Ken Hall Trofee in Langrich UPDATE : Baximannen winnen !!   Onlangs bijgewerkt!

ACU

De Ken Hall trofee in Langrich is een jaarlijks terug kerende evenement, ook enkele afgelastingen hebben we hier ook gekend. Tevens mochten we hier ook is de GP meemaken op dit mooie circuit.
De laatste jaren valt deze “Bank Holliday” wedstrijd net na Roggenburg en zijn er slechts enkele toppers die zich haasten richting Engeland.
Etienne en Robbie Bax en Wilkinson-Kirwin reden meteen door naar deze wedstrijd, ook Van Daele-Dhondt zijn er aanwezig.
Samen met 22 andere gingen ze van start en de Bax Broers namen de meteen de kopstart, de ganse reeks konden ze ruim als leiders doorgaan tot het bittere einde. Wilkinson-Kirwin werden tweede voor Vandaele-Dhondt die vanaf een 12de positie diende terug te komen. Leiders in het IMBA kampioenschap Etheridge-Grahame kwamen als vierde over de meet, Keuben-Humphrey sloten de top vijf af in deze eerste reeks
Ook reeks twee schreven de Baximannen op hun naam na een slechte start, Wilkinson-Kirwin werden tweede voor Etheridge-Grahame, voor Vandaele-Dhondt was de pret halfweg over door een lekke band

Dries Dewitte is ter plekke en zal ons morgen van film materiaal voorzien

Uitslagen klik op LEES MEER
Film materiaal door Dries Dewitte klik hier op YOU TUBE


Veldman-Van der Putten een maatje te sterk in Stevensbeek   Onlangs bijgewerkt!

IMG_5156-BorderMaker

In MON te Stevensbeek ook slechts een 22 teams aan de start en veel heeft wel te maken met het aantal gekwetste en de vakantie periode die nu ten einde loopt.
In de eerste reeks waren Veldman-Vd Putten de te kloppen mannen, na hun kopstart lukte het echter niemand om aan het deze mannen echt moeilijk te maken.
Greup-Van Deutekom waren de tweede combinatie die met de finish een hele achterstand hadden op de leiders, Van Duijnhoven-Hoesen slaagde erin om Mulders-Van de Wiel nog voor te blijven in de strijd der laatste ronden. In de B klasse waren het Vos-Visser die de reeks wonnen voor Kops-Martens en Stijnen-Wijers.
In de tweede reeks was weerom niks te beginnen tegen Veldman-vd Putten, vlotjes reden ze weg van de rest. De rest werd geleid door Vd Boomen-Aviar vd Wiel die de eerste reeks knap als tweede uit de start kwamen maar dan kwam Aviar met het been onder de bak te zitten en diende ze achteraan aan te sluiten. Vd Boomen-vd Wiel reden wel een dijk van een wedstrijd, op de voet gevolgd door kersverse papa Frank Mulders met Henry vd Wiel in het bakje streden ze om de plaatsen één en twee !! Tot twee ronden voor het einde Mulders-vd Wiel met een vastloper te maken kregen had vd Boomen-vd Wiel pas vrij baan naar de tweede plaats. Op drie kwamen vd Lagemaat-Delaat binnen gelopen, onopvallend knap naar die derde plaats gereden van de jongen gasten.
Kops-Martens waren de eerste B rijders die van plaats 14 naar 6 terug wisten te komen, Debbi van Berlo-Noah Kuijpers kwamen sterk uit de start weg als vierde algemeen en dat leverede uiteindelijk nog een tweede plaats in de reeks op en mooi nog het derde dagpodium schavotje, Van Dijck-vd Putten werden nu drie.
Volgende week is MON te gast in Overloon op een mooie maar zware zandbaan !! tot dan

Uitslagen klik op LEES MEER
Foto’s vind je in de FOTOGALERIJ


Corthouts-Sabbe en Sabbe-Delanoy met winst aan de haal in Huldenberg   Onlangs bijgewerkt!

