Reet klaar voor finale van het Belgische kampioenschap   Onlangs bijgewerkt!

affiche2

In Reet zijn ze bij VLM ook aan de finale van het BK toe bij onder meer de zijspannen Open, hier zijn het Goossens-Gorris die ondanks de pech die ze kende de verdiende kampioen zullen worden zondag.
Segers-Gorremans ook aan een subliem seizoen bezig zijn nu tweede in de stand maar met slechts een 18 p voorsprong op eerste achtervolgers Op de Beeck-Van Roy. Beide heren zullen elkaar dus in de gaten houden maar ook Van Calster-Van Gennip zijn erop uit om de top drie als nog binnen te duiken !!
Wij zijn zondag aanwezig op vraag van MC de Kleiduivels die ons van al het nodige zullen voorzien, van daaruit hopen wij u na de reeksen een update te brengen !!
Rennerspark pas op vrijdag 17 u open en samen komen is samen staan !!!!
GPS = ’s Herenbaan 18 2850 Rumst

Tussenstand kan je bekijken op LEES MEER


Finale BK in Paal-Beringen voor de VMCF zijspannen   Onlangs bijgewerkt!

VMCF

Bij VMCF zijn ze aan de laatste proef toe van het en dit te Paal-Beringen, eerst was Vilvoorde voorzien maar dit werd aangepast !!!
In Paal-Beringen zijn het Corthouts-Sabbe die de beste kaarten hebben om kampioen te worden, echter slecht 16 p verschil is er met Coen-Minnoye/Mans en Op de Beeck-Martens volgen op slechts 22 punten !! Elk foutje zal dus afgestraft worden bij de zijspannen A, bij de zijspannen B zijn Erwin Mogal-Julien Van Schil reeds zeker van de Belgische Titel.
Sabbe-Delannoy die het de laatste weken niet onaardig doen, zijn tweede in de stand op 54 punten.
Derde in de stand zullen Van Roy-Van Mol worden aangezien ze een ruime voorsprong hebben op Gommeren-Meeus, hier staat de top drie dus reeds al vast.
GPS = Schaffensesteenweg 155

Tussenstand klik op LEES MEER


MON zondag te gast in Berghem (Oss)

MON

In MON zijn we ook weer aan een NK toe, dit op de zware zandbaan van Berghem (Oss), op deze vernieuwde baan waar tal van clubs deze als een mooie samenwerking uitbaten.
Wie zal ook nu weer Veldman-Vd Putten van de dagzege weten te houden, Mulders-Vd Wiel ??! Dat zou best wel is kunnen na hun mooie reeksen op de witte ruijsheuvel te Oss de afgelopen week, maar ook vd Boomen-vd Wiel waren daar op goede weg zo konden we zelf vaststellen.
Of kunne we Greup-Van Deutekom zondag in deze zandbak als topper naar voorschuiven ? Veel zal afhangen van het aantal teams dat logischerwijs hier zal stranden in de diepe sporen !!
Zelf zijn we er niet bij maar Rene Van Dinther zal ons van plaatjes voorzien.

GPS = Zevenbergseweg 45, 5351 PG Berghem, Nederland


BK finale te Baisieux bij BMB-FMB

affiche1

Ook zondag de Finale van het BK bij BMB-FMB te Quievrain (Baisieux), hier zijn het Hendrickx-vd Bogaart die op titel race zijn in 2016.
Adriaenssen-Daiders konden door de blesurre leed slechts aan één Bk meedoen en tellen een te grote tegenstand, wel zal de strijd zijn op de top drie plaatsen en vooral tussen Bax broers en hendrickx-vd Bogaart maar om de overige plaatsjes kan dat wel is spannender worden !!
Dierckens-Boxtaele, Van Daele-Dhondt en Delmotte-Verbrugghe staan op één punt van elkaar in de tussenstand, we kijken uit wie hier als nog de top drie zal mogen bekleden op zondagavond !
Voor ons zal Dries Dewitte voor beeldmatriaal zorgen, uitslagen vind je op maandag ook hier !
Voor de training moet je wel vroeg uit je bed want die is reeds kort na 8 u en de eerste reeks is al om 10.05h, de 2de reeks is al om 13.20h !!
Volledige timing klik HIER 
GPS = Rue Jules Ansiau 237, 7380 Baisieux


