Geslaagde editie te Ravels   Onlangs bijgewerkt!

img_4259-bordermaker

In Ravels kijken de mannen van de Zandduivels weer terug op een geslaagde (lees: voor ons geslaagde zijspandag) wedstrijd op het Gilseinde, op een volledig nieuw uitgetekend circuit waar heel wat botswerk bij kwam kijken.
Vele zijspannen waren dan ook op de afspraak, we sommen even op !
18 Solo zijspan, 28 Gemengde zijspan, 21 Open klasse zijspan; 13 Mekaniekers zijspan, en we hopen in 2017 dat er nog wat bij komen !! Alle klassen reden tevens een aparte wedstrijden in hun eigen reeks, soms werd bij de Open klasse wel de vergissing gemaakt door in het bakje een niet ervaren bakkenist te plaatsen en die normaal ook bij de mekaniekers diende te zitten !! Misschien kan hier volgend jaar wat aan gedaan worden door ervaren zijspan mensen op de stoel te laten plaats nemen !!
Maar foto’s komen eraan à volenté door onze fotografen die massaal aanwezig waren uiteraard net als onze filmers van dienst, klik op de desbetreffende klasse van de fotograaf/Filmer naar keuze

ALLE uitslagen der zijspan reeksen kan je hier lezen bij LEES MEER, eerste foto’s zijn aan het uploaden !! (rood = online)

Foto’s door Rudy Van Mol
Training Mekaniekers en Open zijspan

Solo zijspan
Gemengd zijspan
Mekaniekers zijspan
Open Zijspan
Foto’s Heidi Donckers
Solo zijspan
Gemengd zijspan
Training Open + Mekaniekers zijspan
Open Zijspan
Podium
Foto’s door Sofie Van Kerckhoven
Zijspan Gemengd
Zijspan Mekaniekers
Zijspan Open en Mekaniekers
Bewegende beelden door Doma Max klikt u HIER
Bewegende beelden door Dries Dewitte zijspan Gemengd en Open  klikt u HIER
Beelden der Solo en Mekaniekers zijspan klik HIERZO


Winst voor Van der Haeghen-De Schacht en Boussy – Van Lerberghe te Sinaai   Onlangs bijgewerkt!

dsc_0183_12009-bordermaker

In Sinaai waren bij MCLB een 12 tal teams op de afspraak, beide reeksen waren Van der Haeghen-De Schacht de betere en wonnen die dan ook.
In reeks één weliswaar op de hielen gezeten door de nieuwe B kampioenen Boussy-Van Lerberghen die ook beide reeksen op hun naam schreven in de B klasse.
Onze medewerker Patrick Vispoek was op de afspraak en laat u mee genieten door zijn foto’s, bekijk ze HIER

Uitslagen klik op LEES MEER


MON te Heeswijk   Onlangs bijgewerkt!

Bij MON te Heeswijk werd het NK zijspan gereden, door onze deelname in Ravels konden we niet aanwezig zijn.
Bij Collega Roland Berends kan je de uitslagen en een verslagje bekijken, we verwijzen hiervoor u graag door klik HIERZO

Foto’s door Rene Van Dinther klik HIER


VMC Opstap Dag te Lille op Zaterdag 29 Oktober   Onlangs bijgewerkt!

De VMC-SIDE-CAR SERVICE – HOCOB- zijspan opstap dag gaat door op zaterdag 29 oktober en dit op het crossterrein in Lille !!
We beginnen eraan vanaf 10u tot 17.h 30
Dus om het nieuwe VMC frame met diverse krachtbronnen te testen kan je hier terecht.
We hopen u met zen allen te ontmoeten om een kijkje te komen nemen en een testje te doen !!
Tot dan !!

14642027_10209540751229627_2405323634706640820_n


Belgie wint Trofee der natie’s zijspannen in Dardon-Gueugnon

img_3694

 

België haalde de overwinning binnen hier in het Franse Dardon-Gueugnon, namens ons allen proficiat met het behalen van deze titel.

Tevens een groot afscheid van Jan Hendrickx en Ben Adriaenssen, bedankt voor wat jullie ons hebben laten zien de afgelopen jaren !!

