Sabbe-Hoesen winnen te Wachtebeke   Onlangs bijgewerkt!

In Wachtebeke slechts een handvol zijspannen aan de start, Latre-Van Parijs namen een blits start maar na viertal ronden verdwenen ze met mechanische problemen uit wedstrijd. Zo wisten SXD rijders Xavier Sabbe met de MON’er Moreno Hoesen de reeks te winnen, een mooie repetitie voor de IMBA volgende week !!
In de tweede reeks was het Stefan Coen die nu de bakkenist van Dirk Latre in leen had om alsnog een reeks te kunnen rijden, deze wonnen de heren dan ook voor dagwinnaars Sabbe-Hoesen !!

Uitslagen klik op LEES MEER
Foto’s door Rudy van Mol klik HIER
Foto’s door Sofie Van Kerckhoven klik HIERZO


Thomas-Thomas winnen eerste proef FFM te Illats   Onlangs bijgewerkt!

De Thomas broers zijn de verasseende winnaar bij FFM te Illats geworden, met respectievelijk een derde, winst in reeks twee en tweede in de derde reeks volstond voor de dagzege !!
Giraud-Mucenieks wonnen reeks 1 & 3 maar vielen uit in de tweede reeks, door 2 reeks zege’s werden ze nog wel derde in de eindstand.
De zwitserse Cuche broers werden knap tweede in Illats, de franse kampioen 2016 Auvray-Badaire kampten de ganse dag koppelingsproblemen en vielen in de laatste reeks ver terug !!

Foto’s door Willy Ronne klik HIER
Uitslagen klik op LEES MEER


Boussy-Mans en Debruyne-Boxtaele met de winst aan de haal in Oosteeklo   Onlangs bijgewerkt!

In Oosteeklo waren 16 zijspannen op de afspraak, Boussy-Mans werden er de dagwinnaars.
Ze wonnen beide reeksen met een ruime voorsprong, maar de tegenslag met de koppeling hield Van der Haeghen-De schacht in beide reeksen aan de kant !!
Delmotte-Verbrugghe werden tweede in de eindstand door middel van een tweede en derde plaats, Galle-De Vylder konden op het derde podiumplaats klimmen.
Bij de zijspannen B werden Kelly Debryne met Kenny Boxtaele de dagwinnaars

Foto’s met dank aan Patrick Vispoel, klik HIER
Filmpje door Dries Dewitte klik HIERZO
Uitslagen klik op LEES MEER


Stan Goeyvaerts – Jimmy van Gennip winnen de cross in Arendonk   Onlangs bijgewerkt!

 

Vandaag in Arendonk zagen we een 27 tal zijspannen de trainingen aanvatten, op een circuit dat door omstandigheden op een kleinere oppervlakte dan normaal is uitgetekend !! Maar de Deltacrossers deden hun best en zodoende kan hier alsnog gereden worden vandaag !!
Goeyvaerts-Van Gennip wonnen de eerste reeks voor Nick en Glenn Janssens die in de laatste ronden Corthouts-Gorris nog een plaatsje konden terug verwijzen !!

foto’s der training klik HIER
Reeks 1 klik HIERZO
Reeks 2 klik hier
Filmpje door Doma Max klik HIER
Foto’s door Heidi Donckers klikt u HIER
Uitslagen en verslag door Sofie Vaes klik op LEES MEER


Morgen het nieuwe WHT Factory Service Belgium aan het werk in Arendonk   Onlangs bijgewerkt!

Na een herstelperiode van ruim 7 maanden zullen ook morgen de mannen van WHT Factory Service Belgium Rene Stalman -Enrico Meulenbroek starten in Arendonk.
Voor de kersverse dealer word het weer ff wennen op het gloednieuwe frame van WHT Factory Service Belgium, ook Enrico is lange tijd door een polsblessure uit strijd geweest, beide starten om morgen weer te wennen op de motor en resultaat is niet belangrijk genieten daar in tegen wel.

Wie morgen in Arendonk is een kijkje wil nemen van het nieuwe WHT frame kan dit ter plaatsen bij Rene Stalman die graag op alle vragen een antwoord wil bieden

Ook morgen zeker een strijd met extra deelname als Vd Boomen-Vd Bulck, Nick en Glenn Janssens en Goeyvaerts-Van Gennip, enkel vd Boomen bezit geen vlm startbewijs en zal achteraan dienen aan te sluiten !!


Voorbeschouwing IMBA Wohlen 2 April Zwitserland   Onlangs bijgewerkt!