Beervelde MCLB eerste najaarswedstrijd van het seizoen

MCLB

De eerste najaars-wedstrijd krijgen we bij de Davidcrossers op de zandomloop te Beervelde.
Nadat VJMO met zijn Open Herfstkampioenschap van start is gegaan is het hier de beurt aan de MCLB rijders.
Ook zij strijden voor deze titel binnen de resterende wedstrijden 2016.
Ook gastrijders maken aanspraak op deze titel, Spannend zal het alvast worden want ook de gepromoveerde rijders meten zich een eerste keer
Afwachten wie bij de Zaterdag inschrijven vanaf 8.15 tot 9.45 uur voor V.J.M.O., voor de SPECIALS van 10.45 tot 11.45 uur en van 20.30 tot 21.30 uur voor M.C.L.B.
Zondag schrijven we voor deze wedstrijd in vanaf 7.15 uur tot TEN LAATSTE 9.00 uur.
De eerste reeksen worden op gang geschoten vanaf 10.15 uur en dit met de nodige spanning …
 GPS = Haanhoutstraat
(tekst Nieuwsbrief MCLB)


Auvray-Rostingt nieuwe Franse Kampioenen in 2016   Onlangs bijgewerkt!

img_2730

In het Franse Cussac waren het de finale reeksen van het FFM kampioenschap 2016, hier behaalde Auvray-Rostingt de Franse titel binnen door middel van 3 reeks overswinningen.
Hydulphe-Chopin konden de schade wel beperken maar na wat rekenwerk waren het Auvray-Rostingt die aan het langste eind trokken met weliswaar gelijke punten !!
De 3 reeks zege’s waren dus heel belangrijk voor de winst in het Kampioenschap van dit jaar, Giraud die zoals verwacht niet meer aan de start verscheen worden nog wel derde in de eindstand van 2016.
Wij wensen de kampioenen Auvray-Rostingt proficiat.

Uitslagen klik op LEES MEER

Foto’s door Willy Ronne klik HIERZO


Van Calster-Van Gennip met dubbele reekszege in Lummen   Onlangs bijgewerkt!

img_3746-bordermaker

In Lummen ruim 20 zijspannen en dat was toch al ff geleden dat we er zoveel in VLM zagen voor het BK.
Goeyvaerts-Smeuninx namen de snelste start maar toch na een ronde werden Op de Beeck-Van Deursen de nieuwe leiders, dit tot op één na laatste ronden want Van Calster-Van Gennip wisten inextremis deze nog voorbij te gaan en de reeks op hun naam te schrijven.
Goossens-Gorris de BK leiders werden komende vanaf een zesde plaats nog derde in deze reeks, Van de Plas-Van de Plas namen plaats vier in voor Segers-Gorremans die de top 5 vol maakten.
In reeks twee weer Goeyvaerts-Smeuninx die de leiding namen na het startgebeuren, meteen op de hielen gezeten door Van Calster-Van Gennip en een verassende Vd Veken-Hereygers.
Tot halfweg konden Goeyvaerts-Smeuninx als leiders fungeren en zagen we Van Calster-Van Gennip binnendoor naar de leiding glippen, tevens in de eind van deze reeks wisten ook Op de Beeck -Van Deursen ook nog plaats twee in te nemen nadat Goeyvaerts-Smeuninx wegvielen.
Vd Veken-Hereygers werden knap derde in de reeks, vierde Luc en Kenny vd Plas en top vijf voor Vaes-Van Hamel, nieuwe kampioenen Goossens-Gorris waren tevreden met plaats 6
Segers-Gorremans haalde in deze reeks de eindstreep niet en werd met 2 ronden achterstand nog genoteerd als 19de,
Zondag in Reet kunnen Goossens-Gorris als nieuwe kampioenen hun rondjes rijden, ook wij zijn uitgenodigd en zullen dus aanwezig zijn !!

Uitslagen klik op LEES MEER
Foto’s door Francois Rombouts klikt u HIER


Wachtebeke MCLB,   Onlangs bijgewerkt!

dsc_0086_10486-bordermaker

MCLB was te gast in Wachtebeke afgelopen weekend, hier slechts een 10 tal teams aanwezig in de voorloop naar de eindejaars wedstrijden.
Beide reeksen werden op naam geschreven van Delmotte-Van der Voorden, wel waren Desoete-Wille tot de voorlaatste ronde leiders in de eerste reeks maar diende hun meerdere te erkennen in Delmotte- Van der Voorden. Verbrugghe-Algoet werden derde, Valcke-Delmotte werden eerste B rijders.
Ook in reeks twee waren Desoete-Wille lang de leiders, eens halfweg namen Delmotte-Van der Voorden die eerste plaats over en wonnen de reeks en meteen de dagzege.
Verbrugghe-Algoet werden nog tweede voor de moe gestreden Desoete-Wille die net de B rijders Pyra-Dhondt voor, Dean Valcke-Ines Delmotte mochten wel als dagwinnaars naar het podium.

