Nick en Glenn Janssens winnaars op pinkstermaandag te Lommel   Onlangs bijgewerkt!

Vandaag op maandag een 15 tal zijspannen nog in Lommel, alle Nederlanders keerde helaas huiswaarts enkel Stalmans-Van Leuken kwamen erbij !
De namen ook de beide kopstarten van de dag voor hun rekening, echter de Janssens broers voor vandaag nog is herenigt wisten hier in Lommel de eerste reeks op hun naam te schrijven.
Goeyvaerts nu met Van Laeken in de bak diende wat tempo te minderen om een zwoegende Van Laeken mee tot het een goed einde te brengen, maar toch boven verwachting een knappe tweede plaats in de wacht sleepte.
Vaes-Horyon werden derde in deze reeks wat knap was na al dat harde labeur.

In reeks twee wisten Stalmans-Van Leuken al snel wat meters te nemen voor Goeyvaerts-Van Laeken die nu toch al iets sneller de rol vooraan diende te lossen.
Vaes-Horyon namen ook de tweede plaats over van Goevaerts-Van Laken en ook Siongers-Valcke gingen deze combinatie nog voorbij.
Nadat ook Vaes-Horyon een foutje maakte wisten Siongers-Valcke een tweetal ronden de derde plaats voor hun op te eisen, echter een gedreven Vaes-Horyon kwamen terug en werden uiteindelijk derde.

Foto’s van maandag klik op naam van uw keuze
DRIESEN LUC
FRANCOIS ROMBOUTS
alle uitslagen maandag klik op LEES MEER


Van Calster-Van Gennip en De Cock-Stadeus winnen in het stoffige Wontergem   Onlangs bijgewerkt!

Geen proef voor de MCLB zijspannen en dan is het een gewoonte dat er iets minder zijspannen op het ” apel ” verschijnen.
Met 18 stuks bleef het nog binnen de perken uiteraard en de toppers waren allen op post !!
Reeks één was voor Van Calster-Van Gennip die vanaf een derde stek van start gingen en als snel de leiding in handen konden nemen ten nadele van Delmotte-Verbrugghe.
Die vielen na de start terug naar plaats vier en waren het B rijders De Cock-Stadeus die plaats twee in namen, echter zo snel ze achteruit geslagen werden waren Delmotte-Verbrugghe terug naar plek twee gekomen.
Van Calster-Van Gennip namen al snel wat meters op de tegenstanders en wonnen gezwind deze reeks, Delmotte-Verbrugghe werden tweede voor Desoete-Vanlerberghe.
De Cock-Stadeus wonnen de B reeks maar vielen enkele plaatsen terug maar voldoende voor de zege in de B reeks, Van Troys-Van Daele werden tweede voor de broers Moenaert.
Reeks twee was het Boussy die vandaag werd bij gestaan door Jurgen Huysentruyt die als leiders fungeerde tot enkele ronden van het einde, een moe gestreden team werd nog derde in deze reeks.
Van Calster-Van Gennip werden netjes tweede na een mindere start, winst was in deze reeks voor Delmotte-Verbrugghe.
De totaal tijd diende uitslag te geven voor eindwinst bij de A zijspannen, deze ging uiteindelijk naar een sterk rijdende Van Calster-Van Gennip vandaag.
De Cock-Stadeus wonnen ook nu weer bij de zijspannen B

Foto’s door Patrick Vispoel klik HIER
Uitslagen vind je bij LEES MEER


Goeyvaerts-vd Bulck winnen van een sterk bezet deelnemersveld in Lommel.   Onlangs bijgewerkt!

Maar liefst 34 zijspannen op de afspraak en daar was BeTeMo het om te doen uiteraard, bang afwachten van wie komt er op af en dan netjes 34 teams zien passeren aan de inschrijvingen is alleen maar mooi te noemen.
Voor de reeks werd zoals beloofd het ganse circuit met de grond gelijk gemaakt door de nodige werktuigen wel is waar!!
Goeyvaerts-vd Bulck namen de snelste start van de eerste reeks en wisten de ganse reeks een opzittende Van Duijnhoven-Vd Putten achter zich te houden.
Maar voor vele was het dan al pompen of verzuipen in het zand en ook Van Duijnhoven-Vd Putten maakte in de laatste ronden nog een foutje en reden de zandwal in en meteen waren Janssens-Smeuninx daar om deze plaats in te pikken.
Dus een derde plaats werd nog net gehaald voor Greup-Visser die daarmee de nodige NK punten mee graaide.
Plaatselijke rijders Hendrick-Vaes werden knap als vijfde afgevlagd.
In reeks twee waren het Hendrickx-Vaes die het snelst uit de startblokken kwamen voor Goeyvaerts-Vd Bulck en Van Duijnhoven-vd Putten.
Hendrickx-Vaes hadden vrije baan en gingen pijlsnel er vandoor, echter ook Van duijhoven-vd putten waren al meteen naar plaats tweede doorgestoten waarna ook Goeyvaerts-vd Bulck wisten aan te sluiten.
Na enkele ronden zagen we Hendrickx-Vaes enkele plaatsen verliezen en dan halfweg liep het mis en kwamen ze ten val.
Zo werden Van Duijnhoven-vd Putten de reeks winnaars voor Goeyvaerts-vd Bulck en de Nederlandse rijders Van Keulen-Wijers.

