Geen voorbeschouwing dit weekend door Vakantie   Onlangs bijgewerkt!

Wij zijn deze week op vakantie en daardoor ook geen voorbeschouwingen voor dit weekend !!
na het weekend zal je wel de uitslagen en foto’s kunnen bekijken !!


Bax-Stupelis winnen in zeer stoffig Oostrozebeke, Hendrickx-Beunk en Siongers-Valcke winnen de MEOR trofee   Onlangs bijgewerkt!

In Oostrozebeke kregen we een top weekend qua zijspannen voorgeschoteld door het Team van de verre ginste crossers, echter de domper op de feestvreugde vond ik het vele stof dat we allen te verwerken kregen.
Had men hier een week vooraf reeds mee gestart dan was ook de veiligheid een stuk hoger geweest voor piloten en toeschouwers mooier om te zien, dat dit een pak geld kost mag duidelijk zijn !!
Ook na de regen buien van de laatste dagen werd hier op zondag niks terug gevonden, de sproeiwerken op zondag tussendoor waren weliswaar een druppel op een hete plaat maar ook welkom.
In de reeksen waren de GP rijders die de lakens uitdeelde, in reeks één gingen Veldman-Janssens een stuk lopen van de rest maar een afgelopen achterband maakten ze een DNF ervan.
Bax-Stupelis kwamen opgerukt van vier naar één en wonnen probleemloos voor Dierckens-Bax en de jonge Boussy-Sabbe
In de B klasse waren het Kelly en Niki Debruyne die de B reeks aanvoerde, echter een valpartij sloegen hun een stuk terug.
Valcke-De veene die de aanvallen van Siongers-Valcke konden verweren wonnen deze reeks, De schuyter-De Schacht werden derde.
In reeks twee weerom Bax-Stupelis die de snel gestarte Dierckens-Bax voorbij snelde, Bax-Stupelis lieten er geen gras over groeien en wonnen in het stoffige Oostrozebeke.
Veldman-Janssens werden knap tweede voor Hendrickx-Beunk die nu wel hun draai vonden in deze reeks !!
In de B klasse werden Siongers-Valcke de reekswinnaars voor De Schuyter-De Schacht en Valcke-De Veene.
De MEOR trofee ging in de B klasse naar Sven Siongers-Joey Valcke en in de A klasse naar Jan Hendrickx-Peter Beunk.

Uitslagen vind je hier bij LEES MEER
Foto’s zaterdag
Rudy van Mol 
Dries Dewitte
Patrick Vispoel 
Sofie Vaes
Foto’s zondag
Driesen Luc 
Patrick Vispoel
Dries Dewitte
Rudy van Mol
Filmpje door Dries Dewitte klik HIER


VMCF Koningshooikt & VLM Rijkevorsel   Onlangs bijgewerkt!

Op het Fort van Koningshooikt waren een elf tal zijspannen op de afspraak, bij de zijspannen A waren Tesseur-Martens en Peter en Jarno Steegmans aan elkaar gewaagd.
Maar uiteindelijk waren het vader en zoon Steegmans die met de dagzege richting limburg konden, Tesseur-Martens werden tweede voor Coen-Lobry die in beide reeksen twee maal derde werden.
In de B reeks zagen we Merlier-Van Parijs beide reeksen op hun naam schrijven voor het Versanty-s/smxpics.be team Tijsmans-Hereygers, Fransis-Fontaine mochten als derde mee op het podium.

Foto’s door Sofie van Kerckhoven klik HIER
Foto’s door Sofie Vaes klik HIER
Uitslagen VMCF & VLM klik op LEES MEER

Bij VLM in Rijkevorsel werd het de overwinning voor Goeyvaerts-Meeus, dit in beide reeksen voor Vaes-Horyon die zo ook als tweede het podium op mochten.
Gorremans-Verlinden werden ondanks een vierde en vijfde plaats in de reeksen nog derde in het dagtotaal.


Gezocht Bakkenist voor Glenn Van der Schraelen

We zijn op zoek naar een geschikte bakkenist voor Glenn Van der Schraelen, dit uiteraard om in VLM te rijden en dan liefst iemand met wat ervaring om toch zich in die top te mengen !!
Mocht het iets voor u zijn aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of bij Glenn zelf via zijn messenger op FB


Puike organisatie in Volkegem

Wat zeker mag gezegd worden van Volkegem is dat de club een pluim verdiend voor het werk verricht aan het circuit, tot in de late namiddag zo goed als stof vrij !!
Een dikke merci aan DJP racing om dit tot een zeer geslaagd einde te brengen.
Voor de reeksen der zijspannen kan je klein verslagje bekijken bij de uitslagen en die vind je hier bij LEES MEER

