Sven Verbrugge neemt terug stuur in zijn handen, Larris Hendrickx zal hem bijstaan in de MCLB Federatie   Onlangs bijgewerkt!

Met plezier kondigen we u aan dat onze dorpsgenoot triple Wereldkampioen “Sven Verbrugge” terug zal van start gaan met het zijspan, deze keer zal hij niemand minder dan Larris Hendrickx in zijn bakje krijgen.
Na Sven in 2014 de kans kreeg van het toenmalige PePa team kon hij zijn droom waar maken door na het bakkenisten zijspan piloot te worden, ook nu dacht iedereen om hem niet meer terug te zien na een opgelopen voet blessure !!
In 2015 werd hij nog derde in de IMBA in de laatste wedstrijd in het Zwitserse Amriswil met in tussen meervoudig wereldkampioen Ben van den Bogaart in het bakje.
Deze keer is het Mark Vandaele van “MEOR” die Sven terug in het zadel zal lichten, weerom kan hij zijn droom weer opstarten na een tussenstop van een drietal jaar.
Sven en Larris zullen uitkomen in de MCLB federatie in de B klasse en versterken dus het Meor team van Mark Vandaele.
wij wensen ze veel succes toe.

Foto Sven met Mark Vandael (linksboven) en Sven opt podium met de jonge Larris Hendrickx (onderaan)


Wederom Internationale wedstrijd voor Zijspannen en Quads op 24 februari bij MCC de Kempen   Onlangs bijgewerkt!

Op zondag 24 februari is het weer zover, dan trapt MCC de Kempen het Motorcross seizoen weer af met de openingswedstrijd voor Zijspannen en Quads. Deze wedstrijd zal wederom plaatsvinden op circuit “De Ketelberg” welke gelegen is aan de Smaragdweg 70 te Hapert. Voor deze 4e editie zullen weer diverse wereldtoppers aan het starthek verschijnen.

In 2018 konden we ondanks de slechte weersomstandigheden in de weken voorafgaand, toch een droog circuit aanbieden aan de deelnemers. Dit leverde in alle klassen spectaculaire manches op.

Deze editie werd gewonnen door de wereldkampioen van 2017 Etienne Bax met Kaspars Stupelis aan zijn zijde. Tweede werd met slechts 1 punt verschil 10-voudig wereldkampioen Daniel Willemsen die samen met Robbie Bax aan de start verscheen.

Naast de Inters komen ook dit jaar weer de Nationalen, Classics, jeugd- en Hobbyzijspannen aan de start. Bij de Quads Hebben we de jeugdklasse en de Nationalen/Inters.

De weersverwachtingen voor komende weken zijn hoopvol, we gaan er dan ook vanuit dat we een mooi droog circuit kunnen prepareren.

Er kan nog ingeschreven worden in alle klassen, maar ben er op tijd bij want vol = vol. Voor meer info raadpleeg de website www.mccdekempen.nl


MCLB kalender aanpassing

 

MCLB heeft de eerste wedstrijd voorzien op 3 maart te Mater van de kalender gehaald !!
Zodoende zal toch Stekene de opener in MCLB worden op 10 maart.


Enkele teams aan het werk in het zand van Duinkerken


Dit weekend werden vele circuit gesloten door de slechte weersomstandigheden, daarom enkele teams net de grens met Frankrijk over trokken om er wat meters te maken.
In zand van Duinkerken kan altijd wel gereden worden “nou” het is wel gas geven in deze zware zandbak !
Niet enkel de wereldkampioenen waren op de afspraak ook oa Verhelst-Willemsen, Van der Haeghen- Van der Voorden, Debruyne-Mans, Wilkinson-Humphry, Van Troys-Desoete enz …

Foto’s door Dries Dewitte klik HIER
Filmpje door Dries klikt u HIERZO


Jason Vandaele – Robbie Bax klaar voor de grote jump !!!???