Foto’s met dank aan Patrick Vispoel klikt u HIER
Uitslagen klik op LEES MEER


Update : Oss IMBA Finale Etheridge-Grahame Kampioen 2016   Onlangs bijgewerkt!

img_7448-bordermaker

28 zijspannen diende zich aan om te trainen voor deze Finale in Oss op het prachtige circuit van de Witte Ruijsheuvel.
Snelste tijd werd genoteerd door Mulders-Van de Wiel gevolgd door Veldman-vd Putten en Corthouts-Sabbe.

Het ligt er los bij het zand in Oss maar dat van dat stof zal wel is scheidsrechter kunnen worden in de reeksen.

Voor de eerste reeks zal één minuut stilte worden gehouden ter na gedachtenis van Twan Steenbeckers die hier aan het circuit zijn dagelijks werk van maakte.

Uitslagen klik op LEES MEER

Foto’s Driesen Luc per reeks !! klik op de reeks die je wil zien.

Reeks 1
Reeks 2
Reeks 3
Dagpodium + IMBA
Foto’s Rudy van Mol klik HIER
Foto’s door Sofie Van Kerckhoven klik HIERZO
Filmpje door Doma Max klik op You Tube


Ook Adriaenssen stopt met zijspancross na dit seizoen !!   Onlangs bijgewerkt!

img_0103-bordermaker

Het Nieuws dat Ben Adriaenssen stopt met actief deel te nemen aan de GP heeft heel wat mensen doen opschrikken, nu van onze kant begrijpen we de beslissing die reeds genomen is.
Algemeen krijgen alle zijspan rijders en bakkenisten in het zijspan gebeuren veel (lees: heel veel) te weinig aandacht, ook loon naar werken vind je hier niet terug.
Zoals Ben ook vermeld in zijn persbericht (Lees het HIER), zijn de opofferingen die je ervoor moet doen, te zwaar om te blijven combineren en het minieme return en respect die ik ervoor terug krijg, kunnen me niet meer motiveren om nog door te gaan.

Wij wensen hem in elk geval veel succes toe in zijn verdere doen en laten, wij danken het team Adriaenssen voor wat zij ons van in de MON tijd tot nu hebben laten zien. Meer dan een grote aanwinst waren jullie voor onze geliefde sport !
Bedankt, Bedankt en nog is Bedankt


Jan Hendrickx-Ben Vd Bogaart zijn de nieuwe kampioenen

rudersberg

Hendrickx-Van den Bogaart hebben de WK titel beet, in Rudersberg werd afgelopen zondag het laatste WK gereden en werden ze reeks na de eerste reeks als nieuw kampioenen gekroond.
Op zaterdag werd het nog in stoffige omstandigheden gereden maar in de nacht op zondag gingen de hemelsluizen open en werd het modderig.
Adriaenssen-Daiders wisten nog deze GP op hun naam te schrijven, met een tweede en eerste plaats in de reeksen konden ze toch nog in pracht afsluiten.
De Bax broers wonnen de eerste reeks maar door een valpartij in de tweede reeks diende ze van achteraan terug te komen, toch slaagde ze erin om naar een achtste plaats terug te komen.
In de eindstand van dit WK zien we Brown-Chamberlain op plaats drie terecht komen en de Bax broers worden vierde voor de Cermak’s die de top vijf volmaakte

Beelden van de Kwalificatie op zaterdag door Dries Dewitte klik u HIER
Filmpje der reeksen op zondag door Dries Dewitte klik HIER
Uitslagen kan je bekijken bij LEES MEER