Foto’s klik op uw keuze

Patrick Vispoel
Dries Dewitte
Luc Driesen
Filmpje door Dries Dewitte klikt u HIER


Dierckens-Dhondt en Verhelst-Vd Voorder zegevieren in Tessenderlo

Slechts 8 tal zijspannen in Tessenderlo, wat toch voor vele teams “te ver” lijkt om het zo maar te zeggen !!
Maar de strijd was er wel blijkbaar, Dierckens-Dhondt wonnen op dit technische circuit voor Van Calster-Van Gennip en Van der Haeghen-Dhondt.
B rijders Verhelst-vd Voorde namen in reeks één de hole shot en wonnnen ook algemeen bij de B zijspannen voor De Cock-Stadeus en Ampe-Coppens.

Foto’s door Patrick Vispoel klik HIER
Foto’s door Sofie Vaes klik HIER
Uitslagen vind je hier bij LEES MEER


Goeyvaerts-Van Hal met winst lopen in Pulderbos

In Pulderbos waren een 16 tal teams komen opdagen, deze werd gewonnen door Goeyvaerts-Van Hal met gelijke punten met Vd Schrealen-Weijers, Vaes Horyon werd met twee tweede plaatsen derde in de eindstand.
Helaas ontsierd een vechtpartij in de tweede reeks weer onze sport !! Met dank aan de omstaanders die beter ACHTER de omheining gebleven hadden !!

Uitslagen klik hier op LEES MEER
Foto’s door Luc Driesen klik HIER
Foto’s door Yan Hereygers klik HIERZO


Tesseur-Martens en Moenaert broers met winst in Wachtebeke

Voor het BK op de mendonckdreef waren 11 teams present, Tesseur-Martens wisten beide reeksen naar hun hand te zetten.
Coen-Lobry werden in beide reeksen tweede maar diende na een mooie strijd hier wel Steegmans-Steegmans te passeren waar ze ook in slaagde.
Peter en Jarno Steegmans tevreden met deze derde plaats.
In de B klasse ging de dagzege naar de MCLB gastrijders Maxim en Mathias Moenaert die beide reeksen wonnen, Merlier-Van Parijs en Fransis-Fontaine mochten mee naar het podium.

Foto’s door Freddy van Mol klik HIER
Alle Uitslagen klik HIER


27 teams in Stelpe voor de Letse GP


Met de GP in Stelpe (Letland) dit weekend zijn er slechts een 27 tal teams aanwezig.
Bax-Stupelis waren de sterkste in de kwalificatie reeks voor Hermans-Musset en een knappe derde plaats van Dierckens-Rostingt. Giraud-Badaire werden vierde en Vanluchene-vd Bogaart namen genoegen met de vijfde plaats. Veldman-Janssens vielen uit met een defecte benzinepomp en zullen pas als 26ste naar het hek kunnen !!
Live timing is te volgen via www.sidecarcross.com/live-timing

