ONK Rhenen, de strijd is weer open !!   Onlangs bijgewerkt!

In Rhenen op de super mooie baan werd op deze feestdag een ONK zijspan gereden, met 28 teams aan het starthek beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Vooral de strijd Willemsen-Bax en Bax-Musset werd hier verwacht !!

Willemsen-Bax wonnen de eerste reeks voor Hermans-Vangaalen, Bax-Musset vielen weg liggende op een tweede plaats in de voorlaatste ronde !! 

Bax-Musset wonnen de tweede reeks voor Veldman-Vd Bogaart en Hermans-Vangaalen

Foto’s ONK Rhenen klik HIER
Uitslagen klik op LEES MEER


MON zijspannen zondag nog is aan de bak in Eersel bij MC De Kempen   Onlangs bijgewerkt!

Zondag hebben de MON zijspannen ook nog is een wedstrijd en dit bij MC De Kempen in Eersel.
Het ganse jaar is de zijspanklasse één der mindere deelnemers, ook nu het nieuws kwam dat ook nog is vd Boomen-Vd Bulck ermee ophielden zijn we één der smaakmakers er nog bij kwijt !!
Maar ongetwijfeld word het nu een strijd die mogelijk meer inhoud krijgt voor meerder teams zowel Inters als bij de Nationale zijspannen!
Bij de inters verwachten we de strijd tussen Mulders-Van Deutekom en Greup-Visser te kunnen bekijken en voor de Nationale word het de strijd van de EML rijders Rogier op’t Hoog-Willem Van Ravenstein en Debbie van Berlo-Niels Wesselink die zondag met de nieuwe WHT zouden aantreden !!
Ook zondag zien we VMC Side car Service mannen Davy Maris-Aivair vd Wiel voor het eerst aan het starthek bij MON in Eersel

GPS = Smaragdweg Hapert

Tussenstanden NK klik op LEES MEER


VLM zondag voor BK zijspannen te Olmen bij MC Siberië   Onlangs bijgewerkt!

Bij MC Siberie staat zondag het BK gepland voor de zijspanklasse bij de VLM Federatie, nu veel moeten we onze zijspan liefhebbers niet vertellen over dit cicuit.
Het zal een zware taak worden hier voor onze driewielers, maar dat neemt niet weg dat de oudste uit het pak de jeugd is zijspan aan het leren rijden is !!
GWS rijders Luc en Kenny vd Plas staan hier aan de leding van het BK en is kijken wie hun het hier moeilijk kan maken ??
Voor plaats twee zijn de Gielkens broers gekampt door blessure leed al enkele weken niet meer aan starten toe gekomen, ook Goeyvaerts die nu met Han Van Hal het seizoen afwerkt is dan de eerste belager van de leiders die in het zelfde team rijden !
We volgen het samen met u op as zondag in Olmen,

GPS = Grote Heideweg Olmen
Collega Francois Rombouts zal ons van de nodige foto’s voorzien !!

Tussenstand BK klik op LEES MEER


Zijspannen van MCLB zondag naar Zwevezele voor de BK punten   Onlangs bijgewerkt!

De MCLB zijspannen hebben zondag in Zwevezele een wedstrijd om de BK punten, het is duidelijk dat Boussy-Mans hier de te kloppen mannen gaan zijn bij de zijspannen A klasse, kampioenen 2016 Soetaert-Vandeursen zullen met bijna dertig punten achterstand stillaan toch hun op mars naar de leiders moeten inzetten al zijn er nog heel wat wedstrijden te rijden !! Ook Delmotte-Verbrugghe zijn vol in de running voor de top drie as zondag !
Bij de zijspannen B zijn de Valcke broers elke week sterker aan het presteren, nu voorlopig aan de leiding in het BK maar wel met De Bruyne-Boxtaele/Desoete nog op slechts enkele punten verwijderd.
Valcke-Delmotte hebben de winnaars Van Troys-Huysentruyt voorlopig nog achter hun !

