik van het herfstkampioenschap waar ook gewisseld word van piloot of bakkenist. Nu vandaag ook deelnamen van enkele wereldtoppers waar onder Veldman-vd Putten en Hendrickx-Beunk. Beiden wisten Boussy-Boxtaele van de overwinning te houden !! Veldman-vd Putten wonnen beide reeksen voor Boussy-Boxtaele die de leiders steeds in hun zicht behielden. Hendrickx-Beunk werden in beide reeksen derde. In de B klasse wonnen Kelly Debruyne-Ben vd Bogaart beide reeksen voor Sven Sjongers-Peter Slegers, plaats drie was voor Valcke-Vanlerberghe

Foto’s door Dries Dewitte klik HIER
Filmpje door Dries klik hier op YOU TUBE
Trainingen door Patrick Vispoel klik HIER
Uitslagen klik op LEES MEER


Briers – Vd Plas winnen op “De Klak” te Reet

Vandaag zakten we af op uitnodiging van de organisatie MC De Kleiduivels naar de wedstrijd op circuit “de klak” te Reet.
Met 14 zijspannen waarvan er reeds enkele tijdelijk samengestelde teams op oog voor de Wedstrijd binnen 14 dagen te Ravels waar ook weer zijspan Mekaniekers, Vergunninghouders en Gemengd kunnen deelnemen !!
Vandaag waren alvast Marco Briers-Kenny vd Plas die wisten te winnen, in reeks één waren ze na de eerste bocht de leiders tot op het eind van die reeks mede door de pech van Goeyvaerts-vd Bulck die nog een snelle stop diende te maken doordat de koppelings hendel was los gekomen en zo ook de decompressie knop bleef hangen.
Wel snel op gelost en weer op de baan zat er niet meer in dan terug komen naar een mooie derde plaats !
Plaats twee was voor Segers-Spannenburg die een knappe reeks wisten neer te zetten, Wim en Dennis Derboven werden vierde voor Mans-Swennen.
In de tweede reeks weer Briers-Vd Plas die de leiding in handen namen maar werden na drie ronde door Goeyvaerts-vd Bulck terug gewezen naar plaats twee die de reeks wonnen.
Toch voldoende om meteen de dagzege binnen te halen hier in Reet na goed 10 jaar niet meer op een zijspan gezeten te hebben !!
Segers-Spannenburg weer in goede doen werden nu derde voor Gorremans-Verlinden en Nick Janssens-Andy Schlinnertz

Foto’s door Luc Driesen klik HIER

Uitslagen klik op LEES MEER


Latre-Van Parijs en Gommeren-Meeus VMCF kampioenen 2017

Een 10 tal zijspannen voor de BK Finale in Veulen, hier waren Latre-Van Parijs reeds zeker van de titel bij de zijspannen A, ook Gommeren-Meeus na de eerste reeks bij de B klasse.
Davy Maris-Aivar vd Wiel wonnen hier beide reeksen met een mooie voorsprong, Stefan Coen-Olivier Lobry vochten het uit met de nieuwe kampioenen Dirk Latre-Martin Van Parijs voor de overige podium plaatsen, beide met 50 p en dus de betere tweede reeks wees Coen-Lobry aan als tweede vandaag !!
Bij de zijspannen B waren het SXD rijders Xavier Sabbe-Moreno Hoesen die beide reeksen op hun naam schreven voor Gommeren-Meeus die met twee tweede plaatsen en de titel konden vieren. Fransis-Fontaine werden derde in het dagtotaal met gelijke punten en een betere tweede reeks dan de broers Van den Brande die wel tweede in het BK werden.