ALLE Uitslagen vind je bij LEES MEER

Foto’s reeksen van zaterdag door Willy Ronne klikt u HIER
Filmpje door Dries Dewitte der kwalficatie op zaterdag nu online, klik hier op YOU TUBE
Foto’s Zondag door Willy Ronne klik HIERZO
Filmpje der reeksen van Zondag door Dries Dewitte klikt u HIERZO


VLM Kalender 2017

Ook VLM had afgelopen donderdag hun kalender vergadering en daar is deze versie uit voort gevloeid, zoals je ziet dat er nog steeds een goed gevulde kalender 2017 !!

kalender2017v1


Dit weekend eetfestijn Delta Crossers Arendonk

De organisatie van de motorcross wedstrijd te Arendonk traditioneel in Maart voorzien geven dit weekend een groot eeftfestijn in de Parochiezaal van Arendonk, uw bent van harte welkom om deze club om is lekker te genieten !!
9okt


MCLB kalender 2017 reeds online

MCLB

Op de kalender vergadering enkele dagen terug verliep alles zoals verwacht, geen enkel probleem onder elkaar en inrichters die onderling de data’s regelde mocht er ééntje samen willen vallen.
Vele traditionele plaatsen op de kalender is de zekerheid bij MCLB.

Voor de nieuwe kalender te bekijken klik op LEES MEER


MC de Vrijheid naar Genk op 22 & 23 Oktober !!

genk

De VLM wedstrijd voorzien op 22 & 23 oktober te Helchteren krijgt een andere plaats !!

In Helchteren zijn de bieten helaas nog niet van het veld geraakt en moet men uitwijken voor deze wedstrijd naar ” de Horensbergdam” in Genk.

Dus voor de wedstrijd van MC de Vrijheid met zen allen naar Genk op 22 & 23 oktober !!


Chaotisch begin voor de nieuw op te richten VMD !!

Gisterenavond vond in de kantine van het circuit in Lommel de zogenaamde info avond plaats van de nieuw op te richten VMD !!
Op een Info avond hadden wij en ook alle aanwezige graag alles geweten van hoe en wat alles in zou elkaar gaat te komen zitten !! Echter het verliep vrij chaotisch van in begin, de bedoeling van de mensen die achter VMD zitten wilde ideeën van de mensen te horen krijgen en daarop hun werk verder zetten. Dus de benaming info avond kreeg een heel andere benaming !!
Wel werd al snel duidelijk dat ze slechts met een beperkt aantal klasse wilde opstarten, men noemde er als concept “zoals bij MON” met een 4 tot 5 klasse op één dag !!! Echter de mensen die er slechts een 2 tal keer per jaar komen beseffen niet dat ook bij MON vele klassen zijn (mogelijk meer dan elders) maar MON heeft op meerdere plaatsen tegelijk die zelfde dag elders ook wedstrijden !! Tevens elke klasse rijd zelfs niet elke week !! dus of dat haalbaar gaat zijn is de vraag.
Wel kunnen we melden dat er best veel zijspanmensen aanwezig waren hier in Lommel, dus men is wel op zoek naar wat anders !! Ook verschillende organisatoren die er aanwezig waren bleven op hun honger zitten !!
Toch wil me hiermee doorgaan en voorstellen en/of ideeën voor VMD kan je steeds sturen naar [email protected]


MON te Berghem, Veldman-vd Putten weer aan de winst in het NK

dsc_5059-bordermaker
In MON met 17 teams aan de start en ook vandaag lieten in de eerste reeks Mulders-vd Wiel zien dat ze het menen, op dee zware zandbaan waren ze van start tot finish de leiders. Enkel Veldman-vd Putten wisten in de buurt te blijven en namen ook zo plaats twee in, bijna één minuut later werden Vd boomen-vd Wiel knap derde voor Bens-Van Ravenstein die op een handvol seconde volgde, Vd Lagemaat-De Laat maakten top vijf vol..
In reeks twee namen Veldman-vd Putten revange en sloten de reeks winnend af voor Mulders-vd Wiel en vd Boomen-Vd Wiel.
Bij de B zijspannen waren Debbie van Berlo-Noach Kuijpers aan het eerste dagzege toe, ze wonnen de 2de reeks voor Bissels-Van Hinthum en Kops-Martens die wel de eerste reeks wisten te winnen

Op zaterdag waren de kids en sidecars ook aan het werk in Berghem en daar zijn reeds foto’s van door Rene Van Dinther klikt u HIER
Foto’s zondag ook van de hand van Rene Van Dinther klikt u HIERZO
Uitslagen klik op LEES MEER


Hendrickx-vd Bogaart Belgische kampioenen 2016 in Quievrain

bax

In Quievrain kwamen voor de finale van het BK in BMB-FMB een 12 tal zijspanen op af, echter met trainen diende reeds twee team af te haken en niet van de minste !!
Van Daele-Dhondt kwamen slecht neer na een afsprong en liepen hierbij enkele blessures op, ondereer middenhands beentje gebroken en aan de andere arm elleboog gebroken.
Gisterenavond werd hij reeds geopereerd en werd in de hand een spil geplaatst en in de elleboog enkele schroeven.
Verder nog een hersenschudding, gekneusde knie en stukje van de tong gebeten.