Foto’s van deze zondag klik op de naam van uw keuze
DRIESEN LUC
FRANCOIS ROMBOUTS
Uitslagen klik op LEES MEER


BeTeMo pinksterweekend in Lommel, zondag met Belgie-Nederland der zijspannen en Quads   Onlangs bijgewerkt!

VLM is te gast bij BeTeMo op de heersebergen in Lommel voor het Pinksterweekend, op zondag krijgen we de Belgie-Nederland voor zijspannen en Quads, op maandag het normale VLM programma.
Het is uitkijken wie er allemaal op af komt op zondag, vooral de MON toppers worden verwacht maar ook enkele NK rijders zullen op de afspraak zijn.
Voor de MON rijders is dit zelfs een NK wedstrijd in de zijspan A & B klasse.
Op Pinkstermaandag krijgen we het normale programma met ook de zijspannen erbij uiteraard, ook VMCF heeft dit weekend geen wedstrijd en zijn deze dus allen welkom.
Ook zien we de mogelijkheid dat enkele MCLB teams op maandag zullen afzakken daar MCLB de pinkstertrofee enkel op zondag word gereden !
GPS rijders geven Marie Currie straat Lommel in.
Tot dan
Tijdschema voor zondag (aangepast) en maandag klik HIER


BK Kester/Gooik op 27 mei met extra inzet   Onlangs bijgewerkt!

BK te Kester Gooik zet alles in voor de zijspannen het naar hun zin te maken !!
U kan zich nog steeds aanmelden DE DEADLINE VOOR DE INSCHRIJVING WORDT VERLENGD TOT EN MET ZONDAG 20/05

Er zijn nog plaatsen in volgende reeksen:
Jeugd, Beloften, Nationalen 250 & 500, Inters 250 & 500, zijspannen.
Alle INFO http://vmcf.be/uploads/Gooik/info-cross-gooik-27-05-2018.pdf

° VMCF en VLM hoeft geen daglicentie te nemen, krijgt 4 gratis inkomtickets, betaalt enkel 2 x 25 € inschrijfgeld, en telt mee voor het prijzengeld (top 15 in elke reeks)
° MCLB, MON, KNMV-nationaal krijgt allebei de daglicenties terug betaald, + zelfde voorwaarden als VMCF hierboven.
° Bovendien wordt er een apart klassement opgemaakt voor niet GP-rijders, en is er ’s avonds een aparte huldiging (top drie ) voor hen.
° Men kan rijden op een mooi circuit , waar volgend jaar de Grand Prix wordt verreden.
° Men kan er is samen rijden met toppers als Vanluchene, Veldman, Sanders, Dierckens, Van Werven, enz.
° Men kan gaan rijden bij een organisator AMC Dworp, die het goed meent met de zijspancross
° Kester-Gooik ligt in het centrum van het land, dus voor niemand verre verplaatsingen.
Wat kan er dan nog meer worden gedaan ?

Alle info hieromtrent bij AMC Dworp : [email protected]


Mooie wedstrijd in Vollezele bij VMCF   Onlangs bijgewerkt!

Bij VMCF te Vollezele netjes 17 zijspannen achter het starthek, netjes verdeeld over de A & B klasse.
In de eerste reeks werd het een start finish zege voor Tesseur-Martens, Pa en Zoon Steegmans mochten als tweede volgen echter Descheemaeker-Dellanoy wisten deze te passeren.
Als nog in de laatste ronden konden Peter en Jarno Steegmans de tweede plaats weer in te nemen.
Ook Vaes-Deveux wisten nog plaats drie te pakken ten nadelen van Descheemaeker-Delannoy.
Francis-Fontaine namen de eerste plaats bij de B zijspannen voor Vermotte-Hereygers en de broers van den Branden.