GPS = vrijgeweidestraat Zwevezele

Tussenstanden BK in de zijspan A & B klasse klik op LEES MEER


VMCF zondag naar GP circuit in Lommel

Na Donderdag 25 mei in Axel zijn de zijspannen weer aan een BK wedstrijd toe zondag 28 mei op de Heesterbergen in Lommel.
Op dit zware circuit kunnen ze ook meteen testen voor de nevenreeks van de GP om ook dan hier deel te nemen.
We kijken samen met u uit naar wie hier met de winst aan de haal zal gaan !!
GPS = Marie Curiestraat Lommel.


ACU 27&28 mei op nieuwe circuit in Blyth Northumberland   Onlangs bijgewerkt!

Op het the bank holiday weekend van 27 en 28 mei, organiseert de Iveston & Satley MCC ronde twee van de 2017 Maxxis British Sidecarcross kampioenschap op een nieuw cicuit in het plaatsje Blyth, Northumberland.
Het circuit is op 20 april gecontroleerd door de wedstrijdleider en er zijn enkele veranderingen overeengekomen om de lay-out van de baan nog te verbeteren.
Op zaterdag zullen er wedstrijden voor het Nett quad kampioenschap en het Nett sidecar kampioenschap worden, op Zondag is Nett quads plus Maxxis zijspannen

Momenteel leiders in het sidecar kampioenschap na de eerste proef in Noord-Ierland Gary Molds / Steve Kirwin met 70 punten met de verdedigend kampioenen Stuart Brown / Joe Millard en Neil Campbell / Gary Parmenter opgedeelde tweede plaats op 60 punten.
Helaas is Campbell gisteren op Diss gewond geraakt en was het niet duidelijk hoe ernstig het letsel was, dus afwachten of ze erij zijn.
Met de meeste top teams van de bovenste plank aan de start zou intens moeten zijn met Brown, die vastbesloten is om terug naar de top door te stoten, terwijl de anderen hun uiterste best doen om uit te dagen voor de top 5 plaatsen.
De training begint om 10.15 uur op zaterdag met de eerste race om 11.15 uur.
Op zondag training is 09.15 met de eerste race om 10.00 uur, de club heeft een flink tijdschema uitgewerkt met het oog op de voltooiing van de wedstrijden voor zondag om 16.00 uur.
Toegang voor het publiek is £ 5 per of £ 10 per auto met 2 of meer personen. Het circui is in Fergusons business park, Blyth, Northumberland. NE22 7DD

(Tekst Chris Helm)


Donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaartsdag) ONK zijspan/Quads op het Circuit Kwintelooijen   Onlangs bijgewerkt!

Op donderdag 25 mei organiseert de MACRO Rhenen op circuit Kwintelooyen de vierde wedstrijd voor het ONK zijspannen
Bax-Musset zijn de leiders maar ook Willemsen-Bax zijn in goeden doen de laatste weken, e wat gedacht van onze beste Belg in wedstrijd Kristof Santermans met Lauris Daiders aan zijn zijde staan derde staan in de tussenstand en komen vanuit de DM in Schopfheim naar Rhenen om hun plaatsje te verdedigen !!
Ook uitkijken naar de jonge Julian Veldman die in Kramolin in reeks twee tot opgave gedwongen werd na een aanrijding kort na de start !
Wij zijn er alvast bij om u ervan te laten meegenieten,

GPS = Oude Veensegrindweg 3911 TA Rhenen


Torcé en Valleé op 25 Mei toneel van het FFM kampioenschap 2017   Onlangs bijgewerkt!