Ook in de 1ste ronde van die 1ste reeks op de grote opstap een zware crash van Davy Sanders-Roy Bijenhof die net de top raakte en er zwaar afging gelukkig zonder veel erg,  Delmotte-Verbrugghe vielen stil in de start door een probleem bij de dodemansknop.
De Bax broers wonnen deze wedstrijd voor Belgische kampioenen Hendrickx-vd Bogaart die tevens voor het Belgische publiek hier afscheid namen van hun trouwe supporters. Beide teams wonnen één reeks maar Bax-Bax wonnen de tweede en daarmee meteen ook de dagzege naar Nederland meenamen.
Op plaats drie konden Vanluchene-Kurpnieks op het dag podium, echter de derde plaats in het BK is voor Dierckens-Boxtaele die vierde werden in het dagklassement.(met dank aan Dries Dewitte)

Filmpje BK in BMB door Dries Dewitte klik hier op YOU TUBE
Uitslag klik op LEES MEER
Foto’s door Bert Verheye klik HIER


Corthouts-Sabbe en Mogal- Van Schil VMCF kampioenen 2016

dsc_0157-bordermaker

In Paal werd de VMCF finale der zijspannen gereden onder 11 aanwezige teams, in reeks 1 namen Corthouts-Sabbe de leiding in handen voor Op de Beeck-Martens.
Deze beide teams waren ook de nummers 1 & 2 in de tussenstand, echter Corthouts-Sabbe wisten uiteraard de leiding vast te houden en wonnen met een 22 sec voorsprong. Op de Beeck-Martens knap tweede gevolgd door Coen-Schlinnertz die plaats drie binnnen haalde.
Bij de B zijspannen waren in reeks één Sabbe-Delannoy de betere voor Viaene-Verburgh en Van Roy-Van Mol, kampioen Mogal-Van Schil vielen weg na motorpech.
In reeks twee wonnen weerom Corthouts-Sabbe en meteen ook zeker van de titel in VMCF, in de eerste reeks uitgevallen maar nu mooi tweede Descheemaker-Maas. Weer op plaats drie Coen-Schlinnertz en meteen zeker van plaatsje op het podium.
Bij de B’s nu wel een reekszege voor Mogal-Van Schil die zo hun kampioenschap mooi afsluiten, Sabbe-Delannoy tweede en ook Van Roy-Van Mol als knap derde in deze reeks en meteen ook de eindstand in het kampioenschap bij de zijspannen B.
Proficiat aan alle teams voor hun inzet bij VMCF en hopen volgend jaar op nog meer teams die ons komen vervoegen !!

Foto’s VMCF door Rudy Van Mol klik HIER
Foto’s Paal door Steven Van Schil klik HIER
uitslagen en eindstand BK in VMCF klik op LEES MEER


Matige opkomst voor eerste na jaars wedstrijd te Beervelde

dsc_0073_11126-bordermaker
Foto’s MCLB Wachtebeke door Patrick Vispoel klikt u HIER

Voor de eerste na jaars wedstrijd in Beervelde zagen we slechts een 10 tal team op de afspraak.
Bij de zijspannen A wonnen Van der Haeghen-De Schacht doormiddel van een eerste en tweede plaats in de reeksen, Verbrugghe-Algoet werden tweede (2+3). Ten slotte het oudste team van de bende Van der Haeghen-Slegers konden als derde op het podium.
Bij de B rijders Boussy-Wille aan de volle winst, met een algemeen een derde en reekswinst de beste B rijders voor Van Troys-Huysentruyt en Boone-De Veene
Hopen dat we de volgende weken wat meer zijspannen hier aan de start te krijgen, maar het echte seizoen is reeds ten einde !!

Foto’s MCLB Wachtebeke door Patrick Vispoel klikt u HIER
Uitslagen hier klik op LEES MEER