IMG_6512-BorderMaker

Bij de zijspannen B ging de dagzege naar Sabbe-Delanoy die beide reeksen wisten te winnen, smxpics rijders Mogal-Van schil wisten de schade te beperken in de tweede reeks en werden tweede in het dagtotaal. Viaene-Verburgh mochten als derde op het podium. Het andere smxpics teams Peter van Roy-Ruben van Mol reden een knappe eerste reeks en werden er tweede in, echter in de tweede reeks sloegen ze over de kop en diende met de nodige pijn te achtervolgen om niet te veel punten verlies te kennen.

Foto’s volgen kortelings !!

Foto’s door Rudy Van Mol klik hier op FOTOGALERIJ
Filmpje door Doma Max kan je HIER bekijken
Uitslagen klik op LEES MEER


Brown-Chamberlain winnen GP in Roggenburg met dubbele reekszege’s   Onlangs bijgewerkt!

brown

In Roggenburg won het Engelse team Brown-Chamberlain de beide reeksen, voor de heren een mooi geschenk na al hun inzet dit jaar, maar genoeg was het niet om grote stappen voorwaarts naar de titel strijd te gaan !! Al is alles uiteraard nog mogelijk !! Maar met 41 punten voorsprong zou er voor onze Belgen Hendrickx-vd Bogaart niks meer mogen mislopen toch !! Maar op het eind geven ze de prijzen pas weg en dat is dit seizoen meer dan eens gebleken.

De Bax broers reden weer knap naar een tweede plaats in beide reeksen, de Cermak broers wisten weerom het podum op te klimmen na een sterke race te hebben laten zien.

Hendrickx-vd Bogaart werden vierde in het dagtotaal en namen geen onnodig risico, alles word ingezet op de laatste GP in Rudersberg eind september. Ook daar zullen we mogelijk wel weer Adriaenssen-Daiders weer aan het werk zien, half deze week werd een wijs besluit genomen om niet te starten in Rudersberg

Gedurende de nacht is Dries Dewitte erin geslaagd om het filmpje klaar te krijgen en kan je dat nu bekijken, klik op YOU TUBE
Foto’s door Willy Ronne klik HIER

Uitslagen en standen klik op LEES MEER


Soetaert-Vandeursen met winst naar huis in Vollezele   Onlangs bijgewerkt!

DSC_0323_8753-BorderMaker

In Vollezele konden de MCLB teams zich voorbereiden op de laatste proeven die er zitten aan te komen, met 16 gegadigde teams trok men van start.
In de eerste reeks waren het Vanderhaeghen-Deschacht die de reekszege wisten binnen te halen, toch diende ze alle zeilen bij te zetten want Soetaert-Vandeursen zaten in hun achterwiel. Dierckens-Verbrugghe wisten Desoete-Dhondt een plaatsje te verdringen en werden mooi derde voor Delmotte-Verbrugge, Boussy-Vanlerberghe waren de eerste B rijders op een 5de plaats algemeen.
In de tweede reeks namen Soetaert-Vandeursen de leiding in handen vanaf de start en stonden die niet meer af, Vanderhaeghen-Deschacht namen plaats twee voor hun rekening tot enkele ronden voor het einde en moesten hun meerdere erkennen in Delmotte-Verbrugghe die zo no een tweede plaats in de wacht sleepte voor Vanderhaeghen-Deschacht.
Desoete-Dhondt wisten in deze reeks nog als vierde binnen te komen voor Dierckens-Verbrugghe.
Valcke-Delmotte wonnen bij de B zijspannen, Boussy-Vanlerberghe haalde de eindstreep niet in deze reeks

Uitslagen klik op LEES MEER

Foto’s met dank aan Patrick Vispoel klikt u HIER


VLM in Opglabeek   Onlangs bijgewerkt!