Mulders-Van de Wiel met winst aan de haal in Meijel

00001347-bordermaker

Als bij klasse van de IMBA MX Open waren in Meijel de Zijspannen toe aan een NK op het circuit de vossenberg, hier kwamen een 22 tal team op af om de strijd aan te gaan.
In beide reeksen zagen we een mooie strijd met oa Mulders-vd Wiel en Veldman-vd Putten, in beide reeksen wisten vd Boomen- Aivar vd Wiel als snelste van start te gaan.
Mulders-vd Wiel namen in de eerste reeks al snel de leiding over en reden vlot naar de overwinning toe, de NK leiders in de start her en der een tik gekregen kwamen vanuit de achtergrond als een sneltrein naar voren gereden. Het lijkt wel of er voor de jonge Veldman-Vd Putten er helemaal geen knippen in lagen, op een manier dat deze jonge leeuwen gisteren op de vosseberg te zien gaven was fenomenaal.
Van Duijnhoven met vervanger Jimmy Van Gennip deden het lang van slecht, als derde mee uit het pak en wisten ook vd Boomen-vd Wiel te verschansen en reden zo naar een tweede plaats toe. Net over halfweg wedstrijd slaagde Veldman-vd Putten er reeds in de top drie binnen te duiken, op zoek naar jawel Van Duijnhoven-Van Gennip. Achteraan in het bos wisten die wel de aanval van Veldman-vd Putten af te slaan en diende tevreden te zijn met de derde plaats.
In de Nationale klasse werden Kops-Martens weer is de winnaars en leiden ruim in de stand, tweede in deze reeks werden Debbie van Berlo-Noach Kuijpers voor thuis rijders Van Dijk-v Putten.
Vd Boomen-vd Wiel kwamen weer als eerste het bos in in reeks twee, maar achteraan namen Mulders-vd Wiel reeds over gevolgd door Greup-van Deutekom
Maar Veldman-vd Putten kwamen tot stilstand en vd Boomen-vd Wiel knalde er onderin en konden beide herbeginnen, hierdoor kreeg Mulders-vd Wiel vleugels en leken wel buitenschot te komen om de strijd naar winst.
Echter weerom buiten Veldman-vd Putten gerekend die weer zeer vlot over de (nu nog diepere) knippen reden, of zeggen we zweven want op de stukken et diepste knippen gingen een stuk harder dan de rest.
Vanaf plaats 17 konden alle teams passeren, ja u leest het goed alle teams !! Tot in de laatste meters streden ze voor winst en diende ook nog de reeds gevlogen Mulders-vd Wiel zich te buigen voor de jeugd !! Mulders-vd Wiel konden na hun tweede plaats wel met de dagzege aan de haal.
Veldman-vd Putten worden twee voor een sterke linksebak rijders Vd Lagemaat-De Laat.
Kops-Martens zijn weer de betere B rijders voor opnieuw eerste jaars Van Berlo-Kuijpers, EML rijders Opt hoog-Bloemers wisten nu de derde plaats binnen te halen.
Volgende week zijn we met MON te gast in Oss voor de IMBA zijspan Finale, tot dan

Uitslagen klik op LEES MEER
Foto’s door Luc Driesen klik HIER

Foto’s door Sofie van Kerckhoven en Patrick Van Leeuw klik HIERZO


Goossens-Gorris winnen BK wedstrijd te Broechem

img_0984-bordermaker

In Broechem waren Goossens-Gorris beide reeksen de betere tegenover de overige 16 zijspannen die zich inschreven voor deze BK wedstrijd.
Meteen volle buit voor Goossens-Gorris na de pech van de laatste weken, weer een deugd doend moment voor de mannen die resoluut naar de titel afstevenen !!
Uiteraard nooit te vroeg victorie kraaien want ook Op de Beeck-Van Roy lieten zien dat ze graag die punten mee naar huis namen, een mooie tweede plaats in de eerste reeks maar het noodlot sloeg toe in de tweede reeks waar ze weg vielen met mechanische pech.
En dan de snelstarters Segers-Gorremans lieten weerom zien dat ze goed op dreef zijn, een knappe derde plaats in de eerste reeks en tweede plaats in de slotreeks brengen hun weer wat dichter in de stand om het BK !!
Van der Veken-Hereygers wisten middels een vierde en derde plaats hun 3de podium plaats binnen te halen.

Uitslagen en nieuwe BK stand klik op LEES MEER

Foto’s door Heidi Donckers klik HIER

Filmpje door Doma Max klik hier op YOU TUBE


Corthouts-Sabbe naar winst te Paal

img_6994-bordermaker

Bij VMCF werd de reeds eerdere wedstrijd van Paal-Beringen afgelopen zondag gereden, hier kwamen een 9 tal teams op af.
Beide reeksen werden gewonnen door Corthouts-Sabbe die tweemaal Descheemaker- Deveux wisten voor te blijven, als derde A rijders kregen we Op de Beeck-Martens op het podium.
Ook in de B klasse vertrouwde namen op het podium, Mogal-Van Schil wonnen beide reeksen in deze B klasse, Sabbe-Delanoy werden tweede en Van Roy-Van Mol mochten als derde het podium op.

Uitslagen klik op LEES MEER

Foto’s door Rudy van Mol klik HIER


MCLB Pamel

2

 

 

In Pamel kwamen in de na wedstrijd van het Bk zagen we slechts een 11 teams in Pamel, op dit toch mooie circuit toch wat weinig al snappen we dat de punten reeds verdeeld zijn.

Kersvers kampioenen Boussy-Vanlerberghe wisten in Pamel beide reeksen op hun naam te schrijven, echter als B rijders gaven ze toch weer een stempel af naar volgend jaar toe !!

Delmotte-Verbrugghe wonnen de A klasse voor Van der Haeghen-De Schacht en Galle-Catelin, de B klasse Boussy-Vanlerberghe voor Valcke Olivier-Gauthier en Vandecasteele-Eeckhout

 Uitslagen klik op LEES MEER