In de tweede reeks ook Tesseur-Martens als sterkste van start en weerom de reeks en meteen ook de toebehorende dagzege op hun naam schreven.
Hendrickx-Vaes als tweede gestart verdwenen na enkele ronden uit wedstrijd, zo namen ook nu weer Steegmans-Steegmans de tweede plaats voor hun rekening.
Vaes-Deveux werden ook nu weer derde nadat Coen-Lobry wegvielen uit wedstrijd en ook Descheemaker-Dellanoy wat terug vielen
Fransis-Fontain wonnen voor Merlier-Van Parijs en Vermotte-Hereygers.

Foto’s door Rudy Van Mol klik HIER
Foto’s door Sofie Van Kerckhoven klik HIERZO

Uitslagen klik op LEES MEER


Hendrickx-Beunk en Siongers-Valcke met winst aan de haal in Oostrozebeke   Onlangs bijgewerkt!

In Oostrozebeke kwamen maar liefst 34 zijspannen opdagen voor deze wedstrijd tellend voor het BK.
Met aanvang van de training werd de teams medegedeeld dat men de A & B klasse apart liet rijden een kwestie van veligheid !!
Echter een uur later werd die beslissing herroepen en werd samen in één reeks met 34 teams gestart !!

In die eerste reeks waren het Soetaert-Soenens die als eerste de bocht in doken voor B rijders Siongers-Valcke, maar ook Delmotte-Verbrugghe waren er meteen bij en namen zowaar de leiding in handen.
Delmotte-Verbrugghe namen meteen wat afstand maar Ex wereld kampioen Hendrickx-Beunk waren vanaf een 10 de plaats halfweg wedstrijd al in het achterwiel beland van de leiders.
Hendrickx-Beunk namen ook over en wonnen met voorsprong deze reeks voor Delmotte-Verbrugghe en team genoot Soetaert-Soenens.
Op de vierde plek zagen we reeds de eerste B rijders Siongers-Valcke binnen komen na een knappe wedstrijd, Kelly en Niki Debruyne vochten tot de laatste ronde en sloegen er nog in om als tweede B te eindigen na een knappe reeks.
De Cock-Stadeus wisten Verhelst-Van der Voorden nog net achter zicht te houden voor de derde plaats in de B klasse.

In reeks twee stond geen maat op Hendrickx-Beunk, enkel de heroptredende Boussy-Sabbe wisten enkele ronden gelijke tred te houden.
Boussy-Sabbe werden mooie tweede nu voor Soetaert-Soenens en Delmotte-Verbrugghe.
Hendrickx-Beunk wonnen dus bij A klasse voor Soetaert-Soenens en Delmotte-Verbrugghe.
In de B klasse waren Verhelst-Van der Voorden leiders tot halfweg wedstrijd, vanaf dan was het voor Kelly en Niki Debruyne om als leiders te fungeren.
Siongers-Valcke streden voor wat ze waard waren, in de start tegen het hek aan en als laatste weer de baan op en knokte elke ronde om enkele teams voorbij te gaan.
Dit bracht hun naar een derde plaats in de reeks maar dankzij een betere eerste reeks wonnen ze het dagtotaal voor Broer en zus Debruyne, Verhelst-Vd Voorden mochten als derde verdiend het podium op

Foto’s door Patrick Vispoel klik HIER
Foto’s door Luc Driesen klikt u HIERZO
Alle uitslagen & nieuwe tussenstand BK klik op LEES MEER


GWS kleurt podium in Reusel   Onlangs bijgewerkt!

In Reusel waren een twaalftal zijspannen aan het werk, het podium werd volledig in GWS kleuren betreden.
Goeyvaerts-vd Bulck wonnen beide reeksen voor de teamleden Segers-vd Plas en Belgische kampioen Luc vd Plas-Spannenburg.
We hebben voor u de uitslagen van deze wedstrijd klik op LEES MEER

Foto’s door Francois Rombouts klik HIER


Kramolin zaterdag & zondag update’s   Onlangs bijgewerkt!

Winst voor Vanluchene-Vd Bogaart in Kramolin vandaag, door een dubbele reeks zege versterken ze hun eerste plaats in de tussenstand van het WK.