IMG_0489-BorderMaker

In Opglabeek kwamen een 15 tal teams opdagen bij de inschrijvingen, in de eerste reeks waren het Luc en Kenny vd Plas die de bende op sleeptouw wisten te nemen maar ook de ganse reeks als leiders door te komen.
Dat zal de mannen deugd gedaan hebben om is een keertje van pech gespaard te blijven en een reekszege op zak te steken. V Calster-v Gennip werden tweede voor Vaes-Van Hamel, Segers Gorremans werden als vierde afgevlagd voor de snelstarters Hendrickx-Pera.

In reeks twee wisten v Calster-v Gennip de reeks op hun naam te schrijven voor vader en zoon vd Plas, weer een knappe derde plaats voor Vaes Van Hamel en meteen ook een podium plaats waard !!

Uitslagen klik op LEES MEER
Foto’s door Heidi Donckers klik HIER


Hommage aan Steven Peeters   Onlangs bijgewerkt!

stevensticker

Vandaag pressies 5 jaar geleden kwam onze vriend en zijspanrijder Steven Peeters om het leven tijdens een deelname aan het ONK te Oss.

In samenwerking met verschillende personen is van de foto’s een kort filmpje gemaakt deze kan je bekijken bij FR Pictures (Francois Rombouts) steven

 


Update : Zaterdag Roggenburg   Onlangs bijgewerkt!

IMG_1957

In Roggenburg op de voorlaatste GP van het lopende seizoen kwamen een 35 tal teams opdagen, net voldoende om dus de twee reeksen te laten rijden.
In groep A reed Willemsen-Musset naar de overwinning met op twee de Bax Broers en op drie Wilkinson-Kirwin.
In groep B ging de zege naar Brown-Chamberlain voor Cermak en Burgler-Betschart

Ook onze man ter plaatsen Willy Ronne schoot wat mooie foto’s en die kan je bekijken in de FOTOGALERIJ
Filmpje der kwalificatie’s door Dries Dewitte klik HIER
Uitslagen Zaterdag klik op LEES MEER

Filmpjes der reeksen van zondag zullen dinsdag online komen, Dries rijd vanuit Roggenburg door naar Langrich (Engeland) waar tal van teams ook daar deelnemen aan de ” Bank holiday ” wedstrijd. Dus ook van die wedstrijd kan je beelden verwachten !!


Update : IMBA Attenhoven   Onlangs bijgewerkt!

IMG_4832

In Attenhoven werd de voorlaatste proef om het IMBA kampioenschap betwist op een omloop die er toch vrij snel lag, gedurende de dag enkele buien waar vooral de nevenreeks niet veel last van ondervond !! Tijdens de reeksen van de IMBA was dat wel wat anders, zeker in de laatste reeks werden de rijders de laatste 10 min niet gespaard van de vele liters hemelwater !! Hier door ook verschillende teams die problemen kende met de motor die water binnen kreeg en grootste slachtoffers werden Nick en Glenn Janssens.

Verslagjes en alle Uitslagen +nieuwe tussenstand vind je bij LEES MEER

Foto’s vrije training Zaterdag klik HIER
Trainingen zondag Nevenreeks & IMBA klik HIERZO
Foto’s Nevenreeks 1 klik HIER
Reeks 1 IMBA foto’s klik HIER
Foto’s Reeks 2 IMBA klik HIER
Foto’s Nevenreeks 2 klik HIERZO
Foto’s IMBA reeks 3 klikt u HIER
Foto’s der IMBA reeksen door Rudy van Mol klik HIER
Bewegende beelden Van IMBA door Doma Max klikt u hier op YOU TUBE
Van de nevenreeks ook beelden door Doma Max klikt u HIER


MCLB Velzeke   Onlangs bijgewerkt!