Nadat Jason Vandaele het rijden van wedstrijden voorlopig achter zich liet door een zware arm blesure heeft hij niet stil gezeten.
Jason altijd voor wat nieuws en spektakel te vinden werkte een heuse Back Flip uit met een zijspan.
Samen met Robbie Bax werden de eerste stappen gemaakt met mensen die samen met hun dit werkelijkheid wilde maken !!
Op de FB pagina van Team Vandaele krijg je alvast een voorproefje voor het echte werk eraan komt !!
klik op onderstaande link en geniet van deze mooie teaser:

https://www.facebook.com/sidecarteam.vandaele/videos/1119007678271239/


BK data’s en plaatsen voor de VMCF zijspannen

Het Belgische kampioenschap der zijspannen bij VMCF zijn nu ook bekend.
Het gaat om 10 proeven + een Finale op 22 september als afsluiter.
Bij deze proeven zitten enkele mooie circuits bij zoals oa Genk, Warsage en Attenhoven.
Ook wij volgen dit kampioenschap op de voet op !!

10 maart Assenede (IMBA Selectie)
17 maart Lommel (IMBA Selectie)
24 maart Lille (IMBA Selectie)
31 maart Wachtebeke (IMBA Selectie)
22 april Vollezele BK (paasmaandag)
5 Mei Plaats Nog te Bepalen BK
19 mei Zoutleeuw BK
30 mei Axel BK (Onze lieve vrouw Hemelvaart op Donderdag)
23 Juni Paal BK
7 Juli Genk BK
4 aug Warsage BK
18 aug Attenhoven BK
25 aug Huldenberg BK
15 sept Landen BK
22 sept Wambeek FINALE BK


Toch een “Support race” (Nevenreeks) tijdens de GP te Lommel op 6-7 april

Na een overleg bij de organisatie Maasland Motorsport Events is er besloten om toch een “support race” (Nevenreeks) zijspannen te maken op zondag tijden de GP in Lommel.
De NK zijspannen zullen op zaterdag hun beide reeksen rijden en zodoende blijft er ruim de tijd over om als nog een nevenreeks in te voegen.
Voor deze “support race” komen “ALLE” zijspannen in aanmerking, zowel van alle liefhebbers federaties (met afvaardiging) en ook de wie niet gekwalificeerd is voor de GP kan hier in deelnemen.
Voor deze teams is telkens een vrije entree en paddock voorzien, wie inschrijft en aanmeld ter plaatsen maar niet rijd zal deze entree+paddock dienen terug te betalen !!!
Kortelings zal u ook hier het aanmeldingsformulier terug vinden waarmee je u vooraf kan inschrijven.
Tot dan

After a meeting with the organization Maasland Motorsport Events it was decided to make a “support race” sidecars on Sunday during the GP at Lommel.
The NK sidecar will ride their two series on Saturday and so there will be plenty of time to add another series.
For this “support race” “ALL” sidecars are welcome, from all federations and also those who are not qualified for the GP can participate here.
For these teams there is always a free entrance and paddock provided, who registers and sign up but will not drive have to pay this entrance+paddock back !!!
You will also shortly find the application form with which you can register in advance.
see you


VLM kalender wijziging !!

De VLM kalender onderging een kleine wijziging namelijk 12 mei te Lummen werd verplaatst naar data van 19 mei.
Ook zoals verwacht komt Hasselt van MC Santi op de VLM kalender en dit op 30 juni.


Het IMBA vooruitzicht van VMCF in 2019 !