Voor de Feestdag op Donderdag 25 mei staan erbij FFM tijdens het kampioenschap in Torcé en Valleé toch weer mooi 40 teams op de startlijst.
Wie gaat op dit mooie maar toch vrij technische circuit de reeksen domineren ?? Giraud-Musset zijn wel is waar de leiders maar nog nooit ging het zo vaak mis tijdens de wedstrijden. Afgelopen wk diende ze nog een heel week testen te ondergaan om de motor toch maar wat aan het lopen te krijgen !!
Nu zijn het uiteraard vooral Auvray-Badaire en de Thomas broers die op de uitkijk staan om uit elke misstap hun voordeel te halen.
We volgen het voor u samen met Wlly Ronne die ons van elke uitslag zal voorzien !

40 teams op de deelnemerslijst klik HIER


VMCF Donderdag naar de zware zandbak van Axel   Onlangs bijgewerkt!

VMCF is de enige liefhebbers federatie in België die op deze feestdag een wedstrijd zal verrijden, maar dit wel in het Nederlandse Axel !!
Meteen ook een BK voor de zijspannen hier op dit zware zandcircuit van Axel, Latré-Van Parijs zijn nog steeds de leiders bij de zijspannen A voor Descheemaker-Vaes die snel aan het naderen zijn, Coen-Lobry staan nog op plaats drie.
In de B klasse is Sepp Gommeren-Danny Meeus die de leiding aanvoeren voor SXD team Sabbe-Delannoy en Mark en Koen vd Brande

Bk tussenstand klik op LEES MEER


Boussy-Mans met overmacht naar winst te Herzele   Onlangs bijgewerkt!

In Herzele verschenen een 18 tal zijspannen aan de start op dit mooie circuit bij MC Herzele,
Dag winnaars werden Boussy-Mans met een dubbele reekszege, al moesten ze wel in de eerste reeks Nick en Glenn Janssens wel als snelste van start laten gaan, echter na enkele ronden zochten die vervroegd het rennerspark op wegens gezondheidsredenen !!
Zo konden Boussy-Mans vol naar winst rijden voor Dierckens-Dhondt die eindelijk van de pech lijken verholpen te zijn. Desmet-Devoldere wisten plaats zes in te ruilen voor een knappe derde plaats in deze reeks. Bij de B zijspannen was het deze keer Pyra-Boxtaele voor de dame Colleen Van Troys met Jurgen Huysentruyt in het bakje en derde plaats voor Dean Valcke met Ines Delmotte aan zijn zijde.

In reeks twee was het duiveltje helemaal ontbonden bij Boussy-Mans die nu een nog sterkere prestatie neer wisten te zetten en met 30 sec voorsprong de reeks wonnen.
Dierckens-Dhondt kunnen zich optrekken na alle pech aan weer een mooie reeks met weer als tweede af te sluiten en uiteindelijk nog het dagpodium op te kunnen.
Voor plaats drie mocht het niet zijn voor Desmet-Devoldere, ze vielen weg enkele ronden voor het einde met een kapotte versnellingsbak !! Zodoende konden Van Collie-Van der Voorden nog de derde plek in pikken in deze tweede reeks.
Bij de B rijders wonnen nu Van Troys-Huysentruyt voor Valcke-Delmotte en Pyra-Boxtaele zodoende allen met 14 p en de tijd zou de doorslag geven en dan wisten we dat de dagoverwinnaars Colleen Van Troys-Huysentruyt waren.

Foto’s door Dries Dewitte klik HIER
Foto’s door Patrick Vispoel klik HIERZO
 filmpje door Dries klik hier op YOU TUBE
Uitslagen klik op LEES MEER


VLM zijspannen met meeste podium plaatsen aan de haal op de Breugelhut te Lille (VMCF)   Onlangs bijgewerkt!

In Lille op de Breugelhut kwamen 14 zijspannen opdagen voor een dagje zandhappen, met bijna de helft teams uit VLM en ook VMCF die nog het onderscheid van A & B zijspannen blijft respecteren !!
In beide reeksen waren Corthouts-Gorris een maatje te groot, bij de B zijspannen waren SXD Rijders Sabbe-Dellanoy de beste.