Uitslagen zaterdag vind je bij LEES MEER
Foto’s Dries Dewitte klikt u HIERZO


In Memoriam: Marcel Discart, Europees kampioen zijspancross

Afgelopen nacht is Marcel Discart overleden in het Imelda ziekenhuis van Bonheiden. Marcel werd vorige maand 69 jaar. Afgelopen week was hij bezig om het zijspan van zijn boezemvriend Jef Van Loo klaar te maken, om nog eens een wedstrijd te rijden. Helaas, het was de laatste keer dat hij zich voor zijn passie, de zijspancross, kon uitleven. Marcel werd getroffen door een beroerte. Ondanks de snelle en beste medische zorgen kon hij zijn laatste wedstrijd niet winnen…….
Over Marcel Discart en zijn carrière: lees verder onder Thor.
Marcel Discart begon in 1966 te crossen bij de toenmalige NBB, de Nationale Brommersbond. Hij debuteerde er op een Itom, een Italiaans fabricaat. De jonge Discart werd kampioen van Antwerpen. De NBB evolueerde, ging met motoren rijden en werd omgedoopt in BVM. Marcel stapte ook over op een 125 cc. Twee keer greep hij naast de IMBA-titel maar hij werd wel Belgisch kampioen BVM.
Na deze flinke solocarrière kwam Discart in 1977 terecht bij zijn passie: zijspanmotorcross. Met onder andere Robert Wouters, Paul Beuckeleers, Gilbert Devoldere en Jozef ‘Jokke’ Saliën reed hij een indrukwekkend palmares bijeen: 3 x IMBA-kampioen, 2 x FAM-kampioen en een keer BLM-kampioen.
Marcel was beroepshalve gemeente werkman, maar hij baatte eveneens een motor- en onderdelenhandel uit aan de Varkensmarkt in Ramsel.
Nadat hij de zijspancross liet voor wat het was, bleek de link met de ‘karren’ toch onlosmakelijk. Marcel Discart zou nog drie ‘echte’ Dakars rijden. Eentje met Jokke Saliën, dat eindigde toen het tweede motorblok de geest gaf. Vervolgens ging het richting Dakar met Lieven Van Den Heuvel. Die Dakar werd uitgereden, ondanks het feit dat Marcel zes dagen voor het einde zijn enkel op drie plaatsen brak. Hij weigerde op te geven en het duo finishte op het Senegalese strand, weliswaar buiten klassement. Een derde Dakar werd gereden met Philemon Paredaens.
Sinds geruime tijd staat Marcel Discart ook in het Guinnes Book Of Records. Zowel het duurrecord op een crosscircuit (Rooiveld Westerlo – Paredaens) als op de weg (Westmeerbeek – Devoldere) staan op zijn naam.
Zoon Tom Discart reed ook een paar mooie seizoenen bij BLM, en legt zich moemnteel toe op het restaureren van….. Itoms!
Over het afscheid van Marcel Discart zullen we nog nader berichten nadat de familie zich hierover heeft beraden.
MXWORLD.BE & SMXPICS.BE betoont aan de familie haar medeleven voor een groot sportman en een vriendelijke mens.
(Tekst Leon Van Gestel)


Dit weekend trekken we naar ……

In Letland zullen de WK teams weer actief zijn na afgelopen week nog in het duitse Bessenbach te gast.
In Stelpe komen ze weer op een zandbaan terecht, ook hier verwachten we onze Belgen Vanluchene-Vd Bogaart weer mee op het voortouw Rijden met in het achterhoofd wat veiligheid in bouwen zou aangeraden zijn maar dan ken je deze heren nog niet.
Maar ook Bax-Stupelis en zeker Willemsen-Bax geven niks weg en zal er weer op scherp gereden worden.
Wij brengen u op zaterdag en zondag avond wat beelden en verslagjes door Dries Dewitte

VMCF te gast in Wachtebeke op de mendockdreef, waar met deze warme omstandigheden het strijden zal zijn tegen het stop dat enkele weken terug al overvloedig aanwezig was tijdens de MCLB wedstrijd.
Maar men ging alles in staat stellen om dat zo goed mogelijk op te vangen.
Een BK voor de zijspannen en voor de meeste het laatste vakantie weekend dus afwachten wie er zin heeft in deze tropische wedstrijd.

VLM is dit weekend te gast in Pulderbos, op zaterdag met een extra klasse NIET licentie houders zijspannen en op zondag het BK voor de zijspannen.
Goeyvaerts-Vd Bulck nog steeds aan de leiding voor de twee jimmy’s metname Vaes-Horyon, op de derde stek Vaes-Hereygers die reeds tegen een 57 p achterstand op de leiders aankijken.
Een nieuw circuit in Pulderbos dus nieuwe kansen en we kijken uit wie hier de puntjes zal mee graaien voor de dagzege en BK stand.
GPS= Kleinheide Pulderbos/Zandhoven

Tussenstand VLM klik HIER

Onze jaarlijkse MCLB vakantieuitstap die op zich laat wachten is in het mooie hartje van Limburg, meer bepaald het groene Tessenderlo is de afspraak voor VJMO-MCLB om de maand juli af te sluiten.
De inrichtende club, M.C. De Kempendrivers bracht de Oosterbergen in optimale omstandigheden om de massa piloten en toeschouwers een mooi staaltje motorcross aan te bieden.
Zij die erbij waren in het verleden weten dat het goed vertoeven is en de uitstap meer dan de moeite waard is.
Zij voor wie het onbekend is … krijgen er een mooie ervaring bij.
GPS Oosterbergen Tessenderlo


Peter en Jarno Steegmans en Marc en Koen Van den Brande winnen op het mooie circuit van Warsage

Een 13 tal zijspannen zagen we in het mooie Warsage aan de start verschijnen, op deze mooie “mini” GP baan zoals vele het noemen werd om de BK punten gestreden.
Helaas brengt dergelijk mooie harde baan ook stof met zich mee en liep het qua tijdschema flink uit, ook met een tussenkomst van de Mug Heli dat opgeroepen werd nadat een tiener de baan overstak en een aankomende solorijder niet had gezien werd aangereden.
Deze tiener werd overgebracht met zware verwondingen maar het laatste bericht dat we kregen gisterenavond is dat de verwondingen gezien de situatie nog meevielen !!
Maar of we een strijd te zien kregen, jah zeker wel bij onze zijspannen.
Pech wel voor de gastrijders en die meteen als winnaars werden beschouwd, Keuben-Delaat bleven tweemaal punten loos na motorpech