Eindelijk na heel wat mail verkeer eindelijk is op enkele vragen een antwoord gekregen van hoe VMCF de IMBA ziet dit jaar !!
Dit zijn dus door het afmelden van Jeroen Tesseur de volgende rijders geworden, Steegmans, Gommeren en Van der Veken.
Ook Christian Corthouts gaat ook zeker mee omdat hij “Imba kampioen” is “geweest” ! (corthouts zou volgens mijn info met Levi Vaes aantreden)
Dit wil dus zeggen dat er normaal nog 3 plaatsen over zijn, maar in samenspraak met VMCF is beslist dat Luc Descheemaeker ook nog mee mag (ook al heeft hij niet alle wedstrijden meegereden het voorbije jaar, hij heeft wel al vele jaren een vmcf vergunning).
Dit wil zeggen dat er 2 plaatsen over blijven.
Er worden hier selectieproeven voor voorzien, de eerste 4 wedstrijden van het jaar zijnde Assenede, lommel, Lille en Wachtebeke.
Eerst was gezegd van 3 selectieproeven, maar we weten allemaal hoe groot de kans is om zo vroeg in het seizoen een afgelasting te hebben.
De vereiste is al eerst om een vmcf vergunning te hebben en dan na de selectieproeven op de 1ste of 2de plaats uit te komen om aanspraak te maken op IMBA deelname.
Er waren reeds enkele die interesse hadden om IMBA te gaan rijden, oa: Niky Vaes en Andres Clohse werden op de hoogte gebracht dat er slechts 2 plaatsen zijn.
Andere geïnteresseerden van namen die we horen vallen maar zich nog niet bij Els Bamps gemeld zouden hebben zijn oa: Stanneke Goeyvaerts, Sabrina Van Calster kunnen mits VMCF licentie ook aanspraak maken om deze plaatsen.


Trainingen afgelopen weekend in Lommel en Berghem (NL)

Op vrijdag werd in Lommel op een bevroren circuit door enkele teams hun eerst training van 2019 afgewerkt.
Hieronder ook onze wereldkampioenen Marvin Van Luchene-Ben Van den Boogaart.
Op zaterdag was er in Lommel door de in tredende dooi geen doorkomen aan voor de zijspannen, zo besloten Vader en zoon Steegmans na één ronde huiswaarts te kiezen.
In Berghem daarin tegen was het nog vrij goed te doen al stond er wat water op de baan dat in de loop van de namiddag wel verdween maar ook de baan al heel wat zwaarder maakte.
Op zondag zou het in Berghem dicht blijven door de regen van afgelopen nacht !!
Voor foto’s van Lommel (door Rene Van Dinther) en Berghem (door Dries Dewitte) klikt u HIERZO
Ook foto’s Lommel, Berghem en Budel (vandaag) door Esther van Camp klikt u HIER
De plaatjes van Rene Van Dinther kan je HIER bekijken
Straks ook filmpje door Dries Dewitte van Berghem bekijkt u op zijn YOU TUBE kanaal HIER


Inschrijven voor de seizoensopener 2019 te Eersel

Binnen een maandje is het zover, dan krijgen we de jaarlijkse seizoen opener voor Zijspannen & Quads in Eersel op het “Moto Master Circuit”.
Deze zal plaats vinden op 24 februari en komen “alle” klasse zijspannen aanbod, zijnde Hobby & Classics, Jeugd, Nationale, Inters en als bij klasse een open Quads klasse.
Ook nu zullen de mensen van MCC De Kempen niks aan het toeval overlaten en zorgen dat het circuit (net als vorig jaar) in topconditie ligt.
De inschrijvingen zijn reeds geopend en om zeker te zijn van je startnummer kan je u alvast aanmelden !!
Vooraf Inschrijven is wel niet verplicht maar dan staat wel je startnummer reeds vast en duurt al dat schrijfwerk een stuk minder als je er aanmeld s’morgens !!

Iedereen betaald entree 5€, ook piloten en bakkenisten welke bij inschrijving 4x 5€ entree korting krijgen op de deelname prijs en betalen dus nog 10€
Ook Quad rijders krijgen 2x 5€ korting op hun deelname prijs van 20€
Deelname prijs Zijspan 30 €, Quad 20€
Wie niet in bezit is van een geldige MON of KNMV licentie/trainings-pas kan ter plaatsen een Daglicentie van MON afsluiten en deze kost 17,50 € P/P
Overnachten is zoals andere jaren niet toegestaan, de poort van het circuit gaat vanaf 7 u open !!
Inschrijvingen tussen 8 tot 9 u.