Het IMBA gebeuren komt weer opgang begin april in het Zwitserse Wohlen, maar er is weer heel wat aan het veranderen. Nieuw is dat voortaan er geen limiet op een GP deelname staat tenzij er op de zelfde dag een IMBA gepland is !! Met de zelfde dag een GP en IMBA moet men verplicht aan de IMBA wedstrijd deel nemen !! Het team dat deze regel niet in acht neemt kan in 2018 niet deelnemen aan een IMBA wedstrijd ! Om in aanmerking te komen voor de totaalstand moet men ook aan de eigen IMBA en minsten twee andere deelnemen !!

Een volledige voorbeschouwing met Deelnemerslijst en timing vind je bij LEES MEER


FFM opent kampioenschap zondag in Illats   Onlangs bijgewerkt!

In het Franse Illats staat de eerste proef op het programma voor het Franse kampioenschap 2017, met een aanmelding van een 34 tal teams is dit iets minder dan we gewend zijn !!
Guennady Auvray kampioen 2016 zal nu met Johnny Badaire aantreden in FFM en enkele GP wedstrijden, naast hun zijn Giraud-Mucenieks de te kloppen mannen aanstaande zondag.
Ook de talentvolle broertjes Barat rijdend met hun nr 101 houden we graag in de gaten, maar zo zijn er meer van die kandidaten voor een top vijf plaats !!
Voor onze Belgen zien we DSM rijders Descheemaeker-Tourbier maar ook Geert en Marlow Devoldere en de man achter VMC side-car service Davy Maris op de lijst staan.
We brengen u maandag het relaas door onze medewerker Willy Ronne,
GPS = Les Assinats 33720 Illats, Frankrijk

Deelnemerslijst kan je bekijken bij LEES MEER


VLM voor het BK zondag naar Arendonk   Onlangs bijgewerkt!

Zondag zijn we aan de tweede proef toe voor het VLM kampioenschap op het “Roobeek” te Arendonk, hier zijn naar jaarlijkse gewoonte de Deltacrossers de organisatoren die er weer een schitterend weekend van gaan maken.
De eerste proef was wat verassend voor de Gielkens broers voor Van der Schraelen-Verlinden.
Goeyvaerts-van Gennip kende pech in Vorselaar en kunnen vol aan de bak met een kleine achterstand. We verwachten toch wat weerwerk van Luc en Kenny vd Plas die toch meer de regelmaat zullen halen naar gelang het seizoen vordert, maar men weet nooit uit welke hoek er nog wat strijd komt in de zijspan klasse dus daarom zondag allemaal op post te Arendonk voor een spannend bk.
Voor in VLM is Dakwerker Larris hendrickx nog op zoek naar een mecano die wat kan helpen tijdens de wedstrijden, interesse neem ff met hem contact op via 0479 751770
GPS = Roobeek

Tussenstand vind je bij LEES MEER


MCLB en VMCF komend weekend   Onlangs bijgewerkt!

Het zandcircuit van D’Haemersvrienden te Oosteeklo is het strijdtoneel met de laatste voorbereidingen naar het eerste BK toe in MCLB.
Soetaert-Vandeursen lieten al blijken dat ze er klaar voor zijn en dan is het aan teams als oa Van der Haeghen-De Schacht, Boussy-Mans, Delmotte-Verbrugghe en wie weet komen er nog andere dagwinnaar op de proppen zoals een Dierickens-Dhondt of Verbrugghe-Algoet !!
In de B klasse liggen de kaarten helemaal open, al zien we De Valcke broers als titel kandidaten voor het MCLB kampioenschap dat volgende week begint !!
Tijdens de maand maart kan er uitzonderlijk op zaterdagavond ingeschreven worden voor MCLB rijders in de feesttent tussen 20u30 en 21u30.
Op zondagmorgen schrijven we voor deze wedstrijd in vanaf 7 uur tot 9 uur.
GPS= Bijsterveld

Op zondag 26 maart staat het gekende parcours van Wachtebeke op het programma bij de VMCF federatie
Op zaterdag zijn er vrije trainingen van 15h00 18h00.
Welke zijspannen hier op afkomen is nog koffiedik kijken !!
Belangrijk: het is op politiebevel verboden te parkeren in de Mendonckdreef !!
GPS: Mendonckdreef


Soetaerts-Vandeursen zetten de puntjes op de i in Stekene   Onlangs bijgewerkt!