DSC_0259_8183-BorderMaker

In Velzeke slechts een 11 tal teams op de afspraak voor een gewone wedstrijd, dus niet alle toppers aanwezig en een verandering bij team Vanderhaeghen, Mans werd vervangen door De Schacht.
Wat er zich heeft voorgespeeld blijft voor ons een raadsel na zelfs de afgelopen week in Oostrozebeke en nog gesprekken te voeren om de nevenreeks in Attenhoven mee te rijden !! Maar er werd weer gestart met De Schacht die na de blessure van zijn rijder blijkbaar ook weer vrij was gekomen !!

Ze wonnen wel de wedstrijd in de A klasse al werd niet meer gestart door enkele teams in reeks twee, de B klasse was voor Boussy-Vanlerberghe

Foto’s door Patrick Vispoel nu online klik HIER
Voor de uitslagen klik op LEES MEER


Kampenhout herschapen in modderpoel door aanhoudende regen !!   Onlangs bijgewerkt!

IMG_9916-BorderMaker

In kampenhout kwamen de zijspannen slechts één keer aan de beurt door de barre weersomstandigheden die gedurende de dag het circuit tot een gevaarlijke situatie omvormde.
Winnaars Van Calster-Van Gennip geflankeerd door de GWS rijders Segers-Gorremans en Luc en Kenny Vd Plas.
BK leiders Goossens-Gorris vielen uit na een kettingbreuk, punten verlies dus voor de leiders in de tussenstand.

Foto’s door Heidi Donckers klik HIER
Uitslag klik op LEES MEER


BK Orp Le Grand   Onlangs bijgewerkt!

Affiche_Orp_2015_A2

 

In Orp kwamen een 9 tal zijspannen opdagen, slechts een 7 tal wisten de eerste reeks te beëindigen !!

morgen krijg je de uitslagen,
echter een filmpje door Dries Dewitte is reeds online en kan je HIER bekijken !!

Foto’s door Bert Verheye klik HIER

Meer info en startlijst voor zondag klik op LEES MEER


nieuw samengesteld team voor 2017 en op zoek naar vervanger voor volgend jaar !!

IMG_9466-BorderMaker

Zonet kregen we het bericht van Wim Derboven binnen met een nieuwtje voor 2017,
zijn zoon Dennis zal vanaf dan een team vormen met Filip Op de Beeck.
Dus doen we op vraag van Wim nu reeds een oproep voor een bakkenist met wat ervaring, de federatie waar gereden zal worden zal nog bekeken worden !!

Wie interesse heeft kan Wim bereiken op 0495 79 77 82


VLM zijspannen voor een BK naar Kampenhout

1

VLM is te gast in Kampenhout bij de toppers als Kenny Janssens en Joeri de Cremer met hun team als de Bergcrossers staan in voor hun jaarlijkse wedstrijd.

Tevens een BK voor onze zijspannen en dan zijn Goossens-Gorris de mannen om in het ook te houden voor de race naar de titel in 2016 !! Met ruim 60 p voorsprong kan er in feite weinig mislopen (!!), toch aan de finale in Lummen worden pas de prijzen weg gegeven. Segers-Gorremans staan knap tweede in de stand en zullen de derde Op de Beeck-Van Roy die op 23 p van plaats twee staan in de gaten houden.

Maandag krijgt u verslag en foto’s van ons

GPS = Grootveldstraat


Opstapdag op de Keiheuvel te Balen een groot succes

IMG_5284-BorderMaker

Afgelopen zaterdag konden op de Keiheuvel te Balen de jeugd weer genieten van een opstapdag in het zijspan.
Dit om de sport wat te promoten is dit al verschillende jaren een terug kerend evenement.

Afgelopen dinsdag kregen we nog telefoon dat enkele teams af melden en of we een oplossing hadden, zo werd het team van Ivo Cornelis meteen bereid gevonden om samen met het andere smxpics team Van Roy-Van Mol deel te nemen.
Een demo werd ook door beide teams gesmaakt door de aanwezige

De kids konden genieten van 9 tot 16 u, tevens werd er een TV reportage gemaakt en ook hier krijg je zodra we het binnen krijgen de link te zien.

Foto’s door Rudy Van Mol klik HIER