Inschrijven online op de website van MCC De Kempen via https://www.mccdekempen.nl/…/zijspan-seizoenso…/inschrijven/

Om de voorlopige deelnemerslijst te bekijken klikt u HIER

Tot dan !


BMB kampioenschap 2019 !!

Ook BMB gaf een kalender vrij voor het BK in de zijspan klasse, deze zijn in samenwerking met VLM en MCLB !!
Maar toch dienen die willen deelnemen aan het BK “euro licentie te hebben !!
Na enkele vragen die we kregen van VLM en MCLB teams richten we ons tot BMB die ons per kerende een e-mail antwoorden met volgende tekst.
“Enkel BMB vergunninghouders en buitenlanders (met internationale vergunning) zullen recht hebben op BK punten, VLM/MCLB piloten rijden voor hun eigen kampioenschap.
Zie hier de kalender 2019
5 mei Molenbeersel
18 augustus Kampenhout
22 september Lummen
29 september Deerlijk


MCLB kalender aanpassingen !!

De MCLB voerde enkele wisselingen door omtrent de plaatsen op de voorziene data’s,
zie hier de aanpassingen die de MCLB piloten dienen te noteren !
3 Maart Mater Openingswedstrijd MCLB 2019
14 April Galmaarden
26 Mei Wingene


Ook wij ontwaken stilaan uit de winterslaap !!

Ook wij ontwaken stilaan uit deze rustperiode na kerst en nieuwjaar.
Over een goede maand beginnen we eraan met de VLM wedstrijd te Helchteren, op 24 Febr krijgen we dan de zijspan seizoensopener te Eersel.
Voor deze wedstrijd kan je u nu reeds aanmelden (KLIK HIER).
Een 14 dagen later start het eerste ONK en NK zijspan in Lochem.

We kregen reeds vele vragen omtrent de licenties voor het NK, ONK, GP enz dus willen we u nog is extra informeren.
Elke federatie heeft zijn eigen licentie zoals VLM, VMCF, MCLB, KNMV enz.

Maar je kan ook met een BMB Europe Open motorcross vergunning deelnemen aan het BMB Belgisch Kampioenschap Motorcross
De wedstrijden in de VLM-JMS, MCLB-VJMO, tevens ook de wedstrijden op de Europese Open kalender van FIM Europe (ONK, ADAC,..) zie website BMB

Op basis de Europe Open vergunning te onderschrijven.
De piloot kan met deze vergunning deelnemen aan alle wedstrijden van VMBB, FMWB, FIM Europe Open kalender en VLM-wedstrijden.
Piloten zijn eveneens verzekerd bij trainingen in het binnen- en buitenland.
Kostprijs Europe Open vergunning zijspan piloot: 250 euro
Kostprijs Europe Open vergunning zijspan passagier: 230 euro

Voor het Internationale Europe Open vergunning te rijden zijn er volgende prijzen voorzien,
De FIM-FIME vergunning laat aan de piloten toe deel te nemen aan wedstrijden welke enkel op de FIM kalenders zijn opgenomen.
Kostprijs Internationale vergunning zijspan piloot: 420 euro (prijs vergunning Europe Open + 170 euro)
Kostprijs Internationale vergunning zijspan passagier: 400 euro (prijs vergunning Europe Open + 170 euro)

Voor het WK te rijden zijn er ook andere prijzen voorzien,
Kostprijs jaarvergunning Wereldkampioenschap Zijspan piloot: 660 euro (prijs vergunning Europe Open + 410 euro)
Kostprijs jaarvergunning Wereldkampioenschap Zijspan passagier: 570 euro (prijs vergunning Europe Open + 340 euro)
Aanvragen van deze licenties doe je via DEZE LINK