In Stekene lieten de kampioenen van 2016 Soetaert-Vandeursen niks aan het toeval over en wonnen beide reeksen. In de eerste reeks namen ze meteen de leiding in handen om met voorsprong de reeks te winnen. Desoete-Wille waren goed mee in de openingsronde maar vielen licht terug af om nog als vijfde over de meet te bollen.
Vanderhaeghen-De Schacht kwamen als vierde uit het start gebeuren en konden als snel doorstoten naar de tweede stek en die ook behouden. Delmotte-Verbrugghe wisten hun zevende plaats nog af te sluiten met een top 3 plek, Boussy-Mans vielen licht terug naar de vierde plaats
In de tweede reeks waren het de Ploegske rijders Van der Haeghen-De Schacht die de leiding in handen namen maar Soetaert-Vandeursen lieten niet begaan en namen over en sloten weerom met voorsprong de wedstrijd af en namen meteen de dubbelzeg mee huiswaarts.
Nu vielen Vanderhaeghen-De Schacht terug naar een derde plaats en zagen we Boussy-Mans naar de tweede plaats doorstoten, Desoete-Wille weer goed van start diende uiteindelijk met een 8ste plaats te vrede te zijn ! Delmotte-Vervrugghe konden enkele plaatsen goed maken en werden vierde. Nieuw samengesteld team Dierckens-Dhondt werden vijfde in deze reeks
Soetaert-Vandeursen werden dus winnaars voor Van der Haeghen-DE Schacht en Boussy-Mans

Foto’s door Patrick Vispoel klik HIER
een extra fotoreeks door Mark Van Rillaar klik HIER
Uitslagen klik op LEES MEER


Greup-Visser en Van Berlo-Wesselink winnaars in Overloon   Onlangs bijgewerkt!

In MON kregen we een 13 tal zijspannen aan de start, meteen ook een selectie voor de IMBA !!
Bij de Inters waren Greup-Visser de winnaars al wonnen Mulders-Greup de eerste reeks, wel vielen ze uit in reeks twee.

Keuben-Snell wonnen reeks twee na pech in de eerste reeks maar zijn wel zeker van een IMBA plaatsje net als Stijnen-Wijers

Bij de Nationale waren het Debbie Van Berlo-Niels Wesselink die zich lieten opmerken door Tweede te eindigen in de eerste reeks !, tweede reeks vielen ze wat terug maar werden knap vierde algemeen en wonnen zo vlot de klasse Nationale.

Foto’s door Rene Van Dinther klik HIER
Uitslagen klik op LEES MEER


Bax-Musset aan de winst in Varsseveld   Onlangs bijgewerkt!

In Varsseveld werd het starthek weer voldoende gevuld in de NK en ONK klasse zijspannen en Quads, in de NK reeks zijspan kwam het tot meerdere herstart’s toe door valpartijen !!
In het ONK werd ook slechts één reeks volledig gereden, Kopstart zagen we Santermans-Daiders en Willemsen-Bax samen de bocht in duiken echter die reeks werd gewonnen door Bax-Musset nadat ze in mooie strijd met Willemsen-Bax de leiding overnamen en wonnen. Hermans-Van Gaalen reden een knappe eerste reeks en worden zo derde in de stand ! Vandaele-vd Bogaart slaagde erin om vier te worden en Santermans-Daiders sloten netjes de top vijf af.

Om de foto’s te bekijken klik op naam en klasse

Driesen Luc NK zijspan
Driesen Luc ONK
Van Mol Rudy NK
Van Mol Rudy ONK
Filmpje door Dries Dewitte klik hier op YOU TUBE

Uitslag klik op LEES MEER


Kids and Sidecars te Overloon   Onlangs bijgewerkt!

De Kids and Sidecars kwamen op zaterdag in Overloon al aan het werk, Bram en Dirk van Dijk werden de grootste winnaars van de dag voor Tim & Sem Leferink en Max Bevers-Gijs Van Boxtel.

Rene van Dinther was erbij en legde alles op de gevoelige plaats vast voor ons, om zijn foto’s te bekijken klik HIER

Uitslagen klik op LEES MEER


VMCF Borgloon AFGELAST !!!   Onlangs bijgewerkt!

Door de regen van afgelopen nacht en deze voormiddag en wat nog voorspelt word is de Familie Widar genoodzaakt de VMCF wedstrijd in Borgloon af te gelasten !!

Mogelijk indien het weer het toelaat is het mogelijk om alsnog hier binnen enkele weken een wedstrijd te organiseren 

(foto Fam.Widar)