Bax-Stupelis konden ondanks blessures toch een mooie tweede plaats uitslepen

Foto’s Zaterdag door Dries Dewitte klik HIER.
Foto’s Zaterdag door Dries Dewitte klik HIER
Filmpje zondag door Dries klik HIERZO
Filmpje zondag door Dries klik HIER
Voor de uitslagen op zaterdag klik op LEES MEER
Live timing via http://www.sidecarcross.com/live-timing/


Van Calster-Van Gennip en Siongers-Valcke met zege’s aan de haal in Herzele

In Herzele kregen we vandaag een dubbele reekszege voor Van Calster-Van Gennip, in de eerste reeks werd via een zuivere kopstart de ganse reeks op kop gereden tot de wit/zwarte geblokte vlag viel.
Enkel Roes-Sabbe konden een remonte maken van een 10 de plaats in het startgebeuren naar die tweede stek, aanvallen of in het wiel komen zat er niet in.
Delmotte-Verbrugghe reden zoals anders een onopvallende wedstrijd naar plaats drie in deze reeks.
Eerste B rijders waren de wekelijkse snelstarters Verhelst-Van der Voorde, ook deze wisten de leiding de ganse reeks in handen te houden.
Siongers-Valcke diende eerst nog Valcke-De Veene te passeren en dat duurde enkele ronden om plaats twee veilig te stellen, ook Kelly en Niki Debruyne hadden enkele ronden nodig hiervoor maar werden mooi derde.

Met de tweede start weerom Van Calster-Van Gennip, maar een Roes-Sabbe plaatsten een aanval binnendoor naar de leiding, echter van korte duur wat we zagen ze een ronde later het strijdtoneel verlaten !!
Nu hadden Van Calster-Van Gennip vrije baan en wonnen de reeks gecontroleerd.
Dierckens-Dhondt reden na de eerste reeks met plaats vier nu naar een knappe tweede plaats, Delmotte-Verbrugghe werden weerom derde.
In de B klasse nam Siongers-Valcke de betere start maar Kelly en Niki Debruyne wisten hun te verassen en voorbij te gaan, ze wonnen ook de reeks en duidelijk was dat tussen beide teams de totaal tijd doorslag zou geven.
Siongers-Valcke haalde het met een luttele sec voor Kelly en Niki Debruyne, Verhelst-Van der Voorden streden voor wat ze waard waren na een mindere start en werden derde in de reeks in het dagtotaal.
Volgende week staat het BK in Oostrozebeke op het programma.

Alle uitslagen klik op LEES MEER

Foto’s door onze fotograven klik op de naam
Patrick Vispoel
Dries Dewitte
Luc Driesen
VRIJTIJDS ZIJSPANNEN Zaterdag door Patrick Vispoel klik HIER
Filmpje door Dries Dewitte klik HIER


Deveux-Willems sterkste in VMCF

Door het IMBA gebeuren toch nog een 8 tal zijspannen in Borgloon waar het een echte overlevingsstrijd werd.
Deveux-Willems wonnen beide reeksen voor Techmaster rijders Coen-Lobry.
Tysmans-Hereygers mochten als derde mee op het dagpodium.

Foto’s door Sofie Vaes klik HIER
Foto’s door Sofie Van Kerckhoven klik HIERZO
Uitslagen vind je bij LEES MEER


Vanluchene-Van den Bogaart winnen GP in Oekraïne

In Chernivtsi werd op zondag onder stoffige omstandigheden gereden, nadat Bax-Stupelis de eerste reeks wisten te winnen voor landgenoten Hermans-Musset.
Op plaats drie kwamen dan onze Belgen Vanluchene-Vd Bogaart die hiermee weer wat mooie puntjes mee graaide.

In de tweede start liep het minder goed af, Bax-Stupelis kwamen ten val en diende voor verzorging naar het hospitaal gevoerd te worden !!
Een herstart was hier nodig en op zijn plaats uiteraard, deze tweede reeks werd gewonnen door Vanluchene-vd Bogaart die hiermede ook deze GP op hun naam schreven.
Brown-Millard die het hele weekend al schitterend reed legde beslag op de tweede plaats in deze reeks en nam de derde plaats op het eindpodium.
Hermans-Musset werden nu derde en mochten als tweede naar het podium.
Dit weekend ook een knappe prestatie van Julian Veldman die nu Glenn Janssens naast zich kreeg en hier duidelijk zich mee in zijn sas voelde.
Een vijfde en vierde plaats in de reeksen tussen deze wereldtoppers bracht net niet op het podium.
Alle uitslagen en nieuwe tussenstand vind je bij LEES MEER