Foto’s door Rudy van Mol klik HIER
Foto’s door Sofie Vaes klik HIER
Uitslagen, eindstand en verslag door Sofie Vaes kan je lezen door te klikken op LEES MEER


Gezocht voor 2018

Voor het seizoen 2018 zijn nog enkele teams op zoek naar een bakkenist met ervaring, om te beginnen met de zoek tocht gaan wij die u melden zodoende dat de “nog” beperkte vrije bakkenisten hun keuze willen en kunnen maken !!
Op zoek voor MCLB zijspan B = Gunther Pyra contact via FB


Cingoli Update’s Vrijdag, Zaterdag, Zondag Nederland neemt Europese Titel mee naar huis


Het blijf adembenemend om het circuit in Cingoli te zien in al haar pracht, zo ook kon onze man ter plaatsen Dries Dewitte beamen.

Nederland wist middels de beste scores de titel binnen te halen.

Voor alle uitslagen klik je op LEES MEER
Voor deze mooie fotogalerij klikt u HIER
Foto’s van de tijdstrainingen op zaterdag klikt u HIER
Foto’s der zondag reeksen door Dries de Witte klik HIER, voor zijn filmpje in de niet simpelste omstandigheden klikt u hier op YOU TUBE


Finale IMBA update’s Mulders-Van Deutekom Nieuwe IMBA kampioenen 2017

33 teams waren voor deze laatste IMBA in Kleinhau present, met de uiteindelijke winnaars van de titel Mulders- Van Deutekom !! Toch wisten Keuben-Snell alle drie de reeksen met overmacht te winnen
Foto’s der reeksen door Luc Driesen klikt u HIER,
Foto’s der training en reeksen door Rudy van Mol klik HIER 

ALLE uitslagen en eindstand IMBA 2017 te bekijken klik u op LEES MEER


Winst voor Boussy-Boxtaele en Verhelst-Van de Voorden te Wingene

In Wingene kwamen een 20 tal zijspannen aan de start naar de voorloper van het open herfstkampioeschap in MCLB rangen.
Boussy-Boxtaele reden als van ouds naar beide reeks zege’s toe, Delmotte-Verbrugge wisten twee maal 2de te worden, derde A rijder in de eindstand waren Desoete-Wille met een 3de en 5de plaats.
Dan een pak B rijders en niet van de minste, verschillende solo en een enkele Quad rijder namen het stuur in handen en gaven reeds aan om volgend jaar de Zijspan Bende te vergroten bij MCLB !!
Onder meer Junior Verhelst wist een reeks te winnen met Frederic Van de Voorde aan zijn zijde, Gunther Pyra werd tweede in het dagtotaal door een reekszege en derde plaats met de jonge Robbe Deveene naast zich.
Ook nieuwkomer MCLB Quads kampioen 2017 Sven Sjongers reed met de man van de Wool Street Journal Peter Slegers naar zijn eerste podium bij de zijspannen in MCLB.

Uitslagen klik op LEES MEER
Foto’s door Patrick Vispoel vind u HIER


Luc en Kenny vd Plas VLM kampioenen 2017

Voor de Finale in VLM kwamen slechts een 15 tal zijspannen opdagen, niet echt een topper qua aantallen voor een finale !!
Toch werd het heel spannend voor plaats drie tussen de Vaes teams, na afrekening van beide reeksen diende men zelfs over te gaan tot het tellen van de overwinningen !!
Maar Goeyvaerts-Vd Bulck wonnen beide reeksen, de eerste reeks wisten ze net Van der Schraelen-Mans voor te blijven en wisten Vaes-Hereygers derde te worden. Voor de onderlinge strijd werden Vaes-Horyon vierde met Janssens-Spannenburg op de vijfde plaats. Kampioenen Luc en Kenny vd Plas werden zesde in deze eerste reeks.
In reeks twee weer Goeyvaerts-vd Bulck die de reeks wonnen, nu waren het Vaes-Horyon die de tweede plaats konden pakken, Janssens-Spannenburg werden derde voor Vaes-Hereygers en kers vers kampioenen Luc en Kenny vd Plas

Foto’s volgen nog !!

Uitslagen & Eindstand kampioenschap 2017 klik op LEES MEER

Foto’s door Heidi Donckers klik HIER
Foto’s door Sofie Vaes klik HIER