Foto’s door Rudy van Mol klikt u HIER
Alle uitslagen en verslagjes der reeksen klik op LEES MEER
Foto’s door Sofie Van Kerckhoven klik HIERZO
Foto’s door Sofie Vaes klik HIER


Van Roy-Van Roy en Decoster-Goossens Belgische kampioenen bij Amateurs en Veteranen in Herzele   Onlangs bijgewerkt!

Bij MC Herzele op het Hof te Goten traden vandaag zaterdag een 12 tal oud zijspan teams aan voor de titel van Belgische kampioen,
Snelste tijd werd neer gezet tijdens de timing door de broers Kris en Tom Van Roy die bijna 3sec sneller waren de Bart en Tom Verbrugghe en Danny Decoster en Christiaan Goosens.

Uitslagen en wat korte verslagjes vind je bij  LEES MEER
Foto’s zaterdag door Dries Dewitte klik HIER
Filmpjes der reeksen door Dries Dewitte klikt u hier op YOU TUBE
Foto’s door Patrick Vispoel klik HIER


Ook topsport Vlaanderen steunt Denicol Belgian Sidecar GP te Lommel   Onlangs bijgewerkt!

Naast de nieuwe benaming Denicol Belgian Sidecar GP heeft ook Top Sport Vlaanderen de zijspannen ontdekt er word ook meteen één der belangrijke sponsoren.
Maar we zien uit naar de inschrijvingen die helaas op dit moment nog niet echt willen binnen lopen, de organisatoren MC Maasland hebben alvast 2 vrije entrees klaar liggen voor wie vooraf inschrijft !!

VLM & VMCF teams rijden met afvaardiging, MCLB teams via een daglicentie 30€ pp, zondag inschrijven kan ook in Herzele bij de smxpics.be
Om van de 2 vrije entree te kunnen genieten dien je u wel voor 30 juni aan te melden via het formulier klik HIER


Een droom hebben en die helaas niet mocht uitkomen voor Jimmy van Gennip !!   Onlangs bijgewerkt!

Na een goeie start van Stan Goeyvaerts- Jimmy Van Gennip in oa VLM en het ONK liep het tijdens de eerste GP in Oldebroek helaas mis
Zo lagen ze op een 11 de plaats tijdens kwalificatie reeks op zaterdag en met nog een ronde te gaan ging het mis, Jimmy werd geraakt door een ander team die sprongen op zijn bovenarm met als gevolg armbreuk met operatie s als gevolg !
Na wat wikken en wegen omtrent zijn blessure heeft Jimmy van Gennip besloten om de helm ff aan de haak te hangen. Hij wil namelijk deze blessure 200 % de kans geven om goed te genezen.
Jimmy en Stanneke gaan uiteraard als vrienden uit elkaar, tevens wenst Jimmy het team met zijn vervanger Hantje Van Hal alle succes toe.
Ook wil Jimmy niet nalaten om alle mensen en sponsoren die hem gesteund hebben hartelijk te bedanken.


Van de Lagemaat-Delaat winnen VMCF wedstrijd in Nederlandse Veldhoven


Dit weekend gingen we naar het gekende circuit De Landsard in Veldhoven waar de VMCF federatie een prachtig maar zwaar liggende baan voor onze 16 zijspan teams klaar had staan.
Tijdens de training mochten we ook een aantal van onze VLM zijspan teams verwelkomen ondanks dat de teams met vergunning van de VMCF proef hadden zagen we toch dat onze mannen ook aanwezig waren zoals Corthouts , Descheermaker, vd Langemaat-Delaat, Hendrickx-Van den Broeck en Kops-Kuijpers! Vaes, Mans en Henderickx – Adriaens vergezelde ook de groep.
(Tekst Sofie Vaes)

Foto’s kan je bekijken door op hun naam te klikken
Sofie Van Kerckhoven
Sofie Vaes
Bewegende beelden door Doma Max
Uitslagen vind je bij LEES MEER