Winst in eerste IMBA voor Mulders-Van de Wiel

Nederland neemt overwinning in het Duitse Arnoldsweiler voor hun rekening, het waren Europees kampioenen Mulders-Vd Wiel die de dagzege binnen haalde middels een 2 plaats en een dubbele reekszege.
Linkse bak rijders Keuben-Delaat wisten er een tweede plaats uit te slepen voor de Zwitsers Boller-Strauss
Beste Belg was Sidecar-Service rijders Davy Maris-Aivar Vd Wiel met een 8 ste plaats in de eindstand, ook al zat het niet mee in de laatste reeks wanneer ze naast de tafelberg belanden.
Toch beten ze door om deze mooie achtste plek op te eisen, Tesseur-Martens 11de, Vd Veken-Gorris 13de, Gommeren-Meeus 15de en tot slot Van Roy-Van Mol 26ste.

Foto’s door Rudy Van Mol klik HIER
Uitslagen vind je bij LEES MEER


M.C De Zandduivels roepen de zijspanteams op !!!!

Hallo Zijspanteams,

Op zondag 08 Juli 2018 organiseert MC de Zandduivels (zijspanclub) een wedstrijd in Bergharen op een mooi, hard en technisch circuit onder de vlag van de M.O.N.
Op dezelfde dag is er een IMBA zijspannen in Frankrijk, dat betekent dat we een zestal combinaties missen.
Als club willen wij de zijspanklasse NIET laten vervallen, daarom is ons verzoek aan jullie of er interesse is om deel te nemen.
Deelname kan via een dag licentie, deze bedraagt € 20,00 per combinatie (overige € 20,00 wordt betaald door externe sponsoren) plus inschrijfgeld M.O.N.
Wij willen graag een antwoord voor 01 Juni a.s.!
Sportieve groeten,
M.C. de Zandduivels
Patrick Greup
AANMELDEN VIA [email protected]

P.S. Zaterdag 07 Juli is er ONK zijspannen in Rhenen, een mooie gelegenheid om er een mooi zijspan-weekend van te maken, overnachten is mogelijk a € 10,00 per voertuig.


Spannende reeksen te Aalter, strijd blijft open !!

MC Poeke had het weer voor mekaar vandaag in MCLB, een vol hek zijspannen en reeksen om van te smullen.
In de openingsreeks waren het Soetaert-Soenens die de kopstart namen maar voor de ronde uit was namen Delmotte-Verbrugghe de leiding in handen.
B rijders De Cock-Stadeus lagen knap op drie en zouden slechts enkele plaatsen moeten inleveren, zo zage ze Dierckens-Dhondt voorbij komen en B rijders Valcke-Deveene
De Valcke broers sloten de top vijf in deze reeks.
Bij de B ging de zege dus naar Valcke-De Veene die een puike reeks reden, echter De Cock-Stadeus moesten niet veel onderdoen.
Verder kwamen heel wat teams vast te zitten en valpartijen alom, het hele veld werd meermaals door één geschud op de leiders na !!

In Reeks twee was duidelijk dat Soetaert-Soenens zich niet meer gingen in de val laten lopen, meteen de leiding nemen en weg rijden van de rest was hun geslaagde opdracht, met overmacht wonnen ze de reeks en eindstand.
Van der Haeghen-Dhondt waren nu meteen er goed bij en werden na lang tweede gelegen te hebben nog tevreden derde maar Delmotte-Verbrugghe wisten hun dus van de tweede plaats te verdringen en meteen ook weg podium.
Plaats vier was voor Dierckens-Dhondt die na is vastgezeten te hebben van plaats 12 weer naar voor knokten, vijf was weerom voor de Valcke broers.
In de B klasse spanning a volente, met oa een koprol van Kelly en Nikki Debruyne die ook al als laatste van start konden na een valpartij bij aanvang.
Valcke-De Veene wonnen de reeks maar ook De schuyter – De Schacht reden een goeie reeks en werden tweede voor De Cock-Stadeus die drie werden.
Voor Siongers-Valcke zat het net als voor Kelly en Nikki Debruyne niet mee, Siongers kreeg een achterveer breuk in de eerste reeks en zaten enkele keren vast in reeks twee en vielen zo weg uit de top.
Voor Debruyne na is vast te zitten en de koprol (gelukkig zonder veel erg) begaf de motor het een ronden voor het eind net als ze plaats drie terug innamen. Wel duwde ze de motor nog over de meet en kregen dus punten !

Foto’s Aalter door onze vaste man Patrick Vispoel klik HIER
Foto’s door Luc Driesen klik HIER
Alle uitslagen klik hier op LEES MEER