Voor verslagjes der reeksen en uitslagen klik je op LEES MEER
Foto’s door ondergetekende klik je HIER


Willemsen-Bax zegenvieren in Bessenbach

In de eerste reeks kopstart voor Veldman/Janssens die na enkele ronden Willems/Bax zag passeren maar de 2de plaats vasthielden tot het einde.
Op 3 Giraud/Badaire voor Vanluchene/Van Den Bogaert en Bax/Stupelis die gederende de hele reeks in het wiel bleven hangen maar niet konden passeren.
Sanders/Haller sloot de reeks af op plaats 13 voor Dierckens/Rosting die door een probleem met de dodemansknop in de eerste ronde de wedstrijd als één der laatsten konden hervatten.

Bij de 2de reeks zagen we een start-finish zege voor Willemsen/Bax voor opnieuw een heel sterk rijden Veldman/Janssens.
Tot half wedstrijd waren het Dierckens/Rostingt waarna ze uitvielen met een afgebroken achter tandwiel.
Op plaats 3 was het Bax/Stupelis voor Hermans/Musset en Giraeud/Badaire.
Sanders/Haller eindigden de reeks op plaats 14.
Van Werven/Mans en Santermans/Beleckas haalden het einde niet.
De GP zege was voor Willemsen/Bax voor de jarige Julian Veldman/Glenn Janssens en Bax/Stupelis.
Tekst Dries Dewitte

Foto’s door Dries Dewitte klik HIER
Filmpje door Dries klikt u HIER
Foto’s door Rudy van Mol klik HIERZO
Uitslagen via MYLAPS klik HIER


BK winst in Middelkerke voor Soetaert-Soenens en Valcke-De Veene

Voor het BK in Middelkerke kwamen slechts een 20 tal zijspannen aan de inschrijvingstafel, ongetwijfeld heeft de aanhoudende warmte en vakantie hier mee te maken.
De topper tekende uiteraard allemaal present behalve Boussy-Sabbe die hun kan gingen in de Duitse GP.
Soetaert-Soenens namen de bende op sleeptouw in de eerste reeks en reden weg van de tegenstand, Van der Haeghen-Dhondt konden in de eerste ronden nog mee maar zakten af naar een 10 de plek.
Dierckens-Dhondt kwamen pas van een goeie vijfde plaats naar voren toe, net voor de ingang derde ronden namen ze de tweede plek in maar de leiders waren toen al gaan vliegen.
Ook Delmotte-Verbrugghe hadden wat problemen met passeren maar wisten nog de derde stek te pakken.
In de B reeks waren Valcke-De Veene als snelste weg echter na een ronden namen Kelly en Nicky Debruyne de leiding over maar in die zelfde ronde sloeg ook nog de motor af en viel terug naar plaats twee.
Siongers-Valcke die hun start weerom een slechtere start kenden wisten gestaag op te schuiven en zowel Valcke-de Veene en broer en zus Debruyne te passeren om zo als nog de reeks winnend af te sluiten.

In de tweede reeks was het een stuk spannender, nu kregen Soetaert-Soensens vanaf de start een sterk rijdende Dierckens-Dhondt aan hun wiel gekluisterd, geen moment lieten ze los en plaatste zelfs enkele aanvallen op de leidersplaats.
Uiteraard liet de ervaring van Soetaert-Soensens dit niet toe, toch diende ze tegenover de eerste reeks er nu hard voor te werken.
Een mooie reeks om zien was het zekers wel, winst voor Soetaert-Soensens voor Dierckens-Dhondt, plek drie was dan voor B rijders Valcke-De Veene die in de voorlaatste ronden nog voorbij de stil geremde Delmotte-Verbrugghe kwamen (werden 3de A rijders) en zo de reeks van de B zijspannen wonnen en meteen door dit voorval ook de wedstrijd wonnen.
Siongers-Valcke werden tweede na een mooie remonte na weerom een slechte start, maar dus tweede in de eindstand met gelijke punten en totaaltijd is dus doorslaggevend en dit met slechts 2.7 seconden !!
Kelly en Nicky Debruyne werden nog derde in de reeks nadat ook de motor in de tweede reeks enkele malen afsloeg.

Foto’s door onze medewerkers, klik op uw keuze
PATRICK VISPOEL
LUC DRIESEN
RUDY VAN MOL
Uitslagen vind je